حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
حقوق بازنشستگان از 25 تا 40 میلیون مختص کدام بازنشستگان است؟ | افزایش حقوق بازنشستگان متناسب با نرخ تورم است؟
این بازنشستگان حقوق ۲۵ میلیون تومانی میگیرند.
حقوق بازنشستگان مسئله پر چالش همه دولت ها بوده است . مقدار دریافتی حقوق بازنشستگان همیشه موجب نارضایتی قشر عظیمی از بازنشستگان است زیرا بازنشستگان بر این اعتقادند که مبلغ حقو بسیار ناچیز است . تعیین میزان حقوق بازنشستگان در اواخر هر سال با تنش همراه است. طبق نظر کارشناسان حقوق بازنشستگان با فرمول جدید بیشتر می شود. جزئیات جدید از حقوق بازنشستگان را بخوانید.
۵ هزار و ۴۱۹ نفر از بازنشستگان و وظیفه بگیران بین ۲۵ تا ۴۱ میلیون تومان حقوق دریافت میکنند.
معاون امور فنی صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به حضور یک میلیون و ۶۳۰ هزار بازنشسته و ۸۷۸ هزار شاغل کسورپرداز در صندوق بازنشستگی کشوری گفت: درحالحاضر ۶۵ هزار نفر کمترین دریافتی را دارند و اصطلاحا حداقلی بگیر هستند که تنها سه درصد افراد تحت پوشش را تشکیل میدهند.
با افزایشهای اخیر در زمینه حقوق دریافتی این افراد به ۶ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان رسیده است.
یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بین ۵ تا ۱۱ میلیون تومان و ۴۶ هزار نفر بین ۱۱ تا ۲۵ میلیون تومان دریافتی دارند.
۵ هزار و ۴۱۹ نفر از بازنشستگان و وظیفه بگیران بین ۲۵ تا ۴۱ میلیون تومان حقوق دریافت میکنند.
عقبافتادگی حقوق بازنشستگان و معیشت کارمندان دولت
دولت به روال معمول هرساله، عدد افزایش حقوق شاغلان و بازنشستگان زیرمجموعههای خود را در پیشنویس لایحهی بودجه مشخص کرده است؛ این عدد پیشنهادی برای سال ۱۴۰۲، فقط بیست درصد است.
هرچند مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس اعلام کردهاند «این رقم قطعی نیست» اما از آنجا که رقم پیشنهادی دولت، معمولاً پایه افزایش دستمزد در بخشهای مختلف است، انتقاداتی به آن وارد شده است؛ محمدزاده (بازنشستهی فرهنگی) با بیان اینکه همین امسال دولتیها چند ده درصد عقبماندگی معیشتی دارند، میگوید: بایستی حاصل انباشت تورم در ماههای گذشته در رقم افزایش حقوق در نظر گرفته شود.
به گفته وی، در قانون مدیریت خدمات کشوری به صراحت آمده که افزایش حقوق سالیانه بایستی متناسب با نرخ تورم باشد و تورم سالانه تا پایان آبان و آذر، حداقل چهل درصد است.
او اضافه میکند: دولت باید رقم پیشنهادی خود را به پایهی تورم سالانه برساند؛ هر رقم کمتر از این به معنای عقبافتادگی بیشتر معیشت است و این مسئله به خصوص در مورد بازنشستگان مشکلات بسیار بیشتری به وجود میآورد؛ بازنشستگان از مزایای مزدی شاغلان محرومند و تنها امیدشان به همان رقم افزایش حقوق است.
رقم پیشنهادی دولت برای بخش دولتی، معمولاً مبنای چانهزنی گروه دولتی در شورایعالی کار و در جریان تعیین حداقل دستمزد کارگران نیز قرار میگیرد؛ به همین دلیل است که کارگران شاغل و بازنشسته نیز در تماسهایی نسبت به رقم بیست درصد ابراز نگرانی میکنند.
یکی از این بازنشستگان میگوید: امیدوارم سطح پایین دستمزد کارگران را در نظر داشته باشند و با عدد بسیار ناعادلانهی بیست درصد به جلسات مزدی نیایند؛ معیار تعیین دستمزد کارگران فقط سبد معیشت است آنهم یک سبد معیشت واقعی و عینی.
بالاخره حقوق بازنشستگان متناسب با نرخ واقعی تورم افزایش می یابد
رئیس هیات مدیره کانون عالی بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: از همه ظرفیتهای موجود برای پیگیری مطالبات بازنشستگان و مستمریبگیران تامین اجتماعی استفاده خواهیم کرد.
محمد اسدی رئیس، هیات مدیره کانون عالی بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی افزود: کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمری بگیر تامین اجتماعی به عنوان بزرگترین و منسجمترین تشکل صنفی کشور از ظرفیتهای بی نظیر ساختاری و تشکیلاتی برخوردار است. حدود ۳۶۰ کانون استانی و شهرستانی در سراسر کشور حلقه واسط بیش از ۴ میلیون بازنشسته و مستمریبگیر با مدیران و مسئولان هستند و با بدنه اجرایی کشور تعامل خوبی دارند.
