حقوق | حقوق بازنشستگان|فوری: حقوق بازنشستگان باز هم تغییر کرد| بازنشستگان بخوانند
فوری: حقوق بازنشستگان باز هم تغییر کرد| بازنشستگان بخوانند
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در لایحه بودجه ۳۲۳ هزار میلیارد تومان به منظور همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری پیش بینی شده است.
حقوق بازنشستگان با تغییر مواجه شد. حقوق بازنشستگان با نرخ تورم فاصله دارد. حقوق بازنشستگان کفاف هزینه های آنها را نمی دهد.حقوق بازنشستگان هر سال مبلغ اندکی اضافه می شود. جزئیات جدید حقوق بازنشستگان را بخوانید.
جزئیات جدید حقوق بازنشستگان
علی نیکزاد در جلسه علنی صبح امروز دوشنبه مجلس و در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۱ بیان کرد: برای همسان سازی و متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشگری و کشوری در لایحه بودجه دولت، ۲۱۹ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده بود، مجلس نیز (از محل بند الحاقی ۱ تبصره ۲ لایحه) ۱۰۴ هزار میلیارد تومان از محل واگذاری سهام به صندوق بازنشستگان تامین اجتماعی، لشگری و کشوری تخصیص داد و در مجموع ۳۲۳ هزار میلیارد تومان برای این امر در سال آتی در نظر گرفته شده است.
وی گفت: مجلس از آنچه که دولت برای همسان سازی بازنشستگان در نظر گرفته بود رقم بالاتری را پیش بینی کرده است.
به گفته جهانی از اواخر سال ۹۹ تاکنون ۸۰۰ هزار نفر وام دریافت کردند و آخرین مرحلهی پرداخت وام ۱۵ اسفند است و پروندهی تسهیلات وام ۷ میلیون تومانی در سال ۱۴۰۰ بسته خواهد شد.
او گفت: افزایش مبلغ وام در سال آینده، برنامه عملیاتی است که در دستور کار قرار دارد، بدون شک با نگاه حمایتی در سال آینده وام بازنشستگان از نظر کمیت و کیفیت تقویت خواهد شد، اما هنوز رقم آن نهایی نشده است.
بازپرداخت تسهیلات وام ۷ میلیون تومانی بازنشستگان ۳ سال طول میکشد و قسط آن ۳۱۰ هزار تومان در ماه است.
واکنش بازنشستگان به افزایش حقوق
یکی از موضوعات داغ امسال، مساله افزایش حقوق بازنشستگان بود؛ بازنشستهها به حقوقشان اعتراضهای زیادی داشتند و با تحصنهایی خواستار افزایش در حقوقهای خود بودند.
البته اخیرا طرحهایی هم برای افزایش حقوق بازنشستهها مطرح شده است. یکی از این طرحها همسانسازی حقوق بازنشستههاست که تاکنون اجرایی نشده و گفته میشود که احتمالا بعد از عید اجرا شود. همچنین خاندوزی، وزیر اقتصاد نیز از افزایش حقوق بازنشستهها با طرحهای بیمهای خبر داد که این طرح هم فعلا مسکوت مانده و جزئیاتی از آن در دسترس نیست.
چند وقتی است که موضوع افزایش حقوقها مطرح شده و براین اساس بازنشستگان هم شامل افزایش حقوق شده و پیگیریهای اقتصاد آنلاین از نمایندگان مجلس حاکی از آن بود که حقوق بازنشستگان به حداقل ۵میلیون تومان خواهد رسید.
از طرفی دیگر قرار است همسانسازی حقوق بازنشستهها از سال آینده آغاز شود و با اجرای همسانسازی نیز حقوق بازنشستگان نیز مانند معلمان که در طرح رتبهبندی افزایش حقوق داشتند، افزایش خواهد یافت. حال در اینجا یک سوال مطرح است؛ حقوق بازنشستههای فرهنگی با رتبهبندی افزایش دارد و یا همسانسازی؟
کیومرث سرمدی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در پاسخ به این سوال گفت: حقوق بازنشستگان فرهنگی با طرح همسانسازی حقوق بازنشستهها افزایش مییابد. طرح رتبهبندی برای افرادی است که در حال حاضر مشغول به کار هستند. در نتیجه بازنشستههای فرهنگی برای افزایش حقوق باید منتظر اجرای طرح همسانسازی حقوق بازنشستگان باشند و طرح رتبهبندی تاثیری در حقوق آنان نخواهد داشت.
حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق ۱۴۰۱ بودجه مجلس شورای اسلامی صبح امروز (دوشنبه ۲۵ بهمن) در نشست خبری درباره لایحه بودجه سال آینده، اظهار داشت: منابع و مصارف این بودجه ۱۳۷۲ هزار میلیارد تومان است که دولت برای آن اعتبار در نظر گرفته است.
رییس کمیسیون تلفیق بودجه گفت: ۸۰ هزار میلیارد تومان برای یارانه ها کنار گذاشته شد که جمع یارانه ها برای سال آینده ۲۲۰ هزار میلیارد تومان شد.
حاجی بابایی با اشاره به حذف ارز ترجیحی، تصریح کرد: با تمام کارهای کارشناسی انجام شده کمیسیون تصمیم گرفت که ۹ میلیارد دلار ارز ترجیحی را برای سال آینده در نظر گرفت و حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان به عدد دولت اضافه شد.
حاجی بابایی افزود: ۴ میلیارد دلار ارز ترجیحی به صورت ریالی برای گندم اختصاص دادیم. همچنین یارانه کالاهای اساسی، دارو و گندم حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود.
وی با بیان اینکه دولت این رقم را ۱۷۲ هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده بود، تاکید کرد: قیمت گندم برای سال آینده ۹ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد.
رییس کمیسیون تلفیق بودجه با اشاره به بودجه حامل های انرژی، گفت: مجلس بر حامل های انرژی و یارانه آنها نورافکن انداخت و ۶۰۰ هزار میلیارد یارانه بخش انرژی در نظر گرفته شد.
حاجی بابایی بیان داشت: در تبصره ۱۴ بودجه مشخص شد که درآمد و هزینه نفت و همچنین میزان یارانه سوخت باید مشخص شود به عبارتی جدول شفافیت نفت در بودجه داریم تا بر تاریک خانه نفت نورافکن بیندازیم.
وی با اشاره به وضعیت حقوق ها در سال آینده، گفت: میزان پایینترین حقوق ۵ میلیون تومان است که این عدد برای شاغلین ۵ میلیون و ۶۰۰ و برای بازنشستگان ۵ میلیون تومان در نظر گرفته شده است که نسبت به سال گذشته ۶۰ درصد افزایش حقوق داشتیم.
رییس کمیسیون تلفیق بودجه با بیان اینکه حقوق تا ۵ میلیون تومان معاف از مالیات است، افزود: از ۵ تا ۱۵ میلیون تومان ۱۰ درصد مالیات میپردازند و مازاد ۱۵ تا ۲۵ میلیون ۱۵ درصد و مازاد ۲۵ میلیون تا سقف ۷ برابر ۲۰ درصد مالیات میپردازند.
حاجی بابایی با بیان اینکه کمیسیون تلفیق بودجه ۵ هزار میلیارد تومان برای تعرفه پرستاری در نظر گرفته است، بیان داشت: بودجه رتبه بندی معلمان را از ۲۵ به ۴۰ هزار میلیارد تومان رساندیم همچنین ۴۰ هزار میلیارد تومان برای بدهی و مطالبات جانبازان و ایثارگران به ویژه جانبازان ۷۰ درصد تعیین شد.
وی ادامه داد: همچنین بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه برای اولین بار، پدر و مادر شهدا حداقل حقوق را دریافت خواهند کرد.
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه، گفت: برای اولین بار کمیسیون تلفیق بودجه تصویب کرد یک صندوقی به نام صندوق بیماریهای صعب العلاج ایجاد شود تا از بیماران کم برخوردار حمایت شود.
حاجی بابایی تصریح کرد: ۲۰ هزار میلیارد تومان وام ۴ درصد و ۵ هزار میلیارد تومان وام بلاعوض در این صندوق در نظر گرفته شده است و دولت متعهد میشود که یک ریال از صندوق بیماریهای صعب العلاج را به افراد برخوردار ندهد.
