بازار بورس | بازار بورس ایران
پیش بینی بازار بورس فردا 26 شهریور | بازار بورس چه وضعیتی را پشت سر می گذارد؟
بورس در هفتهای که گذشت روزهای کمرمق و کمنوسانی را تجربه کرد و نماگرهای بازار افزایش یا کاهش قابل توجهی را تجربه نکردند. بورس فردا چگونه خواهد بود؟
بازار بورس مکانی است که در آن خرید و فروش انجام میشود. این بازار بورس میتواند یک مکان فیزیکی یا در بستری مانند اینترنت باشد. در بازار بورس داراییهای فیزیکی مانند خانه، زمین، خودرو و… هستند. در طرف مقابل، داراییهای غیرفیزیکی اسنادی مانند سهام، حق تقدم سهام، گواهی و اوراق مشارکت را در بازار بورس بر میگیرند. در ادامه با اخبار بازار بورس آشنا می شوید.
فردای اقتصاد: بورس در آخرین روز کاری خود در هفتهای که سپری شد، در ابتدا مسیری صعودی را در پیش گرفت اما همچون روزهای قبل، به مرور از قدرت تقاضا کاسته شد و در نهایت نماگرهای بازار سهام کاهش بسیار اندکی را تجربه کردند. شاخص کل بورس طی معاملات روز چهارشنبه در نهایت کار خود را با یک کاهش کوچک ۰.۰۲ درصدی به پایان رساند و در محدوده ۲.۱۲۶ میلیون واحدی ایستاد و در سمت دیگر شاخص هموزن نیز مسیری مشابه با شاخص کل را طی کرد و در انتها کاهشی ۰.۰۹ درصدی را به ثبت برساند. ارزش معاملات خرد سهام اما روز چهارشنبه بار دیگر به کانال ۳ هزار میلیارد تومانی برگشت و با ثبت عدد ۳۷۸۹ میلیارد تومانی از یک روز کمرمق و کمنوسان برای بورس تهران خبر داد که با خروج پول ۲۱۲ میلیارد تومانی از سمت کدهای حقیقی نیز همراه بود.
قصه برگشت بورس از شرایط سخت ماههای گذشته از جایی شروع شد که خبر احتمال اصلاح نرخ خوراک پتروشیمیها قوت گرفت و پس از آن با انتشار نامه رسمی آن توسط وزیر اقتصاد تایید شد. این اما پایان ماجرا نبود و تغییر نرخ ارز پایه محصولات پتروشیمی و پالایشی در بورس کالا، امیدها به بهبود شرایط و تغییر رویکرد دولت به بورس را بیش از پیش افزایش داد. در این میان مسائلی همچون افزایش نسبی قیمت دلار در بازار آزاد، خبرهای مثبت برای گروه خودرویی، بسته حمایتی صندوق توسعه و مواردی از این دست نیز توانستند به بهتر شدن حال بازار سهام کمک کنند اما همچنان برخی مسائل وجود دارند که توقفهایی را در این مسیر صعودی ایجاد میکنند. در ادامه با نگاهی به این موضوعات و مسیر تکنیکالی شاخص کل، به پیش بینی بورس فردا خواهیم پرداخت.
روزهای کمنوسان بازارها
فارغ از بازار سهام، اگر به روند بازارهای دیگر نیز توجهی داشته باشیم، اغلب کلاسهای دارایی روزهای کمنوسانی را تجربه میکنند و اگر کاهش یا افزایش خاصی نیز در کوتاهمدت اتفاق بیافتد، قیمتها خیلی سریع به محدودههای پایدار خود باز میگردند. نرخ دلار بازار آزاد نیز به عنوان یکی از نماگرهای روندساز در بسیاری از بازارها، چنین مسیری را در روزهای گذشته طی کرده و با وجود اینکه دو بار به کانال ۵۰ هزار تومانی نیز وارد شد، خیلی سریع خود را به محدودههای پایینتر بازگرداند به طوری در دو روز گذشته نیز شاهد این مسیر رفت و برگشتی بودیم.