او در ادامه گفت: این کانونها بر پایه اعتماد اقشار مختلف بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی و در بستر سازوکارهای قانونی مبتنی بر برگزاری مجامع انتخاباتی، شاکله اصلی کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمریبگیر سراسر کشور را تشکیل میدهند. لذا کانون عالی هم به لحاظ بهره مندی از جایگاه ویژه و منحصر به فرد اجتماعی و هم به لحاظ حجم مسئولیتها و تعهدات گوناگونی که بر عهده دارد طبیعی است که همواره در معرض قضاوت و پایش عملکرد قرار گیرد.
وی همچنین افزود: ما همواره از هم افزایی و مشارکت همه دلسوزان در پیشبرد اهداف کانونها استقبال میکنیم و معتقد هستیم دستاوردهای ارزشمندی که تا کنون حاصل شده است، مرهون مشارکت و مسئولیتپذیری کانونها و کلیه بازنشستگان و مستمریبگیران بوده و باید برای حفظ آنها تلاش کنیم.
اسدی با اشاره به برخی از هجمهها و انتقاداتی که در فضاهای مختلف اطلاع رسانی به ویژه کانالهای فضای مجازی مطرح میشود، گفت: لازمه حضور و خدمت در مسئولیتهایی مانند هیأت مدیره کانونهای بازنشستگی که هیچ تعلق خاطر و وابستگی به مراکز قدرت و ثروت ندارند افزایش تحمل و ظرفیت انتقاد پذیری بالاست و در واقع هرچه از فضای عملگرایی دور شویم و ظرفیتهای موجود را صرف درگیریهای صنفی و گروهی نمائیم در واقع فرصتها را هدر دادهایم. گاهی لازم است آماج انواع بی مهریها و حتی تهمتها قرار بگیرید اما با صبر و شکیبایی به مسیری که انتخاب کردهاید ادامه دهید، اگر شناخت کافی و جامعی از جایگاه نوع و گستره فعالیت و همچنین تعاملات درون و برون سازمانی کانونها وجود داشته باشد اظهار نظرهای نادرست و عجولانه مطرح نخواهد شد.
رئیس هیأت مدیره کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمری بگیر سراسر کشور به اهمیت پیگیری موضوعات و مطالبات کلان و اصولی بازنشستگان و مستمری بگیران در دوره جدید مسئولیت خود اشاره کرد و گفت: برخی از مطالبات و خواستههای قانونی بازنشستگان و مستمری بگیران سالهاست محقق نشده بر زمین مانده و یا به صورت کامل اجرایی نشده است اموری که به مهمترین دغدغههای روزمره شأن مبدل شده و تأخیر در اجرای این مطالبات قانونی و برحق لطمات غیر قابل جبرانی بر کیفیت زندگی آنها وارد کرده است. لذا تیم کانون عالی پیگیری مجدانه این مسائل را بر اساس یک روند منطقی نظام مند و به دور از هیجانزدگی در دستورکار خود قرار داده است. در همین راستا جلسات و دیدارهای متعددی را با مسئولان مختلف نهادهای تصمیم گیر و تصمیم ساز در مجلس و دولت برگزار نمودهایم و انشا این جلسات را بصورت اثر بخش ادامه خواهیم داد.
اسدی ادامه داد: همزمان از پیگیری مطالبات کلان و اولویتدار بازنشستگان از جمله اجرای ۲۵ درصد باقی مانده متناسب سازی حقوق، ارتقای سطح خدمات درمانی توجه به سلامت و رفاه بازنشستگان، تسهیلات بانکی، دریافت حق و سهم بازنشستگان از بودجه عمومی کشور از جمله سرانه درمان، جلوگیری از دستاندازی به ذخایر و سرمایههای بین نسلی بازنشستگان از جمله بانک رفاه کارگران، اجرای سیاستهای حمایتی مربوط به تقویت سطح معیشت بازنشستگان پرداخت بدهیهای جاری و انباشته شده دولت به سازمان تأمین اجتماعی با هدف تقویت استقلال اداری و مالی و ارتقای سطح خدمات به جامعه ذینفعان و بسیاری از امور دیگر غافل نخواهیم شد.
او همچنین خاطرنشان کرد در حوزه تقویت ساختار اداری و فرآیندهای اجرایی کانون عالی و همچنین کانونهای شهرستانی و استانی نیز اقدامات تحولی در نظر داریم که ان شاالله در آینده تشریح خواهیم کرد.
رئیس هیأت مدیره کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمریبگیر سراسر کشور با اشاره به فرارسیدن ایام پایانی سال و لزوم توجه و تمرکز مسئولان به موضوعات فرابخشی که ریل گذاری و سیاستگذاریهای کلان کشور را تحت تأثیر قرار میدهند، از جمله افزایش سنواتی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی متناسب با نرخ واقعی تورم گفت: باید تلاش کنیم که در بودجه سال آینده و برنامه هفتم، توسعه با جبران کاستیها و عقب ماندگیهای معیشتی درمانی و رفاهی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی از بروز هرگونه تبعیض و نارضایتی جلوگیری شود.
دیدگاه خود را ارسال کنید