رییس کمیسیون تلفیق بودجه در ادامه با بیان اینکه ۱۲۰ هزار میلیارد تومان برای اشتغال و تولید معین شده، بیان داشت: ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای اشتغال خرد در اختیار استانها قرار داده میشود و همچنین ۵ و نیم میلیارد یورو با تهاتر نفت برای پروژههای پیشران تعیین شد.
وی افزود: حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان برای مناطق محروم در تبصره ۱۴ لایحه بودجه قرار داده شد.
حاجی بابایی تاکید کرد: در زمینه بورس دست دولت باز گذاشته شد تا دولت بورس را تنظیم، کنترل و اداره کند تا افراد حقیقی در بورس بیمه شوند و مورد هجمه بزرگ سرمایه گذاران قرار نگیرند.
رییس کمیسیون تلفیق بودجه بیان داشت: تا امروز در کمیسیون تلفیق هیچ تصمیم شخصی در بودجه گرفته نشده است و بودجه سال آینده یک بودجه دقیق، شفاف و قابل دفاع است و همچنین در تبصره ۱۴ بودجه بنده به عنوان رئیس نظری نداده ام و همچنین یک سر سوزن ابهام در بودجه ۱۴۰۱ نیست و هیچ فشاری نمی تواند نظر کمیسیون را تغییر دهد.
حاجی بابایی با بیان اینکه بودجه دولت افزایش پیدا نکرده و بار اضافی بر دولت تحمیل نشده است، تاکید کرد: در سال ۱۴۰۱ و با مصوبات ما حقوق ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیونی دیگر پرداخت نخواهد شد.
رئیس کانون بازنشستگان کارگری شهرستان تهران با اشاره به اعلام خبر ارسال لایحه جدیدی همسانسازی حقوق بازنشستگان، گفت: «بر اساس اعلام رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، بودجه مورد نیاز برای تکمیل متناسبسازی مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی ۱۲۰ هزار میلیارد تومان است در حالی که کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ تنها ۹۰ هزار میلیارد تومان بابت مطالبات سازمان تامین اجتماعی و ۴۰ هزار میلیارد تومان بابت اجرای قوانین مرتبط با بیمه ایثارگران اختصاص داده است. با این حساب دولت باید متوجه باشد که لایحه همسانسازی باید با محوریت مطالبات سازمان تامین اجتماعی و در نظر گرفتن سهم متناسبسازی ۱۴۰۱ در آن تنظیم شود.»
علی دهقانکیا بابیان اینکه هر تغییر در لایحه دائمی شدن همسانسازی حقوق بازنشستگان باید با علم به مطالبات سازمان تامین اجتماعی تنظیم شود، گفت: «با توجه به اعلام خبر ارسال لایحه جدید همسانسازی حقوق بازنشستگان به مجلس، از مجلس و دولت میخواهیم که همسانسازی را بدون توجه به مطالبات سازمان تامین اجتماعی و سهم منابع متناسبسازی در آن تصویب نکند. در لایحه دائمی شدن همسانسازی دولت گذشته، پرداخت مطالبات سازمان تامین اجتماعی مورد توجه قرار گرفته بود اما به دلیل مخالفت گروهی از نمایندگان با تصویب آن و تمایل رئیس جمهور برای تنظیم لایحه جدید، تصویب نشد. در لایحه جدید باید پرداخت مطالبات با نگاه به متناسبسازی و استمرار اجرای آن قرار گیرد تا سازمان تامین اجتماعی بتواند متناسبسازی را برای سالهای آینده استمرار دهد؛ البته باید شرکتهای سودده و موثر دولت به سازمان واگذار شوند تا سازمان از محل جمع آوری سود آنها، متناسبسازی را اجرا کند؛ در واقع نباید شرکتهایی واگذار شوند که سازمان را مجبور به فروش آنها کند.»
رئیس کانون بازنشستگان کارگری شهرستان تهران با بیان اینکه بر اساس اعلام آقای ولی اسماعیلی (رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی)، بودجه مورد نیاز برای تکمیل متناسبسازی مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی ۱۲۰ هزار میلیارد تومان است، گفت: «این در حالی است که کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ تنها ۹۰ هزار میلیارد تومان بابت مطالبات سازمان تامین اجتماعی و ۴۰ هزار میلیارد تومان بابت اجرای قوانین مرتبط با بیمه ایثارگران اختصاص داده است. با این وصف نمیتوان لایحه دائمی شدن همسانسازی را بدون تکمیل رقم، متناسبسازی واقعی دانست و باید به این موضوع توجه شود. در نتیجه سازمان جدا از ۴۰ هزار میلیارد تومان مربوط به ایثارگران برای اجرای متناسبسازی با بودجه بیشتری نیاز دارد.»
