وام فوری 250 میلیونی بانک رسالت بدون نیاز به ضامن | وام های فوق العاده رسالت با کم ترین سود
مصطفی قمری وفا – مدیر کل روابط عمومی بانک مرکزی – از آغاز طرح پرداخت تسهیلات قرضالحسنه تا مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان بدون کارمزد با مدل جدید اعتبارسنجی از نیمه اول آذرماه در بانک رسالت خبر داد.
گفتنی است؛ نسخه جدید مدل امتیازدهی اعتباری اشخاص حقیقی در اواخر خرداد امسال در شورای سنجش اعتبار بانک مرکزی ارائه شده و به تصویب رسید.
تسهیلات ۳۰۰ میلیونی به دو بانک مهر ایران و رسالت تکلیف شده است، چون هر دو، بانکهای تخصصی قرضالحسنه کشور هستند، اما سایر بانکها نیز میتوانند به میل و اراده خود و براساس منافعشان در پرداخت تسهیلات قرضالحسنه مشارکت کنند.
تسهیلات ۳۰۰ میلیونی بانک ملی، مختص کسانی است که عدد مشخصی را در بانک سپردهگذاری کنند و بتوانند برای مدتی معین منتظر بمانند تا نوبتشان برسد. به محض اینکه کسی در زمان مشخص شده برای سپردهگذاری، امتیازات لازم را کسب کرده و مشمول دریافت وام شود، اصل پول قابل برداشت خواهد بود.
وام قرضالحسنه بانک ملی و سایر بانکها به این شکل و شمایل ابتدا دنبال جذب منابع و تقویت صندوقهای قرضالحسنه است. قدرت هر بانک در پرداخت تسهیلات قرضالحسنه، بهطور مستقیم با توانایی جذب منابع ارتباط دارد.
رقم وام پرداختی به هر شخص در نهایت براساس میزان سپرده و مدت زمانی که منتظر مانده مشخص میشود. سقف وام قابل پرداخت در این حالت ۳۰۰ میلیون تومان است.
وام ۳۰۰ میلیونی بانک ملی در سریعترین حالت ممکن به کسانی تعلق میگیرد که ۷۵۰ میلیون تومان را برای یک ماه سپردهگذاری کنند. کمترین طول دوره بازگشت پول شش ماه است و سپرده ۷۵۰ میلیونی شما به مدت یک ماه یعنی تا زمان پرداخت وام پیش بانک میماند.
وام ۳۰۰ میلیونی بانک ملی با میزان سپرده منطقی نصیب کسانی میشود که ۳۰۰ میلیون داشته باشند و آن را برای سه ماه در صندوق قرضالحسنه سپردهگذاری کنند.
این افراد میتوانند پس از سهماه، ۳۰۰ میلیون وام بگیرند؛ اقساط وام ۳۰۰ میلیون در حالت بازپرداخت ششماهه، بهطور متوسط ۶۰ میلیون محاسبه میشود، اما اگر گزینه بازپرداخت ۲۴ ماه را انتخاب کنید، اقساط وام ۳۰۰ میلیونی بانک ملی به ماهی ۱۳ میلیون و ۶۳۶ هزار تومان میرسد.
دریافت وام بدون ضامن به کجا رسید؟
مهران محرمیان، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی میگوید: در حال حاضر همه متقاضیان تسهیلات بانکی چه خرد و چه کلان اعتبارسنجی میشوند، اما پوشش اعتبارسنجی برای افراد ۳۰ درصد است و بقیه افراد هنوز رتبه اعتباری ندارند.
او در پاسخ به این پرسش که مدل جدید اعتبارسنجی بانکها از چه زمانی اجرا میشود؟ اعلام کرد: چون دادههای مختلف از سازمانهای دیگر میگیریم، بنابراین نمیتوانیم تاریخ دقیق ارائه کنیم، اما به زودی اعتبارسنجی به مرحله عملیاتی کامل میرسد و عمده کسانی که پوشش اعتباری ندارند، افراد حقیقی هستند.
لازم است یادآوری شود که تاخیر در پوشش حداکثری نظام اعتبارسنجی مشتریان بانکها به هر دلیلی که باشد، یک جفا در حق بسیاری از شهروندان است که نمیتوانند به راحتی و بر اساس اعتبارشان از بانکها وامهای خرد دریافت کنند و به همین سبب تاخیر بانک مرکزی و دیگر ارگانهای مسئول پذیرفته نیست.
در شرایطی که فرآیند وامدهی بانکها سختتر شده و بهانهها هم زیادتر، مطالبه مردم این است که بانک مرکزی یک راهبرد مشخص و زمانبندی شده را به کار ببندند چرا که آن دست از افرادی که به اعتبارشان میتوانند وام بگیرند، یک امتیاز و رانت نسبت به اکثریت مردم دارند و این چالش وقتی جدیتر میشود که اغلب کسانی که هنوز تحت پوشش اعتبارسنجی قرار ندارند، افراد غیرکارمند و حقوقبگیر دولتی هستند که از قضا نیاز شدیدتری به تسهیلات بانکی دارند.
یک راه برای شکستن سد ایجاد شده، این است که انحصار اعتبارسنجی شکسته شده و به بانکها اختیار عمل بیشتری برای دادن تسهیلات بر اساس نظام اعتبارسنجی مشتریان داده شود.
واقعیت این است که در نظام بانکداری مدرن امروزی، سیستم وامدهی بانکهای ایران به شدت سنتی، ناکارآمد، رانتی و البته تبعیض آمیز به نظر میرسد. چه اینکه یک کارمند دولت به اعتبار کارمند بودناش به راحتی میتواند از بانکها وام بگیرد ولیکن یک شخصی که از قضا خوشحساب است اما کارمند نیست و ضامن بر اساس سلایق بانکها ندارد، محروم از گرفتن تسهیلات بانکی است. راه خروج از این وضعیت از بانک مرکزی میگذرد.
دیدگاه خود را ارسال کنید