رتبه بندی معلمان | رتبه بندی معلمان جدید | رتبه بندی معلمان 1401
خبر مهم وزیر درباره رتبه بندی معلمان | واریزی جدید معلمان در راه است
وزیر وزارت آموزش و پرورش خبر مهمی درباره طرح رتبهبندی معلمان اعلام کرد.
رتبه بندی معلمان از دغدغههای مهم فرهنگیان است.رتبه بندی معلمان حواشی بسیاری را به دنبال داشته است.رتبه بندی معلمان مدتهاست که قرار است اجرا شود.رتبه بندی معلمان برای معلمان اهمیت فوق العاده ای دارد.رتبه بندی معلمان با اما و اگرهای فراوان همراه است.
وزیر وزارت آموزش و پرورش خبر مهمی درباره طرح رتبهبندی معلمان اعلام کرد.
رتبه بندی معلمان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.
رضا مرادصحرایی گفت: کنکور ۱۴۰۲ از موضوعات فوری نظام و تعلیم و تربیت است، زیرا اهمیت کنکور به جهت نقشی که در ارتقای تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش دارد کمتر از رتبه بندی نیست، اما موضوعی که حائز اهمیت است و نیاز به رسیدگی دارد این است که زیر ساخت آزمونهای نهایی آن طور که انتظار میرود فراهم شود.
وزیر وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: برنامه هفتم بسیار مهم است و باید این برنامه برای نظام تعلیم و تربیت بسیار قوی برنامهریزی شود تا در اجرای آن نیز به مشکل نخوریم. روح برنامه هفتم براساس نظم و انظباط است؛ لذا در نظام تعلیم و تربیت همه خدمتگزاران باید به وظایف خود به درستی عمل کنند.
وی گفت: در برنامه هفتم برنامهریزی خواهیم کرد تا ۵۰ درصد دانش آموزان به سمت رشتههای فنیوحرفهای سوق یابند. بدون حضور معلم نمیتوان تحول ایجاد کرد، لذا باید ارتباط بین دستگاه آموزش و پرورش و معلمان را قویتر کنیم.
وزیر وزارت آموزش و پرورش با مروری بر برخی اهدافی که در برنامه هفتم پیگیری میشود، پر کردن خلاء ادراکی، عاطفی و شناختی بین معلمان و متعلمان، ضرورت سوق دادن۵۰ درصد دانش آموزان متوسطه به سمت رشتههای فنی وحرفهای، ضرورت تغییر برنامه درسی و کاهش حجم دروس، جذب کمک خانوادهها در امر تعلیم و تربیت، مرتبط کردن مدرسه، مسجد و منزل به هم و تدریس با استفاده از روشهای ترکیبی و جذب ۱۱ هزار مربی پرورشی را از جمله اهداف عنوان کرد.
رتبه بندی به عنوان یکی از مهمترین طرحهای آموزش و پرورش، این روزها با حرف و حدیثهای فراوانی روبرو است از یک سو نمایندگان مجلس اعلام میکنند که بهترین طرح را مصوب کرده و در آن همه جوانب را دیده اند اما از سوی دیگر شاهد هستیم که در بدنه وزارت آموزش و پرورش مشکلات همچنان پا برجا است.
از سوی دیگر معلمان مطالبات صنفی دیگری نیز دارند که باید به آنها رسیدگی شود تا شاهد تکرار واقعه تلخ عدم واریزی معلمان در شب عید را شاهد نباشیم. رتبه بندی همچنین هم سان سازی برای معلمان و بازنشستگان آموزش و پرورش یک اصل مهم محسوب می شود چرا که می تواند دریافتی و حقوق و مزایا آنها را در این اوضاع بد اقتصادی، بهبود ببخشد و به لحاظ معیشتی کمک بسیار خوبی به خانواده فرهنگیان باشد.
از یک سو مجلسی ها بر حمایت از معلمان اصرار دارند از سوی دیگر اما شاهد هستیم که دولت به لحاظ تامین منابع پرداختی به معلمان هم دچار مشکل است. برخی نمایندگان مجلس اما اعتقاد دارند که دولت باید به درستی مصوبه یکسان سازی و همچنین رتبه بندی معلمان را اجرایی کند.
با علی اصغر خانی نماینده شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون تلفیق درباره وضعیت آموزش و پرورش و مطالبات معلمان گفتگویی ترتیب دادیم. وی در این گفتگو پیرامون مطالبات معلمان و نحوه پیگیری آنها توسط مجلس نکاتی را بیان می کند که حائز اهمیت است.
مجلس هدفمند به مقوله آموزش و پرورش ورود کرده و از مباحث چالشی و جدی ما رتبه بندی معلمان بود. این طرح در مجلس مصوب شد و انتظار ما این بود که وزارت آموزش و پرورش نیز با همین توانی که مجلس پای کار آمد، آئین نامه خوب و قوی را نیز برای مصوبه مجلس شورای اسلامی مبتنی بر رتبه بندی معلمان بنویسد اما این امر صورت نگرفت.
