آخرین تصمیمات درباره یارانه بعد از حذف ارز ترجیحی چه بود؟

سخنگوی کمیسیون تلفیق درباره نحوه تعیین منابع در تبصره 14 مربوط به هدفمندی یارانه‌ها نیز گفت: 35 هزار و ششصد میلیارد تومان برای پرداخت مستمری به مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی و مبلغ هزار میلیارد تومان برای افرادی که پشت نوبت برای تحت پوشش قرار گرفتن، هستند اختصاص یافت.

آخرین تصمیمات درباره یارانه بعد از حذف ارز ترجیحی چه بود؟
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1401 مجلس در تشریح مصوبات این کمیسیون گفت: به موجب موافقت کمیسیون تلفیق از محل منابع عمومی بودجه، مبلغ 40 هزار میلیارد تومان برای تامین منابع صندوق ملی مسکن جهت ساخت دو میلیون واحد مسکن در شهرها و روستاها، 5 هزار میلیارد تومان برای راه‌های روستایی به صورت ردیف ملی کل کشور در  اختیار وزارت راه و شهرسازی و 5 هزار میلیارد تومان نیز برای بهسازی طرح‌های روستایی در اختیار بنیاد مسکن قرار خواهد گرفت.

وی افزود: با موافقت کمیسیون تلفیق بودجه با الحاق یک بند به تبصره (11) لایحه بودجه، صندوق تامین خسارت‌های بدنی مجاز شد تا منابع مازاد خود را با تشخیص بیمه مرکزی مطابق با مفاد آخرین آیین نامه سرمایه گذاری شرکت‌های بیمه مصوب شورای عالی بیمه سرمایه‌گذاری کند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق درباره نحوه تعیین منابع در تبصره 14 مربوط به هدفمندی یارانه‌ها نیز گفت: 35 هزار و ششصد میلیارد تومان برای پرداخت مستمری به مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی و مبلغ هزار میلیارد تومان برای افرادی که پشت نوبت برای تحت پوشش قرار گرفتن، هستند اختصاص یافت. سه هزار میلیارد تومان نیز برای حق بیمه اقشار خاص مانند رانندگان درون‌شهری و برون‌شهری، ایثارگران، زنبورداران، صنایع دستی و ... تعیین شد.

زارع تاکید کرد: اعضای کمیسیون تلفیق برای کاهش آسیب‌های اجتماعی مبلغ 4 هزار میلیارد تومان، به منظور فعالیت‌های فرهنگی 6 هزار میلیارد تومان، تامین مسکن برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) 3 هزار میلیارد تومان، هزار میلیارد تومان برای تامین مسکن مددجویان سازمان بهزیستی، هزار میلیارد تومان برای رزمندگان معسر و 3 هزار و چهارصد و بیست میلیارد تومان برای اجرای قانون حمایت از معلولان اختصاص پیدا کرد.

وی تصریح کرد: از محل هدفمندی یارانه‌ها 19 هزار میلیارد تومان برای مناطق محروم و محرومیت‌زدایی اختصاص داده شد که از این محل 4 هزار میلیارد تومان برای راه روستایی، 4 هزار میلیارد تومان برای آب روستاها، هزار و دویست میلیارد تومان برای راه عشایری، 800 میلیارد تومان برای آب عشایری و هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح هادی در اختیار گروه‌های جهادی، سازندگی، بسیج، کمیته امداد خمینی(ره) و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) قرار خواهد گرفت.

وی بیان کرد: همچنین 73 هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه نقدی45 هزار تومانی و معیشتی مصوب شد، در سال آینده تغییری در میزان پرداخت یارانه‌های نقدی وجود نخواهد داشت زیرا ارز ترجیحی در بودجه سال 1401 حذف نشده و یارانه برای تامین کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی قرار داده شده است.

این نماینده مردم در مجلس بیان کرد: نمایندگان در کمیسیون تلفیق همچنین برای کمک به بازار سرمایه و بورس 17 هزار میلیارد تومان مصوب کردند که در اختیار دولت قرار می‌گیرد. 32 هزار میلیارد تومان غیر از یارانه ارز ترجیحی مصوب شده برای حوزه سلامت و بهداشت قرار داده شده است.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1401 مجلس ضمن اشاره به اینکه جلسه نوبت عصر امروز آخرین نشست کمیسیون تلفیق بودجه خواهد بود، گفت: البته هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق برای انجام تراز بودجه‌ای و تنظیم اعداد و ارقام بودجه هفته آینده جلسه خواهند داشت و از ابتدای اسفندماه بررسی لایحه بودجه سال آینده در صحن آغاز خواهد شد.

زارع در ادامه اظهار کرد: به دلیل اینکه دولت هنوز نامه موافقت مقام معظم رهبری برای استقراض 20 درصدی دولت از صندوق توسعه ملی را ارائه نکرده است، به ناچار 137 هزار میلیارد تومان از این محل در لایحه بودجه تا زمان ارایه این نامه قابل استفاده نیست و از سوی دیگر با توجه به پیشنهادات در هدفمندی یارانه‌ها، منابع 470 هزار میلیارد تومانی پیشنهادی دولت به 600 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

نماینده آباده در مجلس تاکید کرد: البته 60 هزار میلیارد منابع از محل واردات خودرو و 5.5 میلیارد یورو از محل فروش نفت در لایحه بودجه توسط کمیسیون تلفیق پیش‌بینی شد و با این تفاسیر میزان تغییرات بیش از 5 درصد است.

دیدگاه خود را ارسال کنید