قیمت دلار | قیمت دلار در بازار امروز | پیش بینی قیمت دلار

ریزش شدید قیمت دلار در بازار امروز | قیمت دلار وارد کانال جدید می شود؟

روز گذشته روند افزایشی قیمت دلار محدود بود اما همین افزایش ۲۰۰ تومانی این اسکناس را در کانال بالاتر نشاند. معامله‌گران تنها، سیگنالی برجامی را محرک کاهش قیمت در بازارهای مالی می‌دانند.

ریزش شدید قیمت دلار در بازار امروز | قیمت دلار وارد کانال جدید می شود؟
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

قیمت دلار طی چند ماه گذشته با نوسان همراه است. قیمت دلار در اقتصاد کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. قیمت دلار در صرافی ملی متفاوت است. قیمت دلار پس از ارز دولتی افزایشی شد. قیمت دلار امروز را در ادامه میخوانیم.

روز گذشته روند افزایشی قیمت دلار محدود بود اما همین افزایش ۲۰۰ تومانی این اسکناس را در کانال بالاتر نشاند. معامله‌گران تنها، سیگنالی برجامی را محرک کاهش قیمت در بازارهای مالی می‌دانند.

دیروز ۲۶ تیر،‌ قیمت دلار افزایش ۲۰۰ تومانی داشت و با قیمت ۴۹ هزار تومان معامله شد. این اسکناس روز یکشنبه به کانال ۴۸ هزار تومانی ورود کرد و همین کاهش قیمت منجر به رشد تقاضا شد. رشد تقاضا نیز دلار را در کانال بالاتر نشاند.

برخی از معامله‌گران بازار ارز معتقدند دست بازارساز در این نوسانات محدود، در کار است. آنها می‌گویند بازارساز با همین حرکت پینگ‌پنگی دلار در محدوده‌ای مشخص، نوسانگیری و کسب سود می‌کند.

کارشناسان اقتصادی کاهش‌های قیمت دلار را مقطعی می‌دانند و معتقدند اقتصاد کشور با موضوع برجام و مذاکرات سیاسی خارجی شرطی شده است. آنها می‌گویند تا زمانی که مولفه‌های اقتصادی در کشور تغییر نکند، قیمت دلار در روند کاهشی منطقی، قرار نخواهد گرفت.

فعلا توافقی در کار نیست

در روزهای گذشته اخباری مبنی بر توافق موقت ایران و آمریکا از سوی رسانه‌های خارجی مطرح شد. اما جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید آب پاکی را روی دست معامله‌گرانی که امید به اخبار مساعد در خصوص توافق برجامی داشتند ریخت. سالیوان در گفتگو با شبکه سی‌بی‌اس در پاسخ به سوالی در مورد اینکه واشنگتن نزدیک به هر گونه توافق واقعی در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران است، گفت: در رابطه با برنامه هسته‌ای، ما به هیچ گونه توافقی نزدیک نیستیم.

از همین رو به نظر می‌رسد اگر توافقی نیز پشت پرده روابط دیپلماسی کشورها باشد فعلا دو طرف تمایلی به علنی کردن آن ندارند و بازارهای مالی نیز از مزایای آن بی‌بهره‌اند.

قیمت نرخ‌های مختلف

دیروز ۲۶ تیر قیمت اسکناس دلار در سایت بازار متشکل ارزی همچنان فریز بود. قیمت اسکناس دلار همچنان با رقم ۴۱ هزار و ۲۵۷ تومان ارائه شد. دلار حواله نیز با رقم ۳۷ هزار و ۵۰۶ تومان عرضه شد.

همچنین قیمت دلار نیمایی مانند هفته‌های گذشته روی رقم ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان ثابت بود.

قیمت ارزهای موثر

در آخرین معامله دیروز یورو در بازار آزاد با قیمت ۵۴ هزار و ۷۰۰ تومان معامله شد و افزایش ۳۰۰ تومانی داشت. قیمت اسکناس یورو در سایت بازار متشکل ارزی به قیمت ۴۶ هزار و ۲۹۴ تومان رسید و ۸۰ تومان کاهش داشت. یوروی حواله نیز با افزایش ۲۰ تومانی با قیمت ۴۲ هزار و ۸۶ تومان عرضه شد و کاهش ۱۰۰ تومانی داشت.

درهم امارات دیروز با رقم ۱۳ هزار و ۵۲۰ تومان معامله شد. در سایت بازار متشکل ارزی نیز قیمت درهم نسبت به آخرین معامله هفته گذشته تغییری نداشت. حواله درهم با قیمت ۱۰ هزار و ۲۱۲ تومان مبادله شد. اسکناس درهم نیز با رقم ۱۱ هزار و ۲۳۴ تومان عرضه شد.

قیمت دلاردرهم امارات بر مدار دلار تهران

امروز دلار هرات بدون تغییر قیمتی در کانال ۳۴ هزار و ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومانی در نوسان بود و سیگنال خاصی به قیمت دلار در معاملات بازار آزاد تهران نداد. درهم امارات که هم‌سو با جریان قیمت دلار در تهران حرکت کرد با قیمت ۹ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد.