دغدغه وزیر آموزش و پرورش نیز همواره در مجلس دوازدهم وجود داشته است به نحوی که تنها وزیری که از کابینه معرفی شده از سوی رئیس جمهور، رأی نیاورد، وزیر آموزش و پرورش بود زیرا ما اقناع نشدیم و در جلسات و کمیسیونها و نشستهای فنی و تخصصی که با وزرا داشتیم، تنها وزیری که نتوانست مجلس را قانع کند، آموزش و پرورش بود.
ما نمایندگان همچنین اطلاعات و مطالباتی که از وزارت آموزش و پرورش مطرح میکردیم را از معلمان دریافت میکردیم نه از ستاد آموزش و پرورش و دنبال آن بودیم کسی که کلاس و مدرسه را میفهمد و در شهر و روستا و مناطق محروم خدمت کرده و یا تمام وجود چرخه آموزش و پرورش را درک کرده، سکاندار امور باشد. اگر این اتفاق رخ میداد قطعاً آئین نامهای که بعد از طرح رتبه بندی نوشته میشد، بسیاری از مشکلات را نداشت که امروز متأسفانه دارد.
سند تحول در آموزش و پرورش متأسفانه از سال ۹۰ مسکوت باقی مانده و هیچ اقدامی در سند اصلی تحولی آموزش و پرورش به وجود نیامده است. بهترین کاری که مجلس یازدهم صورت داد یکی همسان سازی بود که ناقص است و دنبال آن هستیم که اجرایی شود چرا که باید این طرح اجرایی شود و میتواند تحول خوبی را در آموزش و پرورش به خصوص برای بازنشستگان داشته باشد.
اگر همان روز که طرح را تصویب کردیم، وزارت آموزش و پرورش و ستاد آموزش و پرورش آئین نامه اجرایی را قوی و خوب و هماهنگ با مصوبات مینوشتند قطعاً اتفاق خوبی رخ میداد. یکی از نکاتی که امروز به دنبال آن هستیم وزارت آموزش و پرورش است. در این زمینه هم با بدنه آموزش و پرورش ارتباط گرفتیم و هم با دولت رایزنی میکنیم که بتوانیم وزیر قوی را روی کار بیاوریم.
گلایه شما چیست؟
امروز نگاه ستاد آموزش و پرورش در وزارت خانه با بدنه آموزش و پرورش متفاوت است افرادی که آئین نامه را باید بنویسند باید افرادی باشند که از پایینترین رتبهها کار کرده باشند و همه کم و کیف کار را بدانند اما نگاهی که امروز در ستاد آموزش و پرورش میبینیم نگاهی نیست که بتواند مشکلات آموزش و پرورش را در سراسر کشور حل کند که این یکی از ضعفها است.
مجلس یازدهم به صورت جدی به دنبال رتبه بندی است و تا به نحو احسن انجام نشود، دست از تلاش بر نخواهد داشت. اگر این طرح به صورت جدی انجام شود، قسمتی از مشکلات آموزش و پرورش حل خواهد شد. هم دولت و هم مجلس به این نتیجه رسیده که جامعه آموزش و پرورش جدا از بحث حقوق، نیازهای دیگری هم دارد لذا نگاه دولت به آموزش و پرورش باید عوض شود.
و این اعتراض معلمان را هم در پی داشته است
امروز شاهد هستیم که بعضاً معلمانی برای اعتراض به مقابل مجلس میآیند و اعتراض به حقی دارند. امروز وقتی اختلاف و تبعیض وجود دارد و وقتی بعضاً اتفاقاتی رخ میدهد میفهمیم که بی تدبیریهایی شده و بعضاً میتوانستند بهتر و قویتر عمل کند. برای مثال شب عید و عدم واریزی معلمان کام همه را تلخ کرد تا این سوال را از دولت بپرسیم که چرا از اول این کار صورت نگرفت و صبر کردیم تا کام همه تلخ شود؟ اگر این کار شدنی نبود چرا انجام شد؟ مشخصاً بی تدبیری شده و نتیجه آن هم استعفای وزیر آموزش و پرورش بود اما شخص وزیر که مقصر نیست این بدنه ستادی وزارتخانه که موتور محرکه اصلی این تشکیلات بزرگ است باید این کارها را صورت میداد.
