تجارت صنعت نفت و گاز چیست و چطور از این صنعت کسب درآمد کنیم؟

تجارت صنعت نفت و گاز چیست و چطور از این صنعت کسب درآمد کنیم؟
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

 

به نقل از آکادمی رمزارز:

در دنیای تجارت افراد همیشه به دنبال یافتن کالا‌ها یا فرصت‌هایی هستند که برای سرمایه‌گذاری مناسب و مطمئن باشند. یکی از شاخه‌های تجاری مطمئن که طرفداران بسیار زیادی در سراسر دنیا دارد، تجارت نفت و گاز است که در بازار مالی فارکس انجام می‌شود. معامله‌گران در این بازار می‌توانند بدون نیاز به تملک فیزیکی نفت یا گاز روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کنند و به صورت دلاری درآمد داشته باشند. در ادامه این مقاله ابتدا به به صورت دقیق بررسی می‌کنیم که اصلا تجارت نفت و گاز چیست و سپس مهم‌ترین نکات پیرامون آن را برای شما توضیح می‌دهیم.

تجارت نفت و گاز چیست؟

تجارت نفت و گاز یعنی به جای اینکه نفت یا گاز فیزیکی را خریداری کنید، به معامله روی ارزش آن‌ها مشغول شوید. به طور مثال، در زمان نگارش این مقاله، ارزش هر بشکه نفت خام غرب تگزاس که با نماد WTI در فارکس معامله می‌شود، حدود ۸۳ دلار است. شما با ورود به بازار فارکس و افتتاح حساب در آن می‌توانید روی این نوع از نفت خام سرمایه‌گذاری کنید و هر مقدار دلخواه از آن را خریداری کنید. سپس وقتی این قیمت نوسان پیدا می‌کند می‌توانید آن را بفروشید و سود کنید.

چرا تجارت نفت و گاز انتخاب خوبی برای سرمایه‌گذاری است؟

2

همانطور که احتمالا می‌دانید نفت و گاز دو منبع تجدیدناپذیر سوخت در جهان هستند. تمام دولت‌های جهان، مخصوصا دولت‌های توسعه‌یافته برای صنایع مختلفی به این دو سوخت نیاز دارند. به طور مثال نفت ماده اصلی مورد نیاز برای تولید صنایع پلاستیک، کالاهای پلیمری، بنزین و غیره است. از طرفی گاز نیز به عنوان یک سوخت حیاتی علل خصوص برای استفاده در سیستم‌های گرمایشی استفاده می‌شود. از همین رو تجارت نفت و گاز در جهان بسیار پررونق است و تمام دولت‌های جهان به دنبال آن هستند. این یعنی اگر وارد تجارت این دو سوخت شوید، با پرطرفدارترین نمادهای معاملاتی بازار تجارت جهانی فارکس سروکار دارید.

بهتر است بخوانید:  سایت ارز اکس، مقایسه کننده صرافی های ارز دیجیتال ایرانی

با توجه به این مورد، نمادهای مختلف نفت و گاز در فارکس بسیار مورد استقبال سرمایه‌گذاران، تریدرها و دولت‌ها است. این یعنی آن‌ها نقدشوندگی بسیار بالایی در بازار تجارت جهانی دارند و این فاکتور نقشی اساسی در خوب بودن یک نماد برای تجارت و معامله دارد. میزان نقدشوندگی بالا یعنی هر لحظه‌ای که اراده کنید می‌توانید نفت را بفروشید یا بخرید. اگر شما به تجارت کالایی مشغول باشید که خواهان زیادی در جهان ندارد، ممکن است سرمایه زیادی را درگیر آن کنید و مدت‌ها طول بکشد تا یک مشتری پیدا شود و آن را خریداری کنید؛ اما وقتی نقدشوندگی بالا است و حجم معاملات یک نماد (مثل نفت و گاز) زیاد است، هرلحظه که فرصت را مهیا ببینید، می‌توانید برای خرید و فروش آن اقدام کنید.

مهم‌ترین نکات در تجارت نفت و گاز

حال که می‌دانید تجارت نفت و گاز چیست، وقت آن است تا نکاتی بسیار حیاتی را در مورد این دو یاد بگیرید. با دانستن این نکات می‌توانید در معامله و کسب سود از این دو سوخت استراتژیک، موفق عمل کنید.

۱- نمادهای مختلف نفت و گاز را بشناسید!

برای یک سرمایه‌گذار و تریدر که قصد دارد به تجارت نفت و گاز مشغول شود، ضروری است که نمادهای مختلف آن را بشناسد. به‌این‌ترتیب وقتی در فارکس می‌خواهید به معامله آن‌ها بپردازید، می‌توانید به درستی آن‌ها را شناسایی کرده و به خرید و فروش‌شان مشغول شوید. این قضیه وقتی اهمیت پیدا می‌کند که شما برنامه‌ریزی معاملاتی خاصی برای یکی از انواع نفت، مثلا نفت خام آمریکا دارید و باید دقیقا همان را بخرید. در غیر این صورت ممکن است به اشتباه نماد نفتی دیگری مانند نفت وست تگزاس را بخرید و دچار مشکل شوید. در ادامه نمادهای اصلی نفت و گاز را ببینید.