وی افزود: «در نتیجه اگر سال ۱۴۰۱ اولین سال اجرای قانون دائمی شدن همسانسازی حقوق بازنشستگان باشد، باید در این سال ۱۶۰ هزار میلیارد تومان برای سازمان تامین اجتماعی در نظر گیرند تا ۱۲۰ هزار میلیارد تومان آن به مصرف متناسبسازی برسد؛ البته باید توجه داشت که سازمان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۱، ۱۴۹ هزار میلیارد تومان کسری منابع دارد که به سه محل منابع متناسبسازی، ۳ درصد سهم دولت از حق بیمههای کارگران و ۲۶ قانون بیمهای جاری کشور برمیگردد که تعهدات آن باید توسط سازمان تامین اجتماعی اجرا شود. در نتیجه کسری منابع سازمان موضوع جدی و هزینهزاست که اگر در لایحه همسانسازی مورد توجه قرار نگیرد، چارچوب آن را برهم میریزد.»
دهقانکیا با بیان اینکه از دولت اننتظار داریم که در لایحه همسانسازی به واقعیتهای معیشتی توجه کند و مانند لایحه دولت گذشته به ترمیم حقوق و مستمری بازنشستگان در صندوقهای بازنشستگی یکسان نگاه کند و میان صندوقها تبعیض قائل نشود، گفت: «در لایحه قبلی این پیشبینی وجود داشت که هرگاه مستمری بازنشستگان از حداقل حقوق بازنشستگان کشوری عقب افتاد، ترمیم صورت گیرد تا حداقلبگیران کشوری و تامین اجتماعی در یک سطح قرار گیرند اما با توجه به عقبماندگیهای معیشتی و بیتوجهی دولت گذشته به ترمیم مستمریها متناسب با هزینههای سبد معیشت (موضوع بند ۲ ماده ۴۱ قانون کار و ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی) از دولت آقای رئیسی انتظار داریم که حقوق ناخالص بازنشستگان را متناسب با نرخ سبد معیشت بروزرسانی کند. در حال حاضر نرخ سبد معیشت به حدود ۹ میلیون تومان برای سال ۱۴۰۰ رسیده است؛ البته نرخ غیررسمی آن در حدود ۱۲ میلیون تومان است اما کف ۹ میلیون تومان باید مبنای پرداخت مستمری و حقوق به بازنشسشتگان باشد. در این زمینه منتظر عدد نهایی تعیین دستمزد در شورای عالی کار میمانیم اما همسانسازی و افزایش مستمری سالیانه باید به گونهای برهم قرار گیرند که این حداقل ۹ میلیون تومانی را پوشش دهند.»
رئیس کانون بازنشستگان کارگری شهرستان تهران، افزود: «بودجه داخلی سازمان تامین اجتماعی برای سال ۱۴۰۱، ۴۵۰ تا ۴۷۰ هزار میلیارد تومان است. با توجه به اینکه حدود یک چهارم آن در کسری قرار میگیرد، دولت مکلف است که از محل بدهی خود عمده آن را جبران کند و گرنه تفاوتی میان این دولت و دولت گذشته وجود نخواهد داشت. به هر صورت بودجه متناسبسازی باید درست دیده شود؛ البته حتی اگر این اتفاق نیفتد در نهایت دولت باید بابت آن پاسخگو باشد، چراکه بازنشستگان تامین اجتماعی وضعیت اقتصادی کشور را متوجه دولت میدانند؛ البته دولت چند نوبت اعلام کرده که شاخصهای اقتصادی در حال بهبود است. از آنجا که قیمت نفت هم بالا رفته و ابرهای تیره اقتصاد در حال کنار رفتن هستند و شرایط بینالمللی ایران در حال بهبود است، انتظار داریم که لایحه همسانسازی هم متناسب با این شرایط، تنظیم و به قانون تبدیل شود.»
دیدگاه خود را ارسال کنید