همسان سازی حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان جدید
اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان لغو شد | تصمیم نهایی دولت برای افزایش حقوق بازنشستگان
حاجی بابایی رییس کمیسیون برنامه و بودجه گفت: سوال این است که با وجود تعیین 14 همت برای همسانسازی حقوق بازنشستگان چرا این مصارف تحقق پیدا نکرده است. از این رقم 9 همت مربوط به بازنشستگان کشوری و مابقی لشگری است.
همسان سازی حقوق بازنشستگان هر ساله با تصمیم دولت تغییر می کند و افزایش می یابد. همسان سازی حقوق بازنشستگان یکی از دغدغه های اصلی بازنشستگان است. همسان سازی حقوق بازنشستگان با نوسان تورم باید تغییر کند و متناسب با آن باید بیشتر شود تا امرار معاش بازنشستگان دچار مشکل نشود .حسین سوری (فعال صنفی بازنشستگان کشوری) از دو فقره افزایش همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری در سال جاری خبر داد. افزایش همسان سازی حقوق بازنشستگان همچنان در بلاتکلیفی است.
حاجی بابایی رییس کمیسیون برنامه و بودجه گفت: سوال این است که با وجود تعیین 14 همت برای همسانسازی حقوق بازنشستگان چرا این مصارف تحقق پیدا نکرده است. از این رقم 9 همت مربوط به بازنشستگان کشوری و مابقی لشگری است.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه با وجود تحقق بیش از ۱۰۰درصدی منابع، همسانسازی حقوق بازنشستگان انجام نشده است،گفت: سهام عدالت جاماندگان شامل سه دهک پایینی جامعه و افراد تحت پوشش با وجود مصوبه مجلس عملیاتی نشده است.
حمیدرضا حاجی بابایی رییس کمیسیون برنامه و بودجه با تشکر از دولت برای تحقق بودجه عمومی در سال 1401 گفت: کمیسیون برنامه و بودجه قرار است که سه گزارش را به مجلس ارائه کند. یکی واگذاری دارایی های مالی است که امروز تقدیم شد. موارد دیگر نیز شامل واگذاری داراییهای سرمایه و درآمدهای دولت به ویژه مالیات و گمرک است.
وی در مورد گزارش داراییهای مالی گفت: دولت در سال 1401، 176 همت واگذاری دارایی مالی داشته است. از این رقم 103 همت مربوط به اوراق و مابقی مربوط به واگذاری شرکت های دولتی است. به اضافه بند ی تبصره 2 که 130 همت برای تهاتر بدهی های دولت در نظر گرفته است.
در سال 1402، 176 همت واگذاری در سال جاری به 294 همت افزایش پیدا کرده است. در کمیسیون تلفیق باید بتوانیم بودجه سال 1402 را یک بودجه قابل قبولتر کنیم. اگر چه کسریهای دولت از این طریق جبران میشود اما فروش اوراق و شرکتها به عنوان استقراض در نظر گرفته میشود و باید بودجه را به نحوی در نظر بگیریم که منابع را از محل درآمدهای واقعی تامین کنیم.
حاجی بابایی ادامه داد: در بند ی تبصره 2، 130 همت برای فروش سهام شرکتها در نظر گرفتیم. وزیر اقتصاد گفتند که این یک نکته مثبت است و 119 همت از این رقم تحقق پیدا کرده است. این به این معنا است که در 10 ماهه بیش از 100 درصد تحقق پیدا کرده است. سوال این است که با وجود تعیین 14 همت برای همسانسازی حقوق بازنشستگان چرا این مصارف تحقق پیدا نکرده است. از این رقم 9 همت مربوط به بازنشستگان کشوری و مابقی لشگری است.
وی با بیان اینکه در رابطه با مسائل عشایری و روستایی نیز 6 همت منابع در نظر گرفته شده بود که باید محقق شود، گفت: باید بتوانیم این موارد را به مردم گزارش کنیم. گزارش کمیسیون برنامه و بودجه در اختیار کلیه نمایندگان قرار خواهد گرفت. قسمت عمدهای از مصوبات مجلس در دولت پیگیری و عملیاتی شده است اما برخی از موارد متاسفانه عملیاتی نشده است.
