اقتصادی | نرخ اجاره مسکن | طرح ملی مسکن

ناظران نرخ اجاره مسکن چه کسانی هستند؟ | نرخ اجاره مسکن سر به فلک کشید

روز گذشته وزیر وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد قراردادهای مستاجرین در قالب بسته حمایتی جدید به‌صورت یک ساله و خودکار تمدید می‌شود و نیازی به تخلیه نیست.

ناظران نرخ اجاره مسکن چه کسانی هستند؟ | نرخ اجاره مسکن سر به فلک کشید
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

نرخ اجاره مسکن هر ساله با افزایش قیمت مواجه است. مستاجرین با توجه به افزایش نرخ اجاره مسکن سالانه مجبور به تخلیه و بستن قرارداد جدید می شوند. افزایش نرخ اجاره مسکن تا حدودی به اقتصاد داخلی کشور لطمه می زند. نرخ اجاره مسکن در امسال افزایش تصاعدی داشت. جزئیات افزایش نرخ اجاره مسکن امسال را در این گزارش بخوانید.

با وجود تعیین نرخ افزایش اجاره‌بها برای مستاجران، مشاوران املاک مدعی هستند هیچ نقشی در نرخ‌های اجاره ندارند.

حسن لطفی عضو اتحادیه مشاوران املاک گفت: بازار اجاره مسکن با مصوبه و دستور برای کنترل قیمت‌ها به سامان نمی‌رسد و تا زمانی که این مصوبه‌ها به مرحله عملیاتی نرسد، امکان کنترل قیمت‌ها وجود ندارد.

به گفته عضو اتحادیه مشاوران املاک کشوری نرخ اجاره‌ای که اعلام شده هر متر مربع اجاره ۸۶ هزار تومان است غیرواقعی است چرا که نرخ اجاره در بسیاری از مناطق تهران بسیار بیش از این نر خ است.

تا زمانی که دولت برای ساماندهی مشاوران املاک کشوری اقدامی نکند نباید انتظار داشت که این مصوبه به مرحله اجرایی برسید چراکه مشاوران املاک کشور هیچ مسئولیتی برای اجرای این طرح ندارند و از سوی دیگر هم ضمانت اجرایی برای آن وجود ندارد.

نرخ اجاره مسکن

هیچ مسئولیتی در نرخ اجاره مسکن نداریم!

عبدالله اوتادی عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک کشور گفت: هیچ ابزار نظارتی و اجرایی بر روند نرخ اجاره وجود ندارد چرا که مشاوران املاک کشور تحت پوشش هیچ سامانه‌ای نیستند بنابراین مصوبه اجاره ۲۵ درصدی در این شرایط بی‌معنی است چراکه هیچ نظارتی در این بازار وجود ندارد.

وی مدعی شد؛ مشاوران املاک هیچ مسئولیتی در این حوزه ندارند؛ بنابراین دولت باید در این زمینه تمامی مشاوران املاک را تحت پوشش سامانه قرار دهد و با این اقدام می‌توان به قیمت‌گذاری در این بخش و جلوگیری از تخلفات امیدوار بود.

معاون وزیر راه و شهرسازی درباره زمان اجرای مالیات بر خانه‌های خالی اظهار داشت: در چند روز آینده اولین برگه مالیات بر خانه‌های خالی در تهران صادر می‌شود و طبق جمع‌بندی‌هایی که با سازمان امور مالیاتی داشته‌ایم، اواخر دی ماه یا اوایل بهمن ماه اولین برگه مالیاتی برای مالکان خانه‌های خالی در تهران صادر خواهد شد.

محمودزاده با بیان اینکه این تصور اشتباهی است که اغلب خانه‌های خالی در تهران در منطقه یک تمرکز پیدا کرده‌اند گفت: اغلب خانه‌های خالی در تهران در مناطق مرکزی شهر واقع شده‌اند و افزایش عرضه واحد مسکونی در این مناطق به مستاجران دهک‌های متوسط کمک خواهد کرد. اغلب این واحدها به دلیل فرسودگی و عدم تعمیرات و بازسازی خالی مانده‌اند که به زودی با وضع مالیات بر خانه‌های خالی این واحدهای مسکونی وارد بازار اجاره می‌شوند.