قاطبه نمایندگان نسبت به طرح همسان سازی و رتبه بندی و برخی چالشهای دیگر مانند مدارس، تجهیزات، مدارس فرسوده و … نگاه ویژه دارد. فاصله طبقاتی آموزش و پرورش و معلمان با برخی از ادارات از لحاظ حقوق و رتبهای بسیار زیاد است نمیخواهیم بگوییم که همه اینها را میتوان به زودی حل کرد چرا که متأسفانه این فاصله در مدت زمان طولانی افزوده شده و حتی برخی اختلاف دریافتیها اختلاف فرش تا عرش است لذا مجلس دنبال کار مطالبات جدی معلمان و آموزش و پرورش است.
درباره مدارس و مطالبات مردم شاهرود و میامی نیز بگویید
ما در استانی زندگی میکنیم که باید از نظر امکانات و نیروی انسانی توازن داشته باشد نباید در برخی شهرهای استان با برخی دیگر فاصله شاهد باشیم. چرا در برخی شهرهای استان نسبت به کلاس آموزشی، امکانات و تجهیزات آموزشی، مدارس و … این حجم از اختلاف را ببینم؟ چرا باید سرانه مدارس در یک شهر با شهر دیگر اختلاف داشته باشد؟
برخی میگویند که خیران مدرسه ساز در شاهرود و میامی حضور نمییابند خیر این طور نیست سازمان نوسازی که به عنوان وزیر آموزش و پرورش است، باید به صورتی برنامهریزی کند که مدارس دورتر که کمترین امکانات را دارند در اولویت باشند. بسیاری مدارس در شاهرود و میامی حداقل امکانات آموزشی را هم ندارند. امروز بسیاری از مدارس ما هستند که حتی حیاط آسفالت ندارند یا در زمینه کلاسها، امکانات سرمایشی و گرمایشی دچار مشکل هستند همان مدرسه در شهر دیگر از همه لحاظ تأمین شده است این اختلافات باید در درون استان حل شود و نباید به وزارت بازگردد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در خصوص پاداش معلمان، سازمان برنامه موظف است به تکلیف خود عمل کند، افزود: در خصوص نحوه پرداخت پاداش کارکنان دولت دچار ابهام هستیم درحالیکه هیات مدیره بانکها و برخی موسسات دولتی با سوء استفاده از خلاءهای قانونی یا اختیارات تفسیر نشده پاداشهای آنچنانی و بلافاصله پس از دریافت حکم، بازنشستگی دریافت میکنند معلمان از فروردین ۱۴۰۰ تاکنون منتظر دریافت پاداش پایان خدمت هستند.
وی با بیان کرد: اگر این مشکل حل نشود از ابزار نظارت خود استفاده میکنیم، ضمن اینکه وزیر نیز باید در این خصوص نقش فعالتری ایفا کند.
سرمدی واله اضافه کرد:پرداخت نشدن پاداش پایان خدمت معلمان را با تورم و کاهش ارزش پول ملی نوعی اجحاف در خصوص معلمان میدانیم که امیدواریم به زودی پاداش پایان خدمت این عزیزان تامین و پرداخت شود.
سرپرست معاونت برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزشوپرورش درباره عدم الزام شرکت معلمان مهرآفرین در آزمون داخلی برای دریافت "کد شناسه" گفت: این موضوع در مجلس تصویب شده و باید به تایید شورای نگهبان برسد؛ هر زمان که مصوبه ابلاغ شود، مجری آن هستیم.
معلمان مهرآفرین از کی رتبه بندی می شوند؟
صادق ستاریفرد درباره مصوبه نمایندگان مجلس مبنی بر مشمول شدن معلمان طرح مهرآفرین در قانون رتبه بندی معلمان بدون برگزاری آزمون مجدد و الزام وزارت آموزش و پرورش به صدور کد شناسه اظهار کرد: مصوبه مذکور باید در شورای نگهبان مطرح و مورد تایید شورای نگهبان قرار بگیرد. هر زمان که ابلاغ شود ما مجری قانون هستیم.
وی درباره طرح برخی انتقادات از سوی معلمانی که احکام آنها صادر شده و به جای عبارت «فوقالعاده ویژه رتبهبندی» از عبارت «مزایای رتبه بندی» استفاده شده که برخی محرومیتها را به دنبال دارد گفت: آن زمان رتبهبندی انجام نشده بود. در حقوق مهرماه به ۱۳ هزار و ۱۲۰ نفر از همکارانی که سوابقشان پایین بوده است، مزایای رتبه یک را پرداخت کرده بودند ولی بلافاصله از شروع این ماه، نسبت به اظهار نظر و ارزیابی مشمولان اقدام شد.
جزئیات جدید رتبه بندی معلمان
صادق ستاریفرد سرپرست معاونت برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: احکام رتبه «آموزشیار معلم» تعداد زیادی از معلمان با سابقه زیر ۳ سال صادر شد و در حقوق این ماه این گروه از معلمان اعمال شد.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش، صدور احکام را از رتبه یک آغاز کرد چرا که حقوق پایه این معلمان پایین بود و نیاز بود که توجه بیشتری صورت گیرد.
