همسان سازی حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان جدید
همسان سازی حقوق بازنشستگان در مرحله پایانی | واریز افزایش حقوق بازنشستگان آغاز شد
واریز حقوق تیرماه بازنشستگان تامین اجتماعی از بیستم این ماه آغاز شده و طبق روال ماههای قبل تا شنبه، سیویکم ادامه خواهد داشت.
همسان سازی حقوق بازنشستگان هر ساله با تصمیم دولت تغییر می کند و افزایش می یابد. همسان سازی حقوق بازنشستگان یکی از دغدغه های اصلی بازنشستگان است. همسان سازی حقوق بازنشستگان با نوسان تورم باید تغییر کند و متناسب با آن باید بیشتر شود تا امرار معاش بازنشستگان دچار مشکل نشود .حسین سوری (فعال صنفی بازنشستگان کشوری) از دو فقره افزایش همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری در سال جاری خبر داد. افزایش همسان سازی حقوق بازنشستگان همچنان در بلاتکلیفی است.
واریز حقوق تیرماه بازنشستگان تامین اجتماعی از بیستم این ماه آغاز شده و طبق روال ماههای قبل تا شنبه، سیویکم ادامه خواهد داشت.
حقوق تیرماه بازنشستگان و مستمریبگیران صندوق تامین اجتماعی از بیستم این ماه طبق حروف الفبا آغاز شده است. بر اساس روال ماههای گذشته، پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی تا شنبه، سیویکم تیرماه ادامه دارد. اطلاعات منتشر شده حاکی از این است که واریز حقوق بازنشستگان همکار سازمان در آخرین روز ماه انجام میگیرد.
بازنشستگان که این روزها بیشتر از گذشته تحت فشارهای اقتصادی و معیشتی قرار دارند، صدای اعتراضشان بلندتر شده است؛ روزی به مبلغ حقوق و روزی دیگر به نحوه پرداخت وامهای اعطایی. اخیرا بازنشستگان نسبت به وام 20 میلیون تومانی اعطایی انتقاداتی را نیز مطرح کردند. آنها میگویند فقط به 4800 نفر وام 20 میلیونی پرداخت شده است. بازنشستگان همچنین به دشواری پرداخت وام نیز اشاره کردهاند. این در حالیست که مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی بر ضرورت پرداخت ماهانه و مرتب وام بازنشستگان کارگری تاکید میکند اما در مقابل بازنشستگان از وضعیت دشوار دریافت وام گلایه دارند.
آنگونه که خبرگزاری ایلنا گزارش داده سه مورد اصلی یعنی داشتن دو فرزند تحت تکفل، نگرفتن وام در هیچ یک از بازههای زمانی قبلی و داشتن سیم کارتِ به نام، از جمله مواردی هستند که بازنشستگان دارای آنها نیستند و در نتیجه از صف وام جا میمانند.
تبلیغات برای اعطای وام 20 میلیونی ادامه دارد اما رئیس کانون بازنشستگان کارگری تهران میگوید چهار ماه از سال گذشته اما در این مدت فقط به ۴۸۰۰ نفر وام ۲۰ میلیونی داده شده است.
دهقانکیا افزود: سال گذشته به ۴۵ هزار نفر از بازنشستگان تهران وام پرداخت شد اما در سال جاری که ماه چهارم در حال پایان است تاکنون به ۴۸۰۰ نفر وام پرداخت شده که در این زمینه شاهد عقبافتادگی سازمان هستیم.
همسانسازی حقوق بازنشستگان کی نهایی میشود؟
اخیرا اخباری نیز درباره همسانسازی حقوق بازنشستگان منتشر شده است. رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس میگوید این موضوع در جلسه کمیسیونی که در آن عضو است، به تصویب رسیده و در انتظار بررسی در صحن علنی است. البته بازنشستگان کارگری نسبت به این موضوع که دوباره به فراموشی سپرده شوند انتقاداتی را مطرح کردهاند.
با اینحال، برخی از فعالان این حوزه با اشاره به بدهی 400 هزار میلیارد تومانی دولت به سازمان تامین اجتماعی میگویند اگر دولت همین بدهی را بپردازد کافیست ما همسانسازیِ اضافه نمیخواهیم. از همهی اینها گذشته، قانون افزایش حقوق اجرا شود هیچ نیازی به اجرای همسانسازی نیست.
البته آخرین خبر منتشر شده درباره بازنشستگان کشوری حاکی از این است که مطالبات متناسبسازی حقوق بازنشستگان تا شهریورماه تسویه خواهد شد.
باقی مانده حقوق بازنشستگان چه زمانی پرداخت میشود؟
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی همچنین از پرداخت باقیمانده متناسبسازی حقوق بازنشستگان مشمول این موضوع خبر داد و گفت: مبلغ مربوط به باقیمانده متناسبسازی برای بازنشستگان مشمول این افزایش، از ابتدای سال جاری اعمال و پرداخت میشود. بهروزرسانی احکام جدید نیز در حال انجام است و طی چند روز آینده احکام جدید از طریق سایت سازمان تأمین اجتماعی به نشانی es.tamin.ir در اختیار بازنشستگان قرار میگیرد و بازنشستگان و مستمریبگیران حقوق اردیبهشت ماه خود را مطابق روال همیشگی از بیستم تا پایان ماه با لحاظ افزایش حقوق دریافت میکنند.
