قیمت دلار | افزایش قیمت دلار

قیمت دلار امروز بازار را با خاک یکسان کرد | قیمت دلار به چند رسید؟

آخرین قیمت دلار و یورو برای امروز یک‌شنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ منتشر شد.

قیمت دلار امروز بازار را با خاک یکسان کرد | قیمت دلار به چند رسید؟
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

قیمت دلار طی چند ماه گذشته با نوسان همراه است. قیمت دلار در اقتصاد کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. قیمت دلار در صرافی ملی متفاوت است. قیمت دلار پس از ارز دولتی افزایشی شد. قیمت دلار امروز را در ادامه می خوانیم.

قیمت دلار

 قیمت دلار، یورو، پوند و سایر ارز‌ها امروز یکشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. لازم به ذکر است که این نرخ‌ها قیمت بازار آزاد است (بجز دلار که نرخ بازار مبادله ارزی است) و با نرخ ارز سهمیه‌ای متفاوت است.

بروزرسانی قیمت دلار و ارزها: یکشنبه 14 خرداد – 08:30

ارز

قیمت (ریال)

دلار 506,490

یورو 544,470

درهم امارات 138,470

پوند انگلیس 633,050

لیر ترکیه 24,200

فرانک سوئیس 559,400

یوان چین 71,900

ین ژاپن (100 ین) 363,300

وون کره جنوبی 390

دلار کانادا 379,700

دلار استرالیا 335,600

دلار نیوزیلند 307,900

دلار سنگاپور 378,600

روپیه هند 6,170

روپیه پاکستان 1,782

دینار عراق 388

پوند سوریه 202

افغانی 5,800

کرون دانمارک 73,100

کرون سوئد 47,100

کرون نروژ 46,200

ریال عربستان 135,710

ریال قطر 139,700

ریال عمان 1,324,500

دینار کویت 1,655,700

دینار بحرین 1,358,600

رینگیت مالزی 111,100

بات تایلند 14,640

دلار هنگ کنگ 64,900

روبل روسیه 6,650

منات آذربایجان 299,100

درام ارمنستان 1,320

لاری گرجستان 202,600

سوم قرقیزستان 5,810

سامانی تاجیکستان 47,100

منات ترکمنستان 151300

عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: در دوشنبه پیش رو، از محل پول‌های بلوکه شده ایران، دو میلیارد دلار ارز جدید برای خرید کالای اساسی تخصیص داده می‌شود.

علی شریعتی در صفحه شخصی خود در توییتر ضمن اعلام این خبر، تاکید کرده که این پول‌ها ارتباطی به منابع مالی ایران در کره جنوبی ندارد و از محل آزادسازی پول‌های ایران در دیگر نقاط تزریق خواهد شد.

او درباره صحبت‌های اخیر رییس کل بانک مرکزی درباره استفاده از منابع پولی ایران در صندوق بین المللی پول نیز گفته که این منابع ماهیت کمک بلاعوض دارد و منابع بلوکه شده نیست و باید در حوزه فقرزدایی و توسعه پایدار مصرف شود.

شریعتی روز قبل نیز خبر داده بود که از منابع آزاد شده ایران در بانک تی بی آی عراق نیز ۱.۶ میلیارد دلاری بدهی گازی به ترکمنستان پرداخت شده است. همچنین ۶۰۰ میلیون دلار پول حجاج امسال نیز از همین محل پرداخت شده است.

او پیش بینی کرده که با وجود تلاش دلال‌های برای بالا نگه داشتن قیمت دلار، با ورود منابع جدید، بازار آرامش جدیدی را تجربه کند.

قیمت دلار بدون افزایش درآمد ارزی کاهش نمی یابد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، بانک مرکزی در هفته گذشته اعلام کرد که ۲ میلیارد دلار از منابع ارزی کشور جدا از ارز بلوکه شده ایران در کره جنوبی آزاد خواهد شد. تصور بر این بود که قیمت ارز بعد از انتشار این خبر افت محسوسی داشته باشد، اما این اتفاق نیفتاد و قیمت دلار همچنان در محدوده ۵۱ هزار تومان باقی ماند، تقریبا دو ماهی هست که قیمت ارز در دامنه بین ۵۰ تا ۵۴ هزار تومان در نوسان است و هر از چندگاهی خبری منتشر می شود و نوسانی سه تا چهار هزار تومانی ایجاد می کند و دوباره به قیمت قبل بر می گردد.

