حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان شهریور | حقوق بازنشستگان کشوری
حقوق بازنشستگان بازهم آب رفت | کاهش یک درصد دیگر از حقوق بازنشستگان
کانون بازنشستگان شرط عضویت در کانون را اخذ کارت عضویت میداند اما جمعی از بازنشستگان میگویند: از همان زمانی که یک درصد از حق مسکن ما کسر شده ما عضو کانون هستیم و هیچ تشکلی نمیتواند دو حق عضویت بگیرد.
حقوق بازنشستگان هر ساله با تصمیم دولت تغییر می کند و افزایش می یابد. حقوق بازنشستگان یکی از دغدغه های اصلی بازنشستگان است. حقوق بازنشستگان با نوسان تورم باید تغییر کند و متناسب با آن باید بیشتر شود تا امرار معاش بازنشستگان دچار مشکل نشود . حسین سوری (فعال صنفی بازنشستگان کشوری) از دو فقره افزایش حقوق بازنشستگان کشوری در سال جاری خبر داد. افزایش حقوق بازنشستگان همچنان در بلاتکلیفی است و این نگرانی مستمری بگیران را بیشتر از قبل کرده است.
جمعی از بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی در تماس با خبرنگار ایلنا، در خصوص شرط کانون بازنشستگان برای کاندیدا شدن در کانون میگویند: کانون بازنشستگان، مبنای کاندیدا شدن را عضویتِ ۴ ساله در کانون بازنشستگان دانسته و بیان کرده که مبنای این شرط اساسنامهای است که به تائید مجمع عمومی فوقالعاده رسیده است.
آنها به چنین شرطی معترض هستند و میگویند: طبق مصوبهی سال ۹۵ هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی، مبلغ یک درصد از حق مسکن بازنشستگان به عنوان حق عضویت در کانونهای بازنشستگی از بازنشستگان کسر میشود.
این بازنشستگان میگویند: وقتی بازنشستگان یک درصد به عنوان حق عضویت پرداخت میکنند، پس عضو کانون هستند و شرط ۴ سال برای کاندیدا شدن در کانون بیمعنی است.
به گفتهی آنها؛ در انتخابات دور جدید کانون برخی از کاندیداها به همین دلیل رد شدند و کانون مبنای اینعدم پذیرش را اساسنامهی خود دانست. کانون در واقع آن کسرِ یک درصد را به عنوان حق عضویت قبول ندارد.
این بازنشستگان میگویند: اگر کسرِ یک درصد از حق مسکن، ملاک عضویت در کانون نیست پس چرا آن را دریافت میکنند؟
به گفتهی بازنشستگان؛ اداره کار میگوید کسر یک درصد از حق مسکن برداشته شود و برای این کار باید مجمع فوقالعاده گذاشته شود.
بازنشستگان میگویند: تکلیف این موضوع باید مشخص شود؛ اگر ملاک آن مصوبهای است که دستور به کسرِ یک درصد داده، متولی آن باید مشخص شود. اگر متولی وزارت کار است که سازمان تامین اجتماعی نیز زیرمجموعه آن است، پس نمیتوان این یک درصد را حذف کرد. کانون باید این را به عنوان حق عضویت بپذیرد.
این بازنشستگان میافزایند: اگر این یک درصد را به عنوان حق عضویت نمیپذیرند در واقع به نوعی به بازنشستگان خط میدهند که به دیوان شکایت کنند و این رفتار ناصواب است.
بازنشستگان میگویند: قانونگذار به ادارات کل و وزارت کار اختیار داده و بیان کرده که در مواقع ابهام دستورالعمل، نظرقطعی وزارت تعاون لازم الرعایه است. پس این دستورالعمل با دقت به مسائل پرداخته است.
آنها میگویند: اگر اینگونه است پس نیاز نیست برای برداشتنِ قانونِ کسر یک درصد حق مسکن، مجمع فوقالعاده گذاشته شود و وزارت کار میتواند دستوری آن را بردارد.
