اخبار سلبریتی| اخبار روز| حاشیه سلبریتی ها| رجز خوانی عادل برای علی دایی| ببینید
رجز خوانی عادل برای علی دایی | ببینید
عادل فردوسی پور در مصاحبه ای با علی دایی راز هایی را افشا ساخت. علی دایی از ناگفته هایش حرف زد.
عادل فردوسی پور دانش آموخته دانشگاه تهران می باشد. عادل فردوسی پور سال ها به عنوان گوینده و خبرنگار وزرشی بخش فوتبال در صدا و سیما مشغول به کار شد. عادل فردوسی پور دوباره به عرصه صدا و سیما بازگشت. عادل فردوسی پور استاد تمام دانشگاه تهران می باشد. عادل فردوسی پور در برنامه پرطرفدار نود فعالیت می کرد.
بیوگرافی عادل فردوسی پور
عادل فردوسی پور متولد 11 مهر 1353 در تهران، مجری ورزشی است. فارغ التحصیل فوق لیسانس مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف و دانشجوی دکترای مدیریت رسانه از دانشگاه تهران می باشد. در شهر تهران متولد شده اما اصالتا اهل شهر رفسنجان کرمان می باشد، پدرش مهندس برق بود و یک خواهر و یک برادر کوچکتر از خود دارد.
عادل فردوسیپور (زاده ۱۱ مهر ۱۳۵۳) گزارشگر فوتبال، تهیهکننده، مجری تلویزیونی، صداپیشه، مترجم و مدرس دانشگاه اهل ایران است.
فردوسیپور فعالیت حرفهای خود از سال ۱۳۷۲ با روزنامهنگاری در مجلات ورزشی شروع کرد و سپس در تلویزیون نیز به عنوان گزارشگر ورزشی مشغول به کار شد. او پس از گزارشگری مسابقات فوتبال جام جهانی ۱۹۹۸ به شهرت رسید و در سال ۱۳۷۸ برنامه ۹۰ را برای بررسی فوتبال ایران طراحی و تهیه کرد. او تا سال ۱۳۹۷ که از سوی مدیریت شبکه سه کنار گذاشته شد، به اجرای ۹۰ پرداخت و این برنامه همواره از پرمخاطبترین و بهترین برنامههای صدا و سیما بهشمار میرفت.
عادل فردوسیپور در میان شخصیتهای تلویزیونی ایرانی از محبوبیت گستردهای برخوردار است و عناوینی مانند بهترین گزارشگر فوتبال، بهترین مجری و بهترین چهره تلویزیونی را از جشنوارههای مختلف دریافت کردهاست. او در کنار تهیه و اجرای برنامههای فوتبالی در تلویزیون و فضای مجازی، آثاری را نیز ترجمه کرده و از مدرسان زبان انگلیسی در دانشگاه صنعتی شریف است.
او در مصاحبه ای از خودش اینگونه گفت: من از بچگی علاقه زیادی به نشریات ورزشی داشتم و تمام امید و آرزویم مجله دنیای ورزش یا کیهان ورزشی بود که در دوران نوجوانی و جوانی ام هر هفته برای بدست آوردنش کلی تلاش میکردم.
خانواده ام اهل فوتبال نبودند و هضم این موضوع که من فوتبال را دوست دارم برایشان دشوار بود؛ ولی با این حال چند باری با التماس زیاد، پدرم مرا به استادیوم برد. اولین گزارش عادل فردوسی پور در سال 73 و برنامه منتخب ورزشی بود.
چگونگی آغاز فعالیت جدی عادل فردوسی پور
عادل فعالیت مطبوعاتی خود را از سال 1372 وقتی 19 ساله و دانشجوی ترم سه کارشناسی بود با روزنامه ابرار ورزشی در بخش ترجمه اخبار فوتبال خارجی شروع کرد.
فردوسی پور با گزارش جام جهانی فوتبال 1377 توانست خود را به همه بشناساند و از آن پس بعنوان گزارشگر بازی های زنده و مهم ایران و خارج انتخاب شد.
او سپس با مجله سروش جوان، همشهری و روزنامه جام جم نیز شروع به همکاری کرد و گهگاهی برای ماهنامه ورزش انگلستان بنام ورلد ساکر نیز مطلب می نویسد.
فردوسیپور در پایان سال ۱۳۷۳، پس از چندین بار آزمونی که رد شده بود، به صدا و سیما راه یافت و برای اولین بار در سال ۱۳۷۴ در جریان بازی فوتسال جام رمضان صدایش از صدا و سیما پخش شد. او در ابتدا مسابقات تنیس را گزارش میکرد، زیرا در آن زمان ذهنیت مثبتی دربارهٔ جوانان علاقهمندی که خواستار ورود به عرصه گزارشگری فوتبال بودند، وجود نداشت. او همچنین به گزارش یک برنامه به نام منتخب ورزشی پرداخت. اطلاعات مفیدی که فردوسی پور دربارهٔ ورزش داشت، باعث شد تا با جلب اعتماد، به مرور گزارش چند دقیقهای مسابقات فوتبال خارجی را به وی واگذار کنند.
در جام ملتهای آسیا ۱۹۹۶ امارات که با درخشش تیم فوتبال ایران همراه بود، فردوسیپور به عنوان اطلاعاتدهنده در کنار سایر گزارشگران مشغول شد و در ادامه نیز از گزارش ۵ و ۱۰ دقیقهای آغاز شده تا اینکه به گزارش کامل یک مسابقه فوتبال رسید.
او پس از گزارشهایش در جام جهانی ۱۹۹۸، به شهرت رسید و پس از آن به عنوان گزارشگر بازیهای زنده و مهم در برنامههای مختلف انتخاب شد. در آن زمان که تلفظ نادرست نامهای خارجی در گزارشهای فوتبال صدا و سیما زیاد اتفاق میافتاد، او از معدود گزارشگران مسلط به زبان انگلیسی بود که نامها را هم غالباً درست تلفظ میکرد.
فردوسیپور همواره کنجکاو بود که در بازیهای فوتبالی که در شهرستانها برگزار میشود، چه اتفاقی میافتد و بر اساس همین ایده او سال ۱۳۷۸ طرح اولیه برنامه ۹۰ را به مدیریت گروه ورزش شبکه سه ارائه کرد. در کمتر از ۲۰ روز او شروع به اجرای این برنامه کرد. او در این برنامه به دلیل موشکافی مسائل چالشبرانگیزی که خط قرمز صدا و سیما بهشمار میرفت، بارها توسط مدیریت شبکه ۳ و صداوسیما مورد نکوهش و توبیخ قرار گرفت.او به تدریج توانست مخاطبان بسیاری را به این برنامه جلب کند و اجرای آن را تا سال ۱۳۹۷ ادامه داد. برنامه ۹۰ سالهای پیاپی از پرمخاطبترین و بهترین برنامههای ساخته شده در صداوسیما بود که بهطور متوسط در هر قسمت بیش از ده میلیون بیننده داشتهاست.
دیدگاه خود را ارسال کنید