اساسا قیمت ارز بر مبنای تراز تجاری و میزان درآمد صادراتی و هزینه وارداتی تعیین می شود و چند وقت اخیر تغییر خاصی در درآمد صادراتی ایجاد نشده و حتی با کاهش قیمت نفت تا حدودی این درآمد افت هم داشته و گزارش های دو ماهه ابتدای سال جاری هم حکایت از این دارد که فعلا درآمد ارزی کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشدی نداشته و در مقابل هزینه واردات هم بالا رفته و این مسأله اگر تداوم داشته باشد تا آخر سال تراز تجاری کشور از منفی چند هزار دلار سال ۱۴۰۱ هم بالاتر می رود و این مسأله می تواند واکنش جدی در بازار آزاد به وجود بیاورد.

یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه در حال حاضر وضعیت اقتصاد کشور حکایت از این دارد که قیمت ارز چندان کاهش نخواهد یافت، گفت: البته گفته می شود به زودی منابع ارزی بلوکه شده جدیدی آزاد خواهد شد اما از آنجایی که هزینه های کشور بالا رفته این منابع صرف جاهای دیگری خواهد شد و عملا ارز پاشی اتفاق نمی افتاد که تغییر جدی در قیمت ارز به وجود بیاورد.

محمود مرادی با بیان اینکه احتمال دارد در صورتی که آزادسازی منابع ارزی کشور زیاد شود قیمت ارز به زیر ۵۰ هزار تومان هم بیاید اما دوباره به سمت بالا حرکت خواهد کرد، تصریح کرد: بنابراین قیمت ارز همچنان روند صعودی خود را حفظ خواهد کرد، از طرف دیگر دولت در پایان سال ۱۴۰۱ در تامین بخشی از منابع مانند حقوق معلمان و ... با کسری اعتبار مواجه بود که به نظر می رسد از طریق استقراض و... آن را تامین کرده که با رشد پایه پولی و تورم به زودی خودش را در اقتصاد نشان می دهد و همین تبعات تورمی باعث می شود که قیمت ارز هم همچنان صعودی بماند.

ناکارآمدی دلار زدایی با وابستگی به ارز دیگر

در حال حاضر دولت و بانک مرکزی تاکید زیادی بر دلار دایی از اقتصاد کشور دارند، اما در مقابل وضعیت تامین ارز واردات با چالش جدی مواجه شده و بسیاری از تولیدکنندگان نگران تامین ارز هستند زیرا مواد اولیه برخی از شرکت ها به گمرکات رسیده اما ارز برای ترخیص این کالاها وجود ندارد و از طرف دیگر برخی از شرکت های میزان شیفت کاری خود را کاهش داده اند تا مواد اولیه برسد. بنابراین وضعیت کنونی اقتصاد کشور نشان می دهد که موضوع دلارزدایی به این راحتی هم ممکن نیست.

یک نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار  خبرگزاری موج با اشاره به اینکه ارزش پول ملی کشور به شدت کاهش یافته و سناریو دلار زدایی هم کمکی به آن نمی کند، گفت: در حال حاضر دولت و بانک مرکزی مدعی دلارزدایی هستند اما مسأله اینجاست اگر قرار باشد دلار زدایی شود و بعد روی یورو، یوان چین و... تکیه شود دلار زدایی چه ارزشی دارد؟ زیرا به محض اینکه دولت ارز دیگری را جایگزین دلار کند قیمت همان ارز بالا می رود و بار دیگر تبعات گرانی آن ارز دامن واردات مواد اولیه و... را خواهد گرفت.

محمدحسن آصفری با بیان اینکه در شرایط کنونی برای اینکه دولت بتواند قیمت ارز را کنترل کند باید روی افزایش درآمد ارزی کشور تمرکز کند، تصریح کرد: در حال حاضر بخشی از تولید کشور وابسته به مواد اولیه وارداتی هستند به همین دلیل نمی شود نسبت به تغییرات قیمت ارز بی توجه بود، زیرا منجر به تورم کالاها می شود، به همین دلیل سیاست اقتصادی کشور باید در مسیر افزایش تولید و صادرات باشد تا قیمت ارز هم کنترل شود در غیر این صورت دوباره شاهد رشد قیمت ارز و افزایش قیمت ها خواهیم بود.

براساس این گزارش، قیمت دلار هم اکنون در کف قیمت قرار دارد و دلارزدایی هم تاثیری قیمت پول ملی ندارد و تا زمانی که درآمد ارزی افزایش نیابد قیمت ارز همچنان صعودی خواهد بود. بنابراین احتمالاً در آینده نه چندان دور دوباره قیمت دلار به سمت ۶۰ هزار تومان خواهد رفت.

دیدگاه خود را ارسال کنید