قیمت گوشت امروز| قیمت گوشت |قیمت گوشت در بازار| قیمت گوشت گوسفندی

قیمت گوشت امروز 1 آبان 1400| قیمت گوشت ثابت ماند

قیمت انواع گوشت قرمز امروز نسبت به روز گذشته با تغییرات کمی همراه شد.

قیمت گوشت امروز 1 آبان 1400| قیمت گوشت ثابت ماند
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

 قیمت انواع گوشت قرمز در اول آبان ۱۴۰۰ به شرح زیر است:​

 

نام محصول

قیمت واحد کیلوگرم (تومان)

راسته با استخوان گوسفندی

۱۴۴,۰۰۰

ران کامل ممتاز گوسفندی

۱۶۹,۰۰۰

کف دست گوسفندی با ماهیچه

۱۵۶,۰۰۰

ران پاک کرده گوساله

۱۶۶,۰۰۰

سر دست پاک کرده گوساله

۱۶۵,۰۰۰

گردن گوسفندی

۱۳۳,۰۰۰

قلوگاه گوساله

۱۴۶,۰۰۰

گردن گوساله

۱۲۶,۰۰۰

قلم گوساله

۱۵,۰۰۰

سردست گوسفندی

۱۲۵,۰۰۰

ماهیچه گوساله

۱۶۳.۰۰۰

دمبالیچه گوسفندی

۸۲,۰۰۰

نیم شقه سردست گوسفند

۱۲۴.۰۰۰

شقه لاشه گوسفندی

۱۲۲,۰۰۰

نیم شقه ران گوسفندی

۱۲۹,۰۰۰

بنابر مصوبه شورای قیمت گذاری در ۱۷ تیرماه، صادرات شیرخشک، کره و دام زنده آزاد شد که با آزادسازی صادرات دام روزنه امیدی در بین دامداران ایجاد شد که با اجرای این‌ مصوبه مازاد انباشت دام در واحدهای دامداری به پایان می رسد چرا که با کاهش تقاضا، دام سه فصل گذشته روی دست تولیدکنندگان مانده که در صورت بی توجهی با آغاز زایش های پاییز، صنعت دامداری در ورطه نابودی قرار می گیرد.

با وجود اعتراض های مکرر دامداران و خروج آنها یکی پس از دیگری از چرخه تولید، پیگیری و رایزنی نمایندگان مجلس، وزیر جهاد کشاورزی مجوز صادرات دام زنده غیرمولد توسط پشتیبانی امور دام را صادر کرد که براین اساس شرکت پشتیبانی امور دام کشور به عنوان مجری مجاز است با مباشرت اتحادیه ها، تعاونی ها و بخش خصوصی در سقف مشخص با لحاظ تعادل قیمت بین تولید و مصرف نسبت به صادرات دام زنده غیرمولد از یک گمرگ مشخص اقدام کند.

این پایان ماجرا نیست چرا که از ماه ها قبل کشتار دام های مولد در فضای مجازی سر و صدای زیادی به راه انداخت که هم اکنون هم کشتار این دام ها چراغ خاموش در حال انجام است که اگر وعده وزیر جهاد در خصوص صادرات دام این بار هم‌ تحقق نیابد، این امر به قیمت نابودی صنعت تمام می شود به طوریکه برای تامین‌نیاز کشور چاره ای جز واردات وجود ندارد.

گرچه بسیاری از مسئولان صادرات دام را تنها راه حل خروج از بن بست فعلی دامداران می دانند، اما در مقابل رئیس اتحادیه گوشت گوشت گوسفندی صادرات دام در فصل سرما به دلیل ازدیاد تقاضا در بازار داخل را عاملی برای التهاب و ایجاد چالش در بازار می داند و معتقد است که با تامین نهاده مورد نیاز، تولیدکنندگان مشکلی در تولید نخواهند داشت چرا که زایش های پاییز خود را در بهار سال آینده به بازار عرضه می کنند.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا درباره شرایط فعلی تولید، انباشت دام و تاثیر صادرات بر بازار گوشت با خبر شویم:

صادرات دام راهی برای خروج از بن بست

با اشاره به اینکه تعدادی از دامداران ورشکست و تعدادی در حال ورشکستگی هستند، اظهار کرد: با توجه به زایش های پاییزه و شرایط خشکسالی و پیش بینی بارشهای سال آبی جاری، دولت هر چه سریع تر برای حفظ سرمایه های ملی کشور باید تمهیداتی بیندیشد.

وی افزود: اگر دولت برنامه حمایتی بکار نگیرد، سرمایه های دامداران از بین می رود که با این وجود برای حفظ تولید در بخش دام بخصوص سبک باید اقدامات فوری و ضربتی انجام گیرد.

صدر دادرس با اشاره به اینکه صنعت دام کشور بویژه دام سبک به بن بست رسیده است، بیان کرد: با وجود انباشت دام در واحدهای دامداری، گرانی نهاده های داخلی، کمبود نهاده های دولتی، آزاد سازی صادرات در کنار خرید حمایتی داخلی راه حلی مناسب در جهت حمایت هم زمان از دامداران و مصرف کنندگان است. وی افزود مسئولان طی یک برنامه ریزی مناسب می توانند ارز حاصل از صادرات را نهاده واردکنند و یا مابه التفاوت ارز حاصل از صادرات را به دهک های آسیب پذیر یارانه نقدی دهند، در غیر این صورت بی توجهی دولت منجر به نابودی سرمایه های دامی و ژنتیکی کشور می شود.

مدیر عامل اتحادیه دام سبک در واکنش به بیان اظهاراتی مبنی بر تاثیر صادرات دام بر بازار گوشت بیان کرد: در شرایط کنونی با وجود بسته بودن صادرات دام هم، قیمت گوشت بالاست که با این وجود جای این سوال مطرح است که آیا مسئولان با جلوگیری از صادرات توانسته اند جلوی التهاب بازار را بگیرند که حال اظهاراتی مبنی بر نوسان قیمت گوشت با آزادسازی صادرات مطرح می کنند؟

به گفته وی، با صادرات دام در کنار خرید حمایتی داخلی و توزیع گوشت گرم داخلی توسط دستگاههای مسئول و سایر اقداماتی از این دست امکان حمایت از مصرف کنندگان و کنترل و التهاب احتمالی قیمت گوشت ناشی از صادرات فراهم می شود.

این مقام مسئول در ادامه اضافه کرد: نباید به بهانه حمایت از مصرف کننده دامدار را در شرایط کنونی تنها گذاشت و دامداری کشور را از بین برد تا در آینده برای تامین‌نیاز کشور مجبور به واردات گوشت از کشورهای برزیل، ازبکستان و... شویم و امنیت غذایی کشور را به مخاطره بیندازیم.

دیدگاه خود را ارسال کنید