قارچ سیاه| کشندگی قارچ سیاه| علائم قارچ سیاه| درمان قارچ سیاه
فوری/ آمار بستری شدگان قارچ سیاه منتشر شد
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران گفت: در حال حاضر ۵۶ بیمار مبتلا به قارچ سیاه در بیمارستانهای تهران بستری هستند.
قارچ سیاه یک عفونت قارچی جدی است. قارچ سیاه بیشتر در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفتری دارد بروز میکند. نشانههای قارچ سیاه به آن بخشی از بدن که درگیر شده است بستگی دارد. قارچ سیاه معمولا سینوسها و مغز را آلوده میکند. قارچ سیاه گاهی ممکن است ریهها، معده و روده و پوست را درگیر کند.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران گفت: در حال حاضر ۵۶ بیمار مبتلا به قارچ سیاه در بیمارستانهای تهران بستری هستند.
دکتر علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران امروز جمعه دوم مهر ۱۴۰۰ در حاشیه وبینار سندروم طناب نخاعی اظهار کرد: در ۷۲ ساعت گذشته مورد جدیدی از افراد مبتلا به قارچ سیاه نداشتهایم که نشان میدهد با فروکش پیک پنجم، موارد ابتلا به این عارضه کاهش یافته است.
وی با اشاره به اقدامات متخصصان گوش و حلق و بینی در روند درمان بیماران درگیر قارچ سیاه، گفت: وضعیت بیماران مبتلا به قارچ سیاه در بیمارستانهای لقمان، امیراعلم، امام خمینی (ره) و رسول اکرم به خوبی رصد میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اهمیت تشخیص زودهنگام قارچ سیاه برای پیشگیری از عوارض ناگوار آن افزود: اگر بتوان به سرعت کارهای تشخیصی و درمانی را انجام داد، احتمال تخلیه چشم و درگیری سینوسها خیلی کمتر خواهد شد.
زالی به شرایط کرونایی تهران هم اشاره کرد و گفت: خوشبختانه وضعیت بیماری کرونا در استان تهران روند نزولی گرفته و از روزهای سخت بیماری عبور کردهایم.
وی با اشاره به اینکه همزمان با تسریع فرایند واکسیناسیون شاهد کاهش شاخصهای بیماری و آمار کرونا در تهران هستیم، افزود: در حال حاضر ۶۲۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای تهران بستری هستند که نسبت به هفتههای گذشته کاهش داشته است.
وی از بستری بودن ۱۳۴۰ بیمار جدید کرونایی در بیمارستانهای تهران خبر داد و گفت: ۲۰۱ نفر آنان در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند. همچنین ۱۲۰۰ نفر از بیماران کرونایی از بیمارستانهای استان تهران ترخیص شدهاند.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران درباره آمار واکسیناسیون در استان گفت: تا روز گذشته ۸ میلیون و ۴۵۰ هزار دوز واکسن کرونا در تهران تزریق شده که از این تعداد ۲ میلیون و ۵۲۰ هزار نفر دوز دوم را دریافت کردند.
فوق تخصص گوش، حلق و بینی بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) گفت: ۳۰ درصد مبتلایان به قارچ سیاه در این بیمارستان که به دلیل ابتلا به کرونا دچار این بیماری شده بودند، به دلیل درگیری مغز جان خود را از دست دادهاند.
دکتر صالح محبی فوق تخصص گوش، حلق و بینی بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) اظهار کرد: ۵۰ درصد مبتلایان به قارچ سیاه با اقدامات درمانی کنترل شدند و ۲۰ درصد دیگر مبتلایان تحت اعمال جراحی قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه قارچ سیاه بیماری جدیدی نیست و شناختهشده است، اظهار داشت: این بیماری بر سینوسها، مغز و ریهها تاثیر میگذارد و به سرعت از آنجا به صورت، فک، چشمها و مغز گسترش مییابد. قارچ جریان خونی را که بافت عفونی از آن میگذرد، مسدود میکند و این بافت مرده است که به جای خود قارچ باعث تغییر رنگ پوست افراد می شود.
این فوق تخصص گوش، حلقی و بینی تصریح کرد: قارچ سیاه بیشتر در افرادی بروز می یابد که بیماری زمینهای دارند یا نقص سیستم ایمنی و ممکن است برخی بیماران با ابتلا به کرونا، سیستم ایمنیشان تا حدی ضعیف شود که به این عفونت قارچی نیز مبتلا شوند.
صالحی، مصرف زیاد کورتون را باعث بروز قارچ سیاه در مبتلایان به کرونا عنوان کرد و ادامه داد: وقتی که فرد مبتلا به کرونا قندخون و سطح اکسیژنش بالا باشد، بروز قارچ سیاه بویژه در ناحیه سینوس ها، مغز و چشم زیاد خواهد بود و باعث شعله وردن بیماری می شود.
وی تصریح کرد: قارچ سیاه در افرادی که دارای نقص ایمنی بدن، دیابت و فشارخون بالا هستند، بیشتر بروز می یابد و با توجه به اینکه کرونا سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند، زمینه بروز این بیماری نیز افزایش می یابد و درمان آن بسیار سخت است و اولویت تشخیص، نمونه برداری، برداشتن ترشحات و درمان طبی و استفاده از داروهای ضد قارچ است.
به گفته فوق تخصص گوش، حلق و بینی بیمارستان حضرت رسول اکرم، ۳۰ درصد از مبتلایان قارچ سیاه که به دلیل ابتلا به کرونا دچار این بیماری شده بودند، به دلیل درگیری مغز با آن، جان خود را از دست دادند.
دیدگاه خود را ارسال کنید