سهام عدالت | شرایط واگذاری سهام عدالت
وعده جدید وزیر اقتصاد برای سهامداران سهام عدالت | این افراد تعیین تکلیف شدند؟
سال 99 بود که فرآیند آزادسازی سهام عدالت انجام شد و تا به امروز همچنان سهامداران عدالت در بلاتکلیفی به سر میبرند.

واریز سهام عدالت به زودی انجام می شود. سهام عدالت مبلغ چندانی نیست. سهام عدالت برای سهامداران حائز اهمیت است. سهام عدالت بنا به ارزش معاملات مربوطه تعیین می شود. جزئیات جدید سود سهام عدالت را بخوانید.
چند هفته پیش بود که وزیر اقتصاد و رئیس سازمان خصوصیسازی وعده دادند که اولین مرحله سود سهام عدالت تا پایان آذرماه واریز میشود اما به یکباره وضعیت تغییر کرد و قرار شد تا نیمه دیماه قسط اول سود پرداخت شود.
داستان از این قرار است که 36 شرکت در پرتفوی بورسی سهام عدالت قرار دارند که 34 شرکت مجامع خود را برگزار کردهاند و 29 شرکت سود نقدی واریزی را اختصاص دادند ولی همچنان زمان پرداخت سود مشخص نیست.
بر اساس اطلاعات منتشر شده 5 شرکت هنوز سودی برای توزیع میان سهامداران در نظر نگرفتهاند و همچنین 8 شرکت تا چند روز پیش سود خود را واریز نکرده بودند. هفته گذشته بود که اعلام شد که بانکهای تجارت، صادرات، ملت و پستبانک در فرصت فوری سود خود را واریز کردند اما هنوز این پرداخت قطعی نشده است. از سوی دیگر خبری از زمان پرداخت سود شرکتهای پتروشیمی تندگویان، پارس سوئیچ، نیروترانس و حمل و نقل پتروشیمی نیست.
سازمان خصوصیسازی مسئول پیگیری وصول سود شرکتهای موجود در پرتفوی سهام عدالت است. قرار بود تا پایان آذر سود سهام عدالت واریز شود اما برخلاف تهدیدهای انجام شده و انتشار اسامی شرکتها تمایلی به پرداخت سود ندارند. از سویی دولت نیز فشاری به این شرکتها برای پرداخت سود نمیآورد و به واسطه همین موضوع برخی از فعالان بازار میگویند که دولت نیز تمایلی به پرداخت سود ندارد.
چقدر سود پرداخت میشود؟
بر اساس اظهارات وزیر اقتصاد، سود پرداختی امسال بیش از 60 هزار میلیارد تومان است یعنی دو برابر سال گذشته و همین موضوع باعث شده که پرداخت سود سهام عدالت دو مرحلهای شود. البته زمان دقیق پرداخت این سود مشخص نیست چرا که چند شرکت هنوز مجمع خود را برگزار نکردهاند.
گفته میشود فرادی که پرتفوی 532 هزار تومانی دارند حدود یک میلیون تومان سود دریافت میکنند. دارندگان سهام یک میلیونی نیز بیش از دو میلیون سود خواهند گرفت.
بر همین اساس یک خانوار چهار نفره که سهام 532 هزار تومانی دارند تا نیمه دیماه، چهار میلیون تومان سود دریافت خواهند کرد. خانوار چهار نفره دارای سهام عدالت یک میلیون تومانی هم تا پایان دیماه 8 میلیون تومان سود دریافت میکنند. آنگونه که مسئولان وعده دادهاند این سود شامل همه دارندگان سهام عدالت میشود.
تکلیف جاماندگان سهام عدالت مشخص شد؟
حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصیسازی با اشاره به تصویبنامه هیات وزیران در مورد جاماندگان سهام عدالت اظهار کرد: این تصویبنامه به تازگی ابلاغ شده و کارهای اجرایی آن در حال انجام است.
تصویبنامه هیات وزیران تکلیف جاماندگان سهام عدالت را تقریبا روشن کرده و به گفته رئیس سازمان خصوصیسازی، طبق قانون بودجه سال جاری، سهام عدالت جاماندگان امسال باید حتما پرداخت شود.
وی به این سوال که سهام عدالت چه زمانی به جاماندگان تخصیص خواهد یافت، پاسخ داد: تخصیص سهام عدالت به جاماندگان در قانون بودجه سال جاری پیشبینی شده است و بنابراین فرایند آن امسال باید انجام شود. البته پرتفوی این سهام به اصلاحیه نیاز دارد که متن اصلاحیه به دولت ارسال شده و بررسی آن در نوبت است. رئیس سازمان خصوصیسازی ادامه داد: این اصلاحیه در مورد تغییر برخی شرکتها در پرتفو است که باید در هیات دولت بررسی و تصویب شود.
بر اساس این گزارش، افراد مشمول توسط نهادهای ذیربط شناسایی و معرفی خواهند شد و مبلغ سهام مورد واگذاری به هر یک از مشمولان معادل حداکثر ۱۰ میلیون تومان با اعمال ۵۰ درصد تخفیف به صورت اقساط سالانه و به مدت ۱۰ سال است.
