حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
همسان سازی حقوق بازنشستگان به کجا رسید | قابل توجه بازنشستگان کشوری
حقوق بازنشستگان مسئله پر چالش همه دولت ها بوده است . مقدار دریافتی حقوق بازنشستگان همیشه موجب نارضایتی قشر عظیمی از بازنشستگان است زیرا بازنشستگان بر این اعتقادند که مبلغ حقو بسیار ناچیز است . تعیین میزان حقوق بازنشستگان در اواخر هر سال با تنش همراه است. طبق نظر کارشناسان حقوق بازنشستگان با فرمول جدید بیشتر می شود. جزئیات جدید از حقوق بازنشستگان را بخوانید.
هر چند پس از ۱۱ سال پیگیریها درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان در صندوق بازنشستگی جدیتر شده است، اما بازنشستگان تامین اجتماعی در این زمینه همچنان منتظر اقدامات سازمان خود برای افزایش هستند.
حدود ۱۱ سال پیش مجلس شورای اسلامی قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان را تصویب کرد تا حقوق بازنشستگان در بازهای مشخص با حقوق شاغلان همسان شود؛ در حال حاضر نیز صندوق بازنشستگی برای دائمی شدن همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری پیگیریهایی انجام داده است.
همسانسازی حقوق یکی از مطالبات جدی بازنشستگان محسوب میشود و باید بهدرستی مورد پیگیری قرار گیرد.
نعمتالله ترکی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از پیگیری این صندوق برای دائمیسازی همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری خبر داد.
وی در خصوص اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان، با اشاره به اینکه موضوع حقوق، مزایا و معیشت در حوزه اجتماعی یکی از اولویتهای دولت و صندوق بازنشستگی برای تأمین معیشت بازنشستگان است، افزود: یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری قرار دارند.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری تصریح کرد: از سال ۱۳۹۶ به بعد، در بخش ترمیم حقوق اتفاقات خوبی افتاده است و به تناسب آنچه که در بخش حقوق دغدغه وجود داشت، اقداماتی تا سال ۱۴۰۱ انجام شده است.
وی با اشاره به ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر اینکه «دولت مکلف است بررسیهای لازم جهت برقراری عدالت در نظام پرداخت و رفع تبعیض و متناسبسازی دریافتها و برخورداری از امکانات شاغلان بازنشستگان و مستمریبگیران کشوری و لشکری سنوات مختلف را انجام دهد»، گفت: برای اجرای همسانسازی و متناسبسازی حقوق و مزایای بازنشستگان، توسط صندوق بازنشستگی کشوری پیگیریهایی در سال ۱۴۰۱ صورت گرفت که بر اساس آن و برای اجرای همسانسازی نیازمند حدود ۹ همت هستیم که این اعتبار را از طریق فروش سهام در دستور کار قرار دادیم.
ترکی در خصوص دائمیسازی همسانسازی حقوق بازنشستگان اضافه کرد: پیگیر دائمیسازی همسانسازی حقوق بازنشستگان برای همه بازنشستگان، بهویژه بخش اعظم جمعیت صندوق یعنی کارکنان آموزش و پرورش و بازنشستگان فرهنگی هستیم؛ در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ نیز این امر را پیگیری کردیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی در لایحه برنامه هفتم توسعه، افزود: کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در قانون برنامه هفتم این موضوع را پیگیری و در کمیسیون نیز مطرح و مصوب شده است و اکنون منتظر بررسیهای کارشناسی کمیسیون تلفیق هستیم.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در پاسخ به این سوال که در صورت اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان در قانون برنامه هفتم، سالانه چند درصد میزان حقوقها افزایش پیدا خواهد کرد؟ خاطرنشان کرد: سازمان امور استخدامی قبل از سال ۱۳۹۶ جدولی در بحث رتبه، رسته شغلی و گروه طبقات دارد که در صورت اجرای همسانسازی، ابتدا باید این جداول اصلاح شوند؛ لذا رقم آن متفاوت بوده است و میزان افزایشها برای همه گروهها یکسان نیست.
تصویب برنامه همسانسازی حقوق بازنشستگان در لایحه برنامه هفتم
علیرضا شهبازی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: کمیسیون برنامه و بودجه در جریان بررسی برنامه هفتم توسعه پیشنهادی مبنی بر همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی تصویب کرد.
وی ادامه داد: کمیسیون برنامه و بودجه در زمان بررسی پیشنهادهای لایحه برنامه هفتم تصویب کرد که همسانسازی حقوق بازنشستگان نیز در لایحه درج شود.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این موضوع در قالب پیشنهاد و مصوبه کمیسیون برنامه و بودجه به کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم داده شده است و در نهایت این موضوع باید در کمیسیون تلفیق تصمیمگیری و نهایی شود.
تصمیم مجلس برای همسانسازی حقوق بازنشستگان تداوم مفاد برنامه ششم است
پیشتر نیز سیدصولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره نظر کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس درباره همسانسازی حقوق بازنشستگان اظهار کرد: کمیسیون تصمیماتی گرفته که طبق آن بعضی از مفاد قانون برنامه ششم در برنامه هفتم توسعه تکرار شده است.
وی افزود: برای همسانسازی حقوق بازنشستگان بر اساس مصوبات در سنوات گذشته عمل کردیم. تصمیم کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات برای همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی در برنامه هفتم، تداوم این سیاست است تا بازنشستگان ضریبی از دریافتی را داشته باشند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: مصوبات مجلس بعد از تصویب به تأیید شورای نگهبان میرسد و بعد از قانونی شدن به مرحله اجرا خواهد رسید.
دیدگاه خود را ارسال کنید