قیمت مرغ | کاهش قیمت مرغ
قیمت مرغ امروز افسانه ای شد | قیمت مرغ به چند رسید؟

قیمت مرغ طی چند ماه گذشته افزایشی بود. قیمت مرغ در بازار با نوسان همراه است. قیمت مرغ پس از بین بردن جوجه های یک روزه روند صعودی به خود گرفت. قیمت مرغ به دلیل نبود نظارت موثر گران شد. قیمت مرغ امروز را در ادامه می خوانیم.
پرویز فروغی افزود: با توجه به افزایش هزینه های تولید و کمبود نقدینگی، مرغداران با ۲ سوم و یک سوم ظرفیت واحدهای خودکار می کنند.
به گفته او، با وجود نوسان قیمت گوشت قرمز، خانوارها برای تامین پروتئین مورد نیاز به مرغ روی آوردند که تمامی این عوامل منجر به التهاب بازار مرغ شده است.
فروغی ادامه داد: هم اکنون که حداکثر قیمت هرکیلو مرغ زنده ۶۰ هزارتومان است، عرضه مرغ گرم با نرخ ۱۵۰ هزارتومان در خرده فروشی ها گرانفروشی است.
دبیرکانون مرغداران گوشتی نرخ مصوب هرکیلو مرغ زنده را ۵۲ هزار تومان و مرغ گرم ۷۳ هزارتومان اعلام کرد و گفت: این درحالی است که قیمت تمام شده مرغ زنده ۵۷ تا ۵۸ هزار تومان است که با این وجود بارها اعلام شده قیمت دستوری باید حذف شود تا مرغدار به تولید رغبت داشته باشد.
قیمت مرغ امروز 21 تیر ماه در بازار
دبیرکانون مرغداران گوشتی نرخ مصوب هرکیلو مرغ زنده را ۵۲ هزار تومان و مرغ گرم ۷۳ هزارتومان اعلام کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، پرویز فروغی افزود: با توجه به افزایش هزینه های تولید و کمبود نقدینگی، مرغداران با ۲ سوم و یک سوم ظرفیت واحدهای خودکار می کنند.
به گفته او، با وجود نوسان قیمت گوشت قرمز، خانوارها برای تامین پروتئین مورد نیاز به مرغ روی آوردند که تمامی این عوامل منجر به التهاب بازار مرغ شده است.
فروغی ادامه داد: هم اکنون که حداکثر قیمت هرکیلو مرغ زنده ۶۰ هزارتومان است، عرضه مرغ گرم با نرخ ۱۵۰ هزارتومان در خرده فروشی ها گرانفروشی است.
دبیرکانون مرغداران گوشتی نرخ مصوب هرکیلو مرغ زنده را ۵۲ هزار تومان و مرغ گرم ۷۳ هزارتومان اعلام کرد و گفت: این درحالی است که قیمت تمام شده مرغ زنده ۵۷ تا ۵۸ هزار تومان است که با این وجود بارها اعلام شده قیمت دستوری باید حذف شود تا مرغدار به تولید رغبت داشته باشد
کاهش تولید و کاهش جوجهریزی از دلایل اصلی افزایش قیمت مرغ در بازار مطرح میشود به طوری که دوره رشد جوجه در مرغداریها ۴۵ روز است اگر فروردین و اردیبهشت میزان جوجهریزی پایین باشد اثرات آن در بازار حدود خرداد ماه و تیرماه خود را نشان خواهد داد. با این حال گزارشات حاکی از آن است که جوجهریزی در فروردین ماه با کاهش محسوس به ۹۵ میلیون قطعه و در اردیبهشت ماه به حدود ۱۰۶ میلیون قطعه رسید این در حالی است که نیاز کشورمان ماهانه ۱۱۵ تا ۱۲۰ میلیون قطعه جوجهریزی است. یکی از دلایل این امر عدم نقدینگی و سرمایه در گردش واحدهای مرغداری برای جوجهریزی و افزایش قیمت جوجه یک روزه بوده است به طوری که قیمت مصوب جوجه یک روزه بین ۱۵ هزار و ۹۰۰ تا ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان بود ولی واحدهای مرغداری جوجه را با قیمتی معادل ۲۷ تا ۳۲ هزار تومان در بازار خریداری میکردند.
کاهش واردات نهادههای دامی که در ماههای پایانی سال قبل صورت گرفت باعث شده که بر اساس جدیدترین برآورد صورت گرفته میزان جوجهریزی در فروردین ماه سالجاری به ۹۵ میلیون قطعه کاهش یافته است. در سالجاری نیز واحدهای مرغداری با مشکل تأمین کنجاله سویا روبهرو هستند تا جایی که میزان واردات این محصول در ۳ ماه ابتدایی سال کاهشی بوده و در این بازه زمانی تنها ۶۱ هزار تن کنجاله سویا به ارزش ۴۳ میلیون دلار وارد کشور شد، این در حالی است که سال گذشته در همین بازه زمانی حدود ۱۲۲ هزار تن به ارزش ۶۹ میلیون دلار کنجاله سویا وارد کشور شده بود.
برخی کارشناسان معتقدند سیستم توزیع نیز در وضعیت فعلی و افزایش قیمت مرغ مقصر است. مرغ برای مرغداری به ازای هر کیلوگرم ۵۲ هزار تومان تمام میشود که آن را به قیمت ۵۶ هزار تومان میفروشد. وقتی مرغ به کشتارگاه میآید با افتی ۲۴ درصدی روبهرو مشود و به ۷۶۰ گرم میرسد بنابراین قیمت مرغ در کشتارگاه حدود ۷۶ هزار تومان تمام میشود. در این بین اگر کشتارگاه، واسطه و خردهفروش نیز هر کدام ۵ هزار تومان و مجموعاً ۱۵ هزار تومان سود ببرند، بنابراین باید قیمت مرغ ۹۰ هزار تومان باشد که البته این قیمت برای شهرها و مناطق مختلف شهر تهران متفاوت است.
کاهش شدید عرضه مرغ منجمد توسط شرکت پشتیبانی امور دام
تا سال گذشته در همه مقاطع سال که بازار مرغ دچار مشکل میشد، شرکت پشتیبانی امور دام به عرضه مرغ منجمد تنظیم بازاری در سراسر کشور خصوصاً در فروشگاههای زنجیرهای و میادین میوهوترهبار اقدام میکرد اما در دو ماه اخیر این امر بشدت کاهش یافته است به طوری که مسئولان برخی از فروشگاهها میگویند هر ماه یک بار تعداد کمی مرغ منجمد به فروشگاهها میدهند که آنها بلافاصله در ساعات اولیه به فروش میرسد.
ناتوانی وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار
زنجیره تأمین مرغ و نهادههای دامی/ دچار اشکال است به طوری که وقتی مرغدار نهاده را از بازار آزاد میخرد، زنجیره تأمین با مشکل مواجه میشود؛ در فاصله بین مرغداری تا کشتارگاه و توزیع در بازار تخلف رخ میدهد و به دلیل عرضه در خارج از شبکه، قیمت مرغ افزایش مییابد و بالاتر از قیمت مصوب به دست مصرفکننده میرسد.
با این حال گزارشات حاکی از آن است که وزارت جهاد کشاورزی و نهادهای نظارتی، این بازار را به حال خود رها کردهاند و اصولاً اعتقادی به تنظیم بازار و برخورد با گرانفروشان ندارند.
دیدگاه خود را ارسال کنید