درهم امارات در روزهای گذشته نزدیک به کانال ۱۰ هزار تومان معامله شد. برخی معامله‌گران معتقدند وقتی درهم رو به پایین و دلار هرات رو به بالا است باید با احتیاظ عمل کرد و سیگنال‌های بازار دچار پارازیت شده است.

به نظر می‌رسد سیاست‌های جدید بانک مرکزی نظیر ایجاد سامانه اینترنتی خرید ارز باعث شده از هیجانات بازار کاسته شود و بخش قابل توجهی از نیاز‌های خرد جامعه در معاملات توافقی مرتفع شود و سطح نا اطمینانی‌ها در جامعه نسبت به مسائل ارزی کاهش یابد.

آنچه از برآیند بازار دلار می‌توان نتیجه گرفت این است، تا زمانی که بازارساز از اختیارات نامحدودی برخوردار است پیش‌بینی قیمت دلار ناممکن است و در کوتاه مدت تحلیل‌های تکنیکی پاسخگوی دورنمای قیمت دلار نیست.

تایید این مدعا صحبت‌های علی صالح آبادی رئیس‌کل بانک مرکزی است که در حاشیه جلسه هیات دولت به رسانه‌ها گفت: در روزهای گذشته نوساناتی در بازار ارز بود و امیدواریم با سازوکارهای پیش‌بینی شده، آرامش و ثبات را در بازار ارز داشته باشیم. او همچنین در زمینه دخالت بانک مرکزی در معاملات بازار افزود: ما اقدامات متعددی انجام می‌دهیم و بانک مرکزی در بازارهای مختلف حضور دارد و به عنوان بازارساز در همه بازارهای ارز فعالیت دارد و مداخله می‌کند تا بازار به سمت تعادل پیش رود.

با توجه به افت و خیز قیمت دلار در ۱۰ روز گذشته و نگرانی از کاهش ارزش پول ملی در میان مردم آیا راهکارهای نهاد پولی کشور در طولانی‌ مدت نیز بر مهار قیمت دلار مرهم خواهد بود؟

قیمت دلارارز

قیمت (ریال)

دلار 353,890

یورو 355,070

درهم امارات 96,380

پوند انگلیس 404,060

لیر ترکیه 19,000

فرانک سوئیس 360,600

یوان چین 48,900

ین ژاپن (100 ین) 242,380

وون کره جنوبی 260

دلار کانادا 265,100

دلار استرالیا 228,500

دلار نیوزیلند 209,000

دلار سنگاپور 253,600

روپیه هند 4,360

روپیه پاکستان 1,600

دینار عراق 242

پوند سوریه 140

افغانی 4,020

کرون دانمارک 47,800

کرون سوئد 32,700

کرون نروژ 34,300

ریال عربستان 94,260

ریال قطر 98,000

ریال عمان 919,500

دینار کویت 1,144,900

دینار بحرین 939,200

رینگیت مالزی 75,500

بات تایلند 9,630

دلار هنگ کنگ 45,300

روبل روسیه 5,860

منات آذربایجان 208,700

درام ارمنستان 900

لاری گرجستان 131,400

سوم قرقیزستان 4,210

سامانی تاجیکستان 35,200

منات ترکمنستان 101400

پیش بینی قیمت دلار

با وجودی که سیگنال‌های مثبتی از نشست‌‌های هسته‌ای وین به گوش نمی‌رسد اما گویا تلاش دولت برای ثابت و آرام نگه داشتن بازار دیروز نیز نتیجه بخش بود و دلار دوباره روند کاهشی داشت. باید دید تلاش دولت تا کجا بر بازار دلار اثرگذار است؟

در همین رابطه حمیدرضا جیهانی، کارشناس بازارهای مالی درباره روند قیمت دلار به تجارت‌نیوز گفت: در شرایط فعلی نمی توان برای بازار ارز تحلیل خاصی ارائه داد زیرا بازار تحت تاثیر برخی مسائل و اتفاقات خاص سیاسی است و مولفه‌های سیستماتیک و غیر سیستماتیک بر بازار تاثیر چندانی ندارد.

قیمت دلار دولتی یا مبادله ای

قیمت دلار دولتی یا مبادله ای از سمت دولت و در جایی به اسم مرکز مبادلات ارزی تعیین می شود. این نوع ارز در مقابل مفهومی به اسم قیمت دلار آزاد قرار می گیرد. دلیل تفاوت ارز دولتی با آزاد در این است که ارز مبادله ای یا دولتی از طرف دولت مشخص می شود اما ارز ازاد در بازار و با توجه به عرضه و تقاضا و شرایط اقتصادی کشور نرخ گذاری می شود. در نظامی که نرخ ارز چند نرخی است معمولا آن نرخی که پایین ترین نرخ موجود باشد نرخ ارز دولتی نامیده می شود. باید توجه داشت که ارز دولتی تمام کالا ها را در بر نمی گیرد و تنها برای واردات از کشور های خاص پرداخت می گردد و همچنین بانک طرف قرارداد 35 درصد از میزان ارائه را وثیقه نگه می دارد.

دیدگاه خود را ارسال کنید