ستاریفرد با بیان اینکه صدور احکام سایر معلمان نیز در روزهای پیش رو ادامه دارد، افزود: هنوز بخش قابل توجهی از معلمان در سامانه رتبهبندی، تأیید نهایی را انجام ندادند و بعد از آن، بررسی مستندات و مدارک آغاز میشود.
وی از معلمان خواست تا در سامانه رتبهبندی معلمان، بارگذاری مدارک و مستندات را تأیید نهایی کنند تا بتوان بررسیها را انجام داده و احکام رتبهبندی را صادر کنند.
هر معلم برای کسب رتبه آموزشیار معلم باید ۴۶۰ امتیاز، مربی معلم، ۵۳۰ امتیاز، استادیار معلم ۶۰۰ امتیاز، دانشیار معلم ۷۵۰ امتیاز و استاد معلم ۹۰۰ امتیاز کسب کند.
آنگونه که وزیر آموزش و پرورش اعلام کرده است، مهلت بارگذاری مدارک در سامانه رتبهبندی معلمان به اتمام رسیده است، اما فرصت دیگری برای کسانی که به دلایل موجه موفق به ثبتنام نشدهاند، فراهم خواهد شد.
سامانه رتبهبندی معلمان از روز چهارشنبه، ۲۶ مرداد، به صورت رسمی آغاز به کار کرد و فرهنگیان بر اساس جدول زمانبندی و آخرین رقم کد ملی تا نهم شهریور نسبت به بارگذاری مدارک خواستهشده اقدام کردند. مهلت بارگذاری مدارک از آن زمان تاکنون چند مرتبه تمدید شد، اما ورود اطلاعات از سوی معلمان هنوز تکمیل نشده است.
وزیر آموزش و پرورش، ۳۱ شهریور درباره آخرین وضعیت اجرای طرح رتبهبندی معلمان و بارگذاری مدارک در سامانه رتبهبندی گفت: فرهنگیان در حال بارگذاری مدارک هستند و چند بار از ما مهلت خواستند. اول مهر، مهلت تمام میشود، اما اگر افرادی جا مانده باشند و دلیل هم داشته باشند، برای آنها فرصتی را ایجاد میکنیم. بعد از اینکه مدارک را بارگذاری و ثبت کردند، ارزیابان نظر میدهند و به هیئت ممیزه ارسال میکنند تا احکام صادر شوند.
یوسف نوری اول مهرماه در مصاحبه دیگری اعلام کرد: تاکنون ۸۴۰ هزار نفر ورود اطلاعات و بارگذاری مدارک در سامانه را انجام دادهاند که وارد مرحله بعدی میشوند. هنوز تعدادی ثبت اطلاعات نکردهاند؛ ولی آنها که ثبت کردهاند، وارد مرحله بعدی میشوند. میخواستیم صدور احکام همزمان باشد، اما قرار شد گروهی که بارگذاری انجام دادهاند، وارد مرحله بعدی شوند. احتمالا تعدادی از احکام را در مهرماه بزنیم.
او افزود: اگر سرعت کار همکاران در بارگذاری مدارک بالا برود، ما هم در ستاد سرعت کار را بالاتر میبریم. تعدادی معلمان طرح مهرآفرین را داریم که برای آنها شناسه صادر نشده بود و در حال پیگیری هستیم تا به خیل معلمان بپیوندند. جلساتی به همین منظور برگزار شده؛ ولی هنوز به راهکار مشخص نرسیدهاند، اما در تلاشیم به راهکار مشخصی برسیم که اینها هم مانند سایر معلمان مشمول رتبهبندی شوند.
در اطلاعیه دو هفته گذشته عباس نجار، رئیس مرکز برنامهریزی منابع انسانی و امور اداری، خطاب به مدیران کل آموزش و پرورش استانها، بازه زمانی دومی برای بارگذاری مدارک در سامانه رتبهبندی اعلام شده که به این شرح است: «با عنایت به اینکه بازه زمانی اول برای ثبت اطلاعات معلمان گرامی شهریورماه به پایان رسید و در این مرحله برخی افراد به دلایل مختلف امکان ثبت و تکمیل اطلاعات را نداشتهاند، مقرر شده است که
- برای افراد جامانده از بازه زمانی اول
- فوتیهای شاغل و بازنشسته از تاریخ 31/۰۶/۱۴۰۰ به بعد
- نیروهای جدیدالاستخدام از تاریخ 31/۰۶/۱۴۰۰ به بعد
- و افراد مشمول تبصره ۴ ماده ۳ آییننامه (مهرآفرین و...) از تاریخ 25/۰۷/۱۴۰۱ تا 13/۰۸/۱۴۰۱ دسترسی به سامانه رتبهبندی برای ثبت و تکمیل اطلاعات فراهم شود».
دیدگاه خود را ارسال کنید