طی روزهای اخیر با برگزاری نشست شورای حکام و بیانیههایی که علیه ایران از سمت کشورهای غربی منتشر و تحریمهای جدیدی که وضع شد، نرخ دلار در بازار آزاد قیمتهای بالاتر از ۵۰ تومان را لمس کرد اما زمان زیادی طول نکشید تا روند کاهشی به خود بگیرد و به حوالی ۴۹۸۰۰ تومان بازگردد. بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند به دلیل دخالت بازارساز در بازار ارز که این روزها دسترسی بهتری به منابع ارزی دارد، نوسان شدیدی را در قیمت دلار شاهد نیستیم که این موضوع یکی از دلایل عدم ایجاد روندهای پرقدرت در بورس تهران به شمار میرود.
به طور کلی سیاستهای دولت و بانک مرکزی برای کنترل نرخ ارز و تورم باعث شده است که بازارهای سرمایهگذاری مختلف، روزهای کمرمقی را تجربه کنند و به نوعی با یک رکود همراه باشند. در چنین شرایطی به نظر میرسد که برای ایجاد یک روند صعودی در بازار سهام، محرکی به جز متغیرهای تورمی نیاز است تا بتواند با نمایان کردن ارزندگی این کلاس دارایی در قیمتهای کنونی، خریداران را برای خرید سهام قانع کند.
انتظار بورس برای گزارشهای ۶ ماهه
در شرایط کنونی بازار و از آنجا که ارزش معاملات به عنوان نماگری برای سنجیدن میزان رونق و رکود وضعیت مناسبی را طی نمیکند، اینگونه میتوان برداشت کرد که بورسیها در انتظار سیگنال مهمی برای تداوم روند صعودی و کسب قدرت بیشتر در این مسیر هستند. زمانی که در کلیه بازارها رکود حاکم شده و سیاستهای کنترلی در اقتصاد حاکم شده است، صعود یک بازار نیازمند محرکهای مهمی است که در گزارشهای ۶ ماهه و وضعیت سودآوری شرکتها میتواند این محرک مهم برای بازار سهام باشد. بنابراین انتظار میرود در صورت عدم رخداد مهم و قدرتمندی طی روزهای آینده، بورس تهران تا انتهای شهریور ماه تغییر چندانی در روند خود نداشته باشد اما به مرور با انتشار صورتهای مالی ۶ ماهه و بهبود چشمانداز سودآوری شرکتها پس از قطعی برق و کاهش تولیدی که وجود داشت، روند صعودی با قدرت بیشتری به کار خود ادامه دهد و بهانههای مناسبی برای خرید سهام ایجاد شود.
تحلیل تکنیکال شاخص کل بورس
شاخص کل بورس پس از برگشتی که از میانه کانال ۱.۹ میلیون واحدی داشت، توانست رشد قابل قبولی را در کوتاه مدت تجربه کند اما همانطور که در نمودار پیداست، شاخص کل بورس توانست پس از رشدهای پیدرپی که طی روزهای گذشته داشت، خود را به محدوده مهم ۲.۱۴ تا ۲.۲ میلیون واحد برساند که در گذشته با نوسانات زیادی در آن مواجه شده بود. با این حال نگاهی دقیقتر به معاملات روزهای قبل نشان میدهد که کندلهای شاخص کل، با برخورد به سقف ابر کومو، تا حدی عقبنشینی کرده و هنوز موفق به عبور از آن نشده است. از این رو نمیتوان انتظار داشت تا عبور کامل از سقف ابر کومو، روند صعودی قابل توجهی شکل بگیرد و در چنین شرایطی ایجاد روندهای نوسانی احتمال وقوع بیشتری دارند.
پیش بینی بورس فردا
با توجه به تمامی نکات ذکر شده در بالا و شرایطی که تکنیکال شاخص کل بورس دارد، پیش بینی میشود که بورس فردا روزی مثبت اما متعادل را طی کند. در این میان با توجه به افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی و عبور آن از مرز ۹۴ دلار و چشمانداز مثبتی که برای آن ترسیم میشود، گروههایی همچون پالایشیها میتوانند شرایط به مراتب بهتری را تجربه کنند.
دیدگاه خود را ارسال کنید