  • نماد نفت برنت: BRENT
  • نماد نفت خام وست تگزاس: WTI
  • نماد نفت خام انگلیس: UKOIL
  • نماد نفت خام آمریکا: USOIL
  • نماد گاز طبیعی آمریکا: USNG
  • نماد گاز طبیعی: NATGAS
  • نماد گاز طبیعی برای قراردادها: NG
  • نماد گاز طبیعی انگلیس: UKSG

۲. اخبار مربوط به نفت و گاز را پیگیری کنید

3

این مهم‌ترین وظیفه شماست. با پیگیری جلسات اقتصادی مربوط به نفت یا گاز می‌توانید از اتفاقاتی که در آینده این بازار قرار است رخ دهد با خبر شوید و متناسب با آن‌ها استراتژی معاملاتی خود در فارکس را تنظیم کنید. به طور مثال اگر خبری مبنی بر کاهش میزان صادرات نفت عربستان سعودی، کانادا یا روسیه منتشر شود، از آنجایی که این‌ها جزو بزرگترین تعمین کنندگان نفت در جهان هستند، طبیعتا باید انتظار داشته باشید که قیمت نفت دچار نوسان و تغییر شود. و این یعنی یک فرصت عالی برای معامله نفت. این مهم‌ترین قانون اقتصاد است که وقتی عرضه یک چیزی کم می‌شود و تقاضای آن ثابت می‌ماند، قیمت آن چیز افزایش پیدا می‌کند.

یک نمونه نسبتا جدید در جهان که تاثیر بسیار زیادی روی قیمت نفت گذاشت، شروع جنگ روسیه و اوکراین بود. این اتفاق در سال ۲۰۲۲ باعث شد تا قیمت هر بشکه نفت خام برای اولین بار پس از سال‌ها به بیش از ۱۰۰ دلار برسد. افرادی که در آن زمان روی نفت سرمایه‌گذاری کرده بودند، در مدت زمان کوتاهی شاهد رشد ۵۰ درصدی قیمت آن شدند.

بنابراین توصیه می‌کنیم همیشه یک چشم‌تان به اخبار و تنش‌های ژئوپلتیکی جهان باشد. این اخبار می‌توانند قیمت نفت را جابه‌جا کنند و بهترین فرصت‌های برای کسب سود را به شما نشان دهند.

۳. مصرف‌کنندگان اصلی نفت را زیر نظر بگیرید

در بالا گفتیم که همیشه باید اخبار مربوط به بزرگترین صادر کنندگان نفت در جهان را پیگیری کنید. همین قضیه در مورد مصرف‌کنندگان اصلی نفت نیز صدق می‌کند. کشورهای توسعه‌یافته اروپایی، چین، ژاپن و چند کشور آمریکایی بزرگترین مصرف کنندگان نفت هستند. اگر یکی از این کشورها دچار رکود اقتصادی شود و تقاضایش برای خرید نفت کاهش یابد، دوباره ارزش نفت تغییر خواهد کرد. البته فقط رکود اقتصادی نیست که منجر به این اتفاق می‌شود. ممکن است یکی از این کشورها درگیر تنش‌های ژئوپلتیکی شود یا هر اتفاق دیگری در آن رخ دهد که روی قیمت نفت تاثیر بگذارد. بنابراین به عنوان کسی که قصد دارد به تجارت نفت و گاز بپرداز ضروری است که این مصرف‌کنندگان بزرگ را زیر نظر بگیرید.

۴. اطلاعات خود را در مورد معامله بالا ببرید

برای معامله نفت و گاز در فارکس باید از دانش کافی معاملاتی برخوردار باشید که با توجه به این موضوع توصیه می‌کنیم علاوه‌ بر مواردی که در بالا گفتیم، همیشه در حال یادگیری باشید و از منابع معتبری همچون “دلتا کالج” که مدتی است با قدرت در حال اجرای برنامه‌های آموزشی تخصصی و رایگان است برای افزایش اطلاعات خود در زمینه فارکس و معاملات در آن بهره ببرید.

شروع تجارت نفت و گاز

اکنون که به با تجارت نفت و گاز آشنا شدید و درباره نکات کسب درآمد و سرمایه‌گذاری در آن‌ها آگاهی پیدا کردید، اگر تصمیم به شروع تجارت نفت و گاز دارید نیازمند یک کارگزاری معتبر فارکس هستید که به عنوان کاربر ایرانی با شرایط خوب و مطمئن برای شروع فعالیت یک حساب تجاری در اختیار شما قرار دهد و امکان معامله و تجارت نفت و گاز را برایتان فراهم کند تا با خیالی آسوده این تجارت پرسود و حرفه‌ای را پیش ببرید؛ برای شما آرزوی موفقیت داریم.

 

دیدگاه خود را ارسال کنید