وی همچنین در مورد شرایط فعلی سازمان تأمیناجتماعی گفت: در سال گذشته بالغ بر ۴۶۰ هزار میلیارد تومان تعهدات صندوق را به صورت کامل و بهموقع انجام دادیم و ماهیانه به طور متوسط ۳۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای ایفای تعهدات سازمان تأمین اجتماعی پرداخت شد که شامل تعهدات بلندمدت، تعهدات کوتاهمدت، تعهدات حوزه درمان و هزینههای پشتیبانی صندوق بوده است. سال گذشته را بهرغم برخی چالشها با موفقیت و با اجرای کامل همه تعهدات به پایان رساندیم و در سال جاری نیز پیشبینیهای لازم انجام شده و تعهدات سازمان تأمین اجتماعی بدون هیچ مشکلی انجام خواهد شد.
موسوی آینده سازمان تأمین اجتماعی را امیدوارانه توصیف کرد و گفت: در سازمان تأمین اجتماعی طی دو سال گذشته اتفاقات بسیار خوبی با حمایت دولت مردمی سیزدهم در زمینه تأدیه بدهی به سازمان رقم خورده است و بالغ بر ۱۰۶ هزار میلیارد تومان بدهی بانکی این سازمان که از سنوات قبل از سال ۹۳ تا ۱۴۰۰ ایجاد و تأمین اجتماعی بهعنوان اَبَربدهکار بانکی مطرح شده بود را تسویه کردیم. بیسابقهترین تأدیه بدهی دولت به تأمین اجتماعی نیز در همین مدت اتفاق افتاد و بالغ بر ۱۸۰ هزار میلیارد تومان بدهی دولت به تأمین اجتماعی که مربوط به بدهیهای انباشته سنوات قبل بود، پرداخت شد. در بودجه سال جاری نیز جمعاً ۸۰ هزار میلیارد تومان بابت تأدیه بدهی دولت به تأمیناجتماعی پیشبینی شده است.
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی در پایان گفت: تجربه سال گذشته نشان داد که با جهتگیری درست تحولی و همراهی و همگرایی حداکثری بین دولت محترم و سازمان تأمین اجتماعی و مجلس نه تنها چالشهای روزمره قابل رفع است، بلکه میتوانیم با رویکرد تحولی و مدیریت مطلوب صندوق، به آینده امیدوارانهای که پیشبینی میکنیم، برسیم.
صادقی در ادامه به متناسبسازی حقوق بازنشستگان اشاره کرد و گفت: تورم امروز نتیجهی سیاستهای اقتصادی است و چوبِ آن بر سر کارگران و بازنشستگان خورده است. در ابتدای دولت فقر مطلق۲۵درصد بود و الان به ۳۰ تا ۳۲ درصد افزایش پیدا کرده است. این سیاستها فقرا را فقیرتر و اغنیاء را ثروتمندتر کرده است.
وی به ترمیم حقوق کارگران و بازنشستگان دولت اشاره کرد و گفت: برای افزایش حقوق بازنشستگان مدتها تعلل کردند اما حقوق بخش خود را دو روزه افزایش دادند. این عین تبعیض است.
صادقی به متناسبسازی حقوق بازنشستگان اشاره کرد و گفت: تکلیف متناسبسازی باید مشخص شود. اگر ندارید سهام بانک رفاه را به ما واگذار کنید. ۹ ماه از سال ۱۴۰۱ گذشته اما حاضر نیستید سر این موضوع با ما جلسه بگذارید.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری افزود: اگر وضع سازمان تأمین اجتماعی بحرانی است، وضع زندگی بازنشستگان از آن بحرانیتر است. اگر سازمان به دلیلِ به هم خوردن نسبت پشتیبانی و ورودی و خروجی و بدهیِ کلانِ دولت به آن دچار مشکل شده است، بازنشستگان هم به دلیلِ تورم دچار مشکل شدهاند.
صادقی به بیمه تکمیلی اشاره کرد و گفت: ما بیمه تکمیلی را از روی رضایت نپذیرفتیم. اگر مسئولان به تکلیف خود عمل میکردند و قانون الزام را رعایت میکردند، ما دیگر به بیمه تکمیلی نیازی نداشتیم.
وی گفت: به جایی رسیدیم که شرکتِ ورشکستهای به نام آتیهسازان حافظ برای ما ناز میکند! اسم آنچه به ما میدهند نه بیمه تکمیلی بلکه بیمهی مکمل است و ما آن را پذیرفتیم تا پرداخت از جیبِ بیمه شده کاهش پیدا کند اما برعکس شده است. بیمه شده پول بیشتری بابتِ درمان از جیب خود میپردازد.
صادقی گفت: بیمه تکمیلی یعنی گرفتنِ صد درصد هزینهی درمان، اما ما درصد کوچکی از هزینه را آن هم به سختی دریافت میکنیم. بسیاری از بیماران سرطانی و صعب العلاج ما امروز خانه و زندگی خود را میفروشند تا هزینهی درمان بدهند. این مغایر با قانون الزام است.
تأکید کرد: ما در ابتدا باید به دنبال اجرای قانون الزام باشیم و بعد به سراغ بیمه تکمیلی برویم. آنچه باعث شده امروز به سمت بیمه تکمیلی برویم، ناکارآمدی قانون الزام است. چرا سازمان میتواند ۵۰هزار میلیارد تومان برای بیمه تکمیلی بدهد اما نمیتواند این رقم را برای بیمارستانهای خود هزینه کند؟
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در ادامه به متناسبسازی اشاره کرد و گفت: سال ۱۴۰۰ برای بازنشستگان تامین اجتماعی متناسبسازی صورت گرفت. قرار بود اگر افزایش حقوق مبتنی بر ماده ۹۶ و ۱۱۱ نبود، با متناسبسازی این فاصله پر شود. اگرچه من نگران بودم این موضوع بدعت شود و دولت هرساله به جای مصوبهی شورایعالی کار و تامین اجتماعی برای ما تصمیم بگیرد که خوشبختانه این اتفاق نیفتاد.
دیدگاه خود را ارسال کنید