گوشی آیفون| قیمت گوشی آیفون
گوشی آیفون ممنوع شد| قیمت موبایل به شدت افزایش یافت
اسحاقی، دبیر انجمن وارد کنندگان موبایل در ایران، گفت: بعد از ممنوعیت واردات موبایل آیفون به بازار قیمت موبایل به شدت افزایش خواهد یافت.
گوشی آیفون، یکی از محصولات پر طرفدار اپل می باشد. آخرین سری گوشی آیفون در بازارمعرفی شد. گوشی آیفون سال هاست که بازار موبایل را در اختیار خود گرفته است. سری گوشی آیفون در ایران طرفداران خاص خودش را دارد. گوشی آیفون در ایران ممنوع شد.
قیمت موبایل بعد از ممنوعیت واردات محصولات آیفون
اسحاقی در این گفتگو اظهار داشت: سامانه جامع تجارت شب گذشته پیغامی را روی این تارنما منتشر کرد که بر اساس آن اولویت بندی کالاهای برند آیفون به گروه کالایی ۲۷ تغییر کرده است. این گروه برای کالاهایی است که واردات آنها ممنوع است. بنابراین استنباط ما این است که واردات محصولات برند آیفون نیز ممنوع شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه چرا با وجود برخی گوشی های لوکس دیگر برندها، واردات آیفون ممنوع می شود، گفت: متاسفانه این اقدام به هیچ عنوان کارشناسی شده نبوده و به نظر می رسد که این تصمیم بیشتر تحت تاثیر فشارهای سیاسی صورت گرفته است. به طور قطع این تصمیم تبعات منفی در پی خواهد داشت. چرا که هیچ نوع مدیریت ارزی در این ماجرا صورت نخواهد گرفت. با این سیاست ما بازار برند آیفون را دو دستی تقدیم کره ای ها خواهیم کرد و این درحالی است که این دو فرقی با یکدیگر ندارند. امروزه بیش از ۵۰۰۰ واحد صنفی کشور به صورت مستقل در حوزه برند آیفون فعالیت می کنند و ۲۵۰ شرکت داخلی بر این برند تمرکز کرده اند. ناگفته پیداست که این تصمیم موج بیکاری فعالان این حوزه را در پی خواهد داشت.
مافیا و افزایش قیمت موبایل
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی در ادامه گفت: سال گذشته حدود ۱ میلیون گوشی وارد کشور شده استن اما امروزه عدم امنیت روانی جامعه به حدی رسیده است که کسی جرات نمی کند در معابر عمومی گوشی آیفون خود را در دست بگیرد. چرا دولت بدون کارشناسی دقیق چنین تصمیمی را اخذ کرده است؟ عنوان شده که قرار است یک میلیارد دلار ارزی که برای واردات گوشی آیفون به کشور صرف می شود صرفه جویی شده و به سمت واردات خودرو سوق داده شود. حوزه خودرو چه ارتباطی به حوزه گوشی های همراه دارد؟
اسحاقی در ادامه با اشاره به معضل قاچاق مسافری، عنوان کرد: بنابر آخرین اطلاعات، سالانه حدود ۳۰ هزار گوشی قاچاق از این طریق وارد کشور می شود و کد رجیستری دریافت می کند. به طور حتم ارز موبایلی که به صورت قاچاق وارد کشور شده به صورت آزاد و غیر قانونی از کشور خارج شده است. متاسفانه این نکات از چشم دولت پنهان مانده است. ما نباید فراموش کنیم که بدون شک آیفون از طرق مختلف وارد کشور خواهد شد و حتی اگر مصرف کننده بدون سیمکارت و با استفاده از مودم های جیبی اقدام به استفاده از این گوشی ها کند، این اتفاق رخ خواهد داد.