معاون امور مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه به زودی با خروجی‌ها و داده‌های سامانه املاک و اسکان اعلام می‌کنیم که در کدام مناطق چه تعداد واحد خالی وجود دارد، افزود: آخرین پیامک‌های انبوه به مالکان واحدهای مسکونی که در سامانه املاک و اسکان ثبت نام و خوداظهاری نکرده‌اند ارسال شده است و بر اساس آخرین خروجی‌های این سامانه تعداد واحدهای خالی در تهران به دست می‌آید.

محمودزاده تاکید کرد: در یک هفته گذشته با سازمان امور مالیاتی جلسات متعددی داشتیم و درباره اخذ مالیات بر خانه‌های خالی به ادبیات مشترک رسیده‌ایم و بیست و هشتم دی ماه مرحله اول آمار خانه‌های خالی در تهران را به سازمان امور مالیاتی تحویل خواهیم داد و شناسایی خانه‌های خالی با اخرین داده های سامانه مربوطه ادامه خواهد داشت و اطلاعات به روز خواهد شد.

نرخ اجاره مسکن

مالیات بر خانه ها خالی، افزایش نرخ اجاره مسکن

محمود محمودزاده، از صدور اولین مالیات بر خانه‌های خالی از هفته اول تیر ماه خبر داد.

وی با بیان اینکه یکی از راه‌های کنترل بازار اجاره اخذ مالیات بر خانه‌های خالی است گفت: افزایش اجاره بها در بازار مسکن تهران یک واقعیت است که امیدواریم شروع عملیات اخذ مالیات بر خانه‌های خالی در سامان بخشی بازار اجاره تهران اثرگذار باشد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه با اجرای مالیات بر خانه‌های خالی عرضه واحدهای مسکونی در بازار اجاره افزایش پیدا می‌کند، افزود: این یک راهکار میان مدت و کوتاه مدت برای سامان بخشی به بازار اجاره کلان شهر تهران است.

محمودزاده با اشاره به آخرین اقدامات برای اجرای طرح اجاره داری حرفه‌ای ادامه داد: همچنین یکی دیگر از راهکارهای کنترل بازار اجاره در تهران اجرای طرح اجاره داری حرفه‌ای است. که همچنان این طرح را دنبال می‌کنیم و پیگیر مصوبات مرتبط با طرح اجاره‌داری حرفه‌ای هستیم و معتقدیم که این طرح می‌تواند در بلند مدت و میان مدت به بازار اجاره شهر تهران کمک کند.

افزایش ۵۰ درصدی نرخ اجاره مسکن در یک ماه گذشته

 یکی از مستاجران واقع در منطقه ۱۰ تهران به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: صاحبخانه برای اجاره واحد مسکونی امسال بیش از ۵۰ درصد گران کرده و زمانی که به مشاور املاک این موضوع را مطرح کردم، گفت هیچ جایی در این منطقه کمتر از این نرخ پیدا نمی شود. مجبور شدم برای اجاره یک واحد ۶۰ متری ۲۰۰ میلیون تومان ودیعه و ماهانه ۵ میلیون تومان اجاره پرداخت کنم.

میانگین اجاره‌بهای هر مترمربع واحد مسکونی در تهران به ۱۲۶ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده است. این مقدار به این معنی است که اگر خانوار بخواهد یک واحد مسکونی متعارف ۷۵ متری اجاره کند، باید ماهانه ۹ میلیون و ۵۱۷ هزار تومان اجاره بدهد. رقمی که در سال ۱۴۰۰ حدود ۶ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان، در سال ۹۹ حدود ۵ میلیون و ۸۹ هزار تومان و در سال ۱۳۹۸ حدود ۴.۶ میلیون تومان بوده است.

آقای محمود محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزرات و راه شهرسازی چند روز پیش اعلام کرده بود که رقم نرخ اجاره در تهران حدود ۸۲ هزار تومان در بازه زمانی چند سال گذشته بوده است، اما با یک حساب سرانگشتی متوجه می‌شویم که در تهران با توجه به افزایش نرخ تورم و نرخ مسکن به طور قطع نرخ‌های اجاره در این بازار بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.

دیدگاه خود را ارسال کنید