به گفتهی این بازنشستگان؛ اگر یک درصد آنطور که گفته شده به عنوان حق عضویت کسر میشود، از آنجا این حق عضویت از ابتدای بازنشستگی کسر میشود، پس کانون باید عضویت بازنشستگان را از ابتدا بپذیرند.
کانون بازنشستگان شرط عضویت در کانون را اخذ کارت عضویت میداند اما این بازنشستگان میگویند: از همان زمانی که یک درصد از حق مسکن ما کسر شده ما عضو کانون هستیم و هیچ تشکلی نمیتواند دو حق عضویت بگیرد.
این بازنشستگان در پایان میگویند: اگرچه مبلغ کسر شده رقم زیادی نیست، اما به هر حال طبق مصوبه این رقم به منظور حق عضویت در کانون کسر میشود و ما این موضوع را پیگیری میکنیم تا همه بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تأمین اجتماعی بتوانند حضور فعال در عرصههای اجتماعی داشته باشند.
بازنشستگان سایر سطوح کارگری در انتظار پرداخت معوقات پنج ماه اول سال هستند؛ این بازنشستگان انتظار دارند مطالبات به زودی پرداخت شود. اعضای کانون عالی بازنشستگان در این رابطه میگویند: حتماً مطالبات بازنشستگان قبل از پایان سال پرداخت میشود.
با این حال، هنوز زمان دقیق پرداخت مشخص نشده؛ اعضای هیات مدیره کانون بازنشستگان میگویند: بهزودی جلسهای با مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی برگزار خواهد شد؛ در این جلسه قطعاً به نحوه پرداخت معوقات پنج ماهه بازنشستگان پرداخته خواهد شد و در ادامه این موضوع به بازنشستگان اطلاعرسانی خواهد شد.
مدیرعامل تأمین اجتماعی چند روز پیش گفته بود که حقوق شهریور بازنشستگان بر اساس احکام جدید پرداخت میشود.گزارشها حاکی از آن است که حقوق این ماه بازنشستگان هم مانند گذشته و بدون افزایش حقوق واریز شده است.
حقوق بازنشستگان هر ساله با تصمیم دولت تغییر می کند و افزایش می یابد. حقوق بازنشستگان یکی از دغدغه های اصلی بازنشستگان است. حقوق بازنشستگان با نوسان تورم باید تغییر کند و متناسب با آن باید بیشتر شود تا امرار معاش بازنشستگان دچار مشکل نشود . حسین سوری (فعال صنفی بازنشستگان کشوری) از دو فقره افزایش حقوق بازنشستگان کشوری در سال جاری خبر داد. افزایش حقوق بازنشستگان همچنان در بلاتکلیفی است و این نگرانی مستمری بگیران را بیشتر از قبل کرده است.
مقصود مقدمی کیا، مدیرکل تامین اجتماعی آذربایجانغربی با بیان لزوم افزایش حقوق بازنشستگان گفت: خوشبختانه افزایش ۳۸ درصدی حقوق «بازماندگان، کارافتادگان و بازنشستگان» تصویب و در آذربایجانغربی نیز بر اساس حروف الفبا بر روی فیش این افراد اعمال و حقوق آنها هم در حال پرداخت است.
وی با اشاره به چالشی بودن افزایش حقوق بازنشستگان افزود: مقرر شده افزایش حقوق بازنشستگان و بحث چالشی اخیر مستمری بگیران سایر سطوح، عین قانون انجام شود و همه در برابر قانون و طبق مصوب مجلس شورای اسلامی باید تابع این قواعد باشیم.
وی ادامه داد: آنچه مجلس تایید کرده، مصوبه هیات امنای تامین اجتماعی به تبعیت از مصوبه شورای عالی کار است که ضامن افزایش ۳۸ درصدی به علاوه ۵۱۵ هزار و ۱۶۶ تومان حقوق مستمری بازنشستگان سایر سطوح یا همان متوسط بگیران است.