چه رابطه ای میان صنعت خودروسازی و افزایش قیمت موبایل است؟
وی همچنین گفت: ما قبلا در حوزه خودرو شاهد تبعات چنین تصمیمی بوده ایم. اما همان طور که عنوان شد حوزه خودرو تفاوت بسیار چشمگیری با حوزه تلفن های همراه دارد. گوشی موبایل نیاز تمام اقشار جامعه است. امروزه بسیاری از دانش آموزان، دانشجویان، معلمان و حتی مسئولان حکومتی و نمایندگان مجلس از گوشی های آیفون استفاده می کنند. چرا باید در چنین شرایطی این تصمیم گرفته شود؟
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی تصریح کرد: ای کاش این تصمیم بعد از ورود آیفون ۱۴ گرفته می شد و به این کالا شناسه تعلق نمی گرفت تا این موج گریبانگیر شرکت ها و واحدهای صنفی فعال در این حوزه نمی شد تا آنها به فعالیت خود ادامه دهند. سابق بر این تعرفه واردات کالاهای آیفون از ۵ به ۱۲ تغییر کرد؛ ارز تخصیصی از نیمایی به آزاد تغییر پیدا کرد؛ درآمد فروش این کالا به صندوق حمایت از تولید داخل سرریز شد و این تصمیم غیر کارشناسی اخیر هم ماجرای جدید دولت برای این برند است.
جهش قیمت موبایل در راه است
اسحاقی با تاکید بر اینکه به طور قطع بعد از این تصمیم، قیمت ها در بازار موبایل به صورت تصاعدی افزایش خواهد یافت، گفت: نه تنها گوشی های IOS بلکه گوشی های ANDROID نیز با جهش قیمت مواجه خواهند شد. از طرفی با توجه به اینکه بخش عمده ای از مخاطبان برند آیفون به سمت بازار گوشی های آیفون کشیده خواهند شد شاهد بروز جنگ قیمتی در این حوزه نیز خواهیم بود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما قبلا نتیایج چنین تصمیماتی را در حوزه لوازم خانگی نیز تجربه کرده ایم. اگر آقای وزیر صمت تاکنون تبعات این تصمیمات را تجربه نکرده اند از تجربه گذشتگان عبرت بگیرند. چرا کارگروه تخصصی موبایل در دوره فعالیت ایشان تعطیل شده است؟ وزیر صمت باید پاسخگوی شرایط فعلی باشد.
با توجه به ارز بری یک میلیارد دلاری واردات این برند موبایل به نظر میرسد با اعمال این ممنوعیت و تخصیص منابع آزادشده ارزی به کالاهای مصرفی ضروری، شاهد تعادل در سایر بازارها خواهیم بود. از هفتههای گذشته بحث ممنوعیت واردات گوشیهای لوکس بالای ۶۰۰ دلار از سوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس پیشنهاد شده است. نکته جالب توجه این بوده که کمیسیون اصل ۹۰ به دلیل نیاز مبرم به صرفه جویی ارزی در شرایط بحرانی تحریم این موضوع را مطرح کرده است، البته در سال گذشته قریب به ۱.۴ میلیارد دلار گوشی لوکس بالای۶۰۰ دلار که عمدتاً از برند تجاری اپل بودهاند.
بر اساس اعلام بانک مرکزی در فروردینماه سال جاری، ۳ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی، یک میلیارد دلار برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی و حدود هفت میلیارد دلار برای واردات سایر اقلام ارز تخصیص داده شده است. علاوه بر این بانک مرکزی در فروردینماه ۷ میلیارد دلار برای واردات کالاهای غیراساسی تخصیص ارز داده است.
همان طور که در تصویر بالا نیز قابل مشاهده است، برند تلفن همراه اپل در گروه کالایی ۲۷ قرار گرفته و امکان ثبت سفارش آن وجود ندارد. لازم به ذکر است، وزیر صنعت، معدن و تجارت اخیراً طینامهای به رییس جمهور، اختصاص یک میلیارد دلار به واردات اپل در سال گذشته را تایید کرده بود.
دیدگاه خود را ارسال کنید