در بحث سهام عدالت مجلس مصوبه داشته است اما هنوز عملیاتی نشده است. در خصوص 20 شرکت که قرار بوده که کار واگذاری آنها براساس اصل 44 انجام شود، تنها یک شرکت که آن هم هلدینگ خلیج فارس (با سهم 12 درصدی دولت) واگذار کنیم. این شرکت نیز در واقع سکه بهار آزادی است که ما توانستیم این سهم را با 142 همت واگذار کنیم. دولت محترم باید با همانگی مجلس قوانین را به خوبی اجرا کند
صادقی در ادامه به متناسبسازی حقوق بازنشستگان اشاره کرد و گفت: تورم امروز نتیجهی سیاستهای اقتصادی است و چوبِ آن بر سر کارگران و بازنشستگان خورده است. در ابتدای دولت فقر مطلق۲۵درصد بود و الان به ۳۰ تا ۳۲ درصد افزایش پیدا کرده است. این سیاستها فقرا را فقیرتر و اغنیاء را ثروتمندتر کرده است.
وی به ترمیم حقوق کارگران و بازنشستگان دولت اشاره کرد و گفت: برای افزایش حقوق بازنشستگان مدتها تعلل کردند اما حقوق بخش خود را دو روزه افزایش دادند. این عین تبعیض است.
صادقی به متناسبسازی حقوق بازنشستگان اشاره کرد و گفت: تکلیف متناسبسازی باید مشخص شود. اگر ندارید سهام بانک رفاه را به ما واگذار کنید. ۹ ماه از سال ۱۴۰۱ گذشته اما حاضر نیستید سر این موضوع با ما جلسه بگذارید.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری افزود: اگر وضع سازمان تأمین اجتماعی بحرانی است، وضع زندگی بازنشستگان از آن بحرانیتر است. اگر سازمان به دلیلِ به هم خوردن نسبت پشتیبانی و ورودی و خروجی و بدهیِ کلانِ دولت به آن دچار مشکل شده است، بازنشستگان هم به دلیلِ تورم دچار مشکل شدهاند.
صادقی به بیمه تکمیلی اشاره کرد و گفت: ما بیمه تکمیلی را از روی رضایت نپذیرفتیم. اگر مسئولان به تکلیف خود عمل میکردند و قانون الزام را رعایت میکردند، ما دیگر به بیمه تکمیلی نیازی نداشتیم.
وی گفت: به جایی رسیدیم که شرکتِ ورشکستهای به نام آتیهسازان حافظ برای ما ناز میکند! اسم آنچه به ما میدهند نه بیمه تکمیلی بلکه بیمهی مکمل است و ما آن را پذیرفتیم تا پرداخت از جیبِ بیمه شده کاهش پیدا کند اما برعکس شده است. بیمه شده پول بیشتری بابتِ درمان از جیب خود میپردازد.
صادقی گفت: بیمه تکمیلی یعنی گرفتنِ صد درصد هزینهی درمان، اما ما درصد کوچکی از هزینه را آن هم به سختی دریافت میکنیم. بسیاری از بیماران سرطانی و صعب العلاج ما امروز خانه و زندگی خود را میفروشند تا هزینهی درمان بدهند. این مغایر با قانون الزام است.
تأکید کرد: ما در ابتدا باید به دنبال اجرای قانون الزام باشیم و بعد به سراغ بیمه تکمیلی برویم. آنچه باعث شده امروز به سمت بیمه تکمیلی برویم، ناکارآمدی قانون الزام است. چرا سازمان میتواند ۵۰هزار میلیارد تومان برای بیمه تکمیلی بدهد اما نمیتواند این رقم را برای بیمارستانهای خود هزینه کند؟
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در ادامه به متناسبسازی اشاره کرد و گفت: سال ۱۴۰۰ برای بازنشستگان تامین اجتماعی متناسبسازی صورت گرفت. قرار بود اگر افزایش حقوق مبتنی بر ماده ۹۶ و ۱۱۱ نبود، با متناسبسازی این فاصله پر شود. اگرچه من نگران بودم این موضوع بدعت شود و دولت هرساله به جای مصوبهی شورایعالی کار و تامین اجتماعی برای ما تصمیم بگیرد که خوشبختانه این اتفاق نیفتاد.
دیدگاه خود را ارسال کنید