مقدمی کیا با اشاره به آن دسته از افرادی که این افزایش حقوق شامل آنان شده است، اضافه کرد: حدود ۸۲ هزار نفر از بازماندگان، کارافتادگان و بازنشستگان دارای پرونده فعال در تامین اجتماعی آذربایجانغربی هستند.
براساس مصوبه هیات وزیران مقرر شد، در خصوص حداقل حقوق بازنشستگان، از کار افتادگان و مجموع مستمری بازماندگان سازمان تامیناجتماعی که به موجب قوانینی از جمله مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تأمیناجتماعی، نباید از حداقل مزد کارگری کمتر باشد.
در پی صدور بخشنامه اصلاحیه میزان افزایش حقوق مستمریبگیران در سال ۱۴۰۱، احکام حقوقی و فیش شهریور ماه بازنشستگان و مستمریبگیران سایر سطوح این سازمان با اعمال افزایش صادر شده و در سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان به نشانی es.tamin.ir قابل مشاهده است.
جلسهای با حضور اعضای هیئت مدیره اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری و میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، صبح روز چهارشنبه، ۲۳ شهریورماه، برگزار شد.
حسن صادقی گفت: بازنشستگان همچنان منتظر پرداخت ۲۵ درصد معوقه متناسبسازی خود از سال ۱۴۰۰ هستند و امیدواریم با درایت و مدیریت سازمان این خواستهی به حقِ بازنشستگان محقق شود.
در این جلسه حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، ضمن تشکر از همراهی و همدلی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در اجرای مصوبه شورایعالی کار و افزایش ۳۸ درصدی حقوق سایر سطوح بازنشستگان، معیشت و درمان بازنشستگان را از مهمترین اولویتها و دغدغههای اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری برشمرد.
صادقی با تشریح مسئلهی متناسبسازی عنوان کرد: بازنشستگان همچنان منتظر پرداخت ۲۵ درصد معوقه متناسبسازی خود از سال ۱۴۰۰ هستند و امیدواریم با درایت و مدیریت سازمان این خواستهی به حقِ بازنشستگان محقق شود.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در بخش دیگری از سخنان خود به مباحث مهم سازمان پرداخت؛ وی با یادآوری این موضوع که ضریب پشتیبانی رو به کاهش است و این مسئله باعث کسری بودجه سازمان میشود، عنوان کرد: ادامه این روند قطعاً به نفع سازمان نیست و باید تدابیر درستی در این خصوص اندیشیده شود.
صادقی در ادامه با پرداختن به مسئلهی درمان، گفت: یکی از مشکلات جدی بازنشستگان همین بیمههای تکمیلی درمان است. گاهی بیمهگر به تعهدات خود عمل نمیکند و پیامدهای منفی آن متوجه بازنشستگان میشود.
وی بیان کرد: ما از ابتدا هم با این نوع بیمه مشکل داشتیم و معتقد بودیم که قانون الزام به درستی باید اجرا شود. به عبارت دیگر سازمان تأمین اجتماعی باید به گونهای عمل کند که بازنشستگان دیگر نیازی به بیمه مکمل نداشته باشند.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: اتحادیه همواره و در همه دولتها به دنبال مطالبات بازنشستگان و بیمه شدگان بوده و برای این اتحادیه فرقی نمیکند چه کسی بر مسند مدیریت سازمان باشد. در هر برههای که مدیریت تأمین اجتماعی به خواستهی به حقِ بازنشستگان توجه کرده است، ما با او همسو شدیم و اگر اینگونه نبوده، ما مقابلش ایستادیم.
در این جلسه میرهاشم موسوی نیز ضمن تشکر از پیگیریهای جدی و به حق اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در خصوص مطالبات بازنشستگان به بیان مسائل و مشکلات سازمان تأمین اجتماعی پرداخت.
دیدگاه خود را ارسال کنید