جاماندگان سهام عدالت حتما بخوانند+ جزئیات
حسین قشمی بیان کرد: شرکت سپردهگذاری مرکزی وجوه، سود سهام عدالت را از طریق شبکه بانکی به حساب سهامداران واریز مینماید و در صورت وجود هر گونه اشکال در حساب شبای افراد، مبلغ واریز شده برگشت خورده و تا زمانی که حساب مذکور اصلاح نشود هیچگونه کنترلی بر روی واریز موفق آن در دست ما نیست. این شرکت در چند مرحله اقدام به واریز مجدد سود به حساب اشخاصی که موفق به دریافت سود نشدهاند نموده ولی برخی از آنها مجددا برگشت خورده و واریز نشده است.
مدیر پرداخت سود شرکت سپردهگذاری مرکزی گفت: به همین منظور سهامدارانی که تاکنون موفق به دریافت سود سهام عدالت در دو سال گذشته نشدهاند میبایست نسبت به رفع اشکال شماره شبای نامعتبر خود اقدام کنند.
وی افزود:شماره شبای نامعتبر، حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضا)، ارزی و بلندمدت از مهمترین دلایلی است که تاکنون سود به حساب گروهی از سهامداران محترم سهام عدالت واریز نشده است.
قشمی گفت: در خصوص اطلاعرسانی دلایل عدم واریز سود به حساب برخی از سهامداران، بانکهای عامل پس از انجام فرآیند واریز سود گزارشات یکسان و یک شکلی به شرکت ما ارسال نمیکنند و به همین علت پاسخگویی به سهامداران محترم مشکل خواهد شد، ولی با این حال همکاران مرکز تماس شرکت سپردهگذاری مرکزی اقدام به یکسانسازی گزارشات نموده و در پاسخگویی به این عزیزان حداکثر راهنمایی را انجام میدهند.
مدیر پرداخت سود شرکت سپردهگذاری مرکزی تصریح کرد: در کل واریز سود سهام عدالت منوط به واریزی سود از سوی شرکتها است، اما تا فرصت وجود دارد افرادی که دورههای قبل برای آنها سودی واریز نشده میتوانند با اصلاح مشکلات حساب بانکی مطرح شده در لیست واریزیهای جدید قرار گیرندهمچنین مرکز تماس سپردهگذاری مرکزی با شماره 1569 آماده پاسخگویی به ذینفعان است.
دلیل تعویق پرداخت سود چیست؟
در این راستا، حسین قربانزاده - رییس سازمان خصوصیسازی - در گفتگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری مجامع شرکتهای سهام عدالتی اظهار کرد: مجامع شرکتها در زمانهای مختلف برگزار شد، مجمع برخی شرکتها در خرداد، برخی دیگر در تیر و تعدادی از آنها نیز در شهریورماه برگزار شد. طبق قانون تجارت شرکتها تا هشت ماه بعد از برگزاری مجمع، برای پرداخت سود فرصت دارند.
وی افزود: بنابراین شرکتهایی که مهلت قانونی آنها تمام شده است باید به تکلیف خود عمل و سود را واریز کنند، اما برخی شرکتها که طبق قانون مهلت دارند میتوانند واریز نکنند. به طور کلی برآوردها این بود که از ۶۰ هزار میلیارد تومان سودی که باید از سوی شرکتها پرداخت شود، ۳۰ هزار میلیارد تومان تا پایان پاییز وصول شود، اما تا کنون بخشی از آن محقق شده است. شرکت سپرده گذاری باید باقی مانده سود را از شرکتها وصول کند.
در این راستا، بررسیهای ایسنا حاکی از آن است که از میان ۳۶ شرکت سهام عدالتی، تنها پنج شرکت که عمدتا شرکتهای کوچکی بودهاند سود خود را واریز کردهاند؛ بنابراین فقط چهار درصد سود وصول شده است. با توجه به این موضوع نمیتوان زمان دقیقی برای پرداخت سود سهام عدالت متصور شد و همه چیز به فرایند واریز سود از سوی شرکتها بستگی دارد.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد از جاماندگی بیش از یک میلیون نفر از مددجویان تحت پوشش این نهاد در بهرهمندی از سهام عدالت خبر داد.
حسین خدرویسی با بیان اینکه براساس لیست کمیته امداد، یک میلیون و ۴۴۹ هزار و۵۵۰ نفر از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد از جاماندگان سهام عدالت هستند، اظهار کرد: پروسه اختصاص سهام عدالت به جاماندگان از یک سال گذشته شروع شده است.
وی با اشاره به اینکه دولت از نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد تعداد مددجویان جامانده را برای اقدامات و برنامهریزیها خواسته بود، بیان کرد: کمیته امداد در گذشته لیست آماری جاماندگان سهام عدالت را به دولت ارائه کرده است و اکنون دولت بعد از رفت و برگشتها، آئین نامه اجرایی آن را مصوب کرده است.
اعلام شد که طبق تصویبنامه هیات وزیران با معرفی افرادی که به عنوان جامانده سهام عدالت شناسایی شدهاند، میزان سهامی که به این افراد اختصاص خواهد یافت و نام شرکتهایی که سهام خود را به جاماندگان تخصیص میدهند، مشخص شد. طبق این تصویب نامه، وزارت امور اقتصادی و دارایی (سازمان خصوصی سازی) مکلف شد در مرحله اول از محل باقیمانده سهام متعلق به دولت در بنگاههای قابل واگذاری نسبت به واگذاری مستقیم سهام به افراد فاقد سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کل کشور و سه دهک اول ایثارگران اقدام کند.
مبلغ سهام مورد واگذاری به هر یک از مشمولان معادل حداکثر یکصد میلیون ریال با اعمال ۵۰ درصد تخفیف به صورت اقساط سالانه و به مدت ۱۰ سال است.
دیدگاه خود را ارسال کنید