یارانه نقدی | واریز یارانه نقدی
یارانه نقدی این گروه سریع تر از دیگران افزایش می یابد | یارانه نقدی جدید چقدر است؟
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در مرحله جدید اجرای طرح ملّی کالابرگ الکترونیک، شرط بهرهمندی از افزایش اعتبار براساس میزان تورم کالاهای اساسی، خرید حداقل ۲۰۰ هزار تومان از اعتبار یارانه است.
یارانه نقدی به زودی حذف می شود. یارانه نقدی شامل همه افراد نمی شود. یارانه نقدی مبلغ چندانی نداشت. یارانه نقدی با چالش زیادی همراه بود. جزئیات حذف یارانه نقدی را بخوانید.
به نقل از خبرآنلاین، علیرضا عسگریان در خصوص مرحله جدید طرح ملّی کالابرگ الکترونیک اظهار کرد: از ۳۱ تیرماه و با اجرای مرحله جدید از طرح کالابرگ، در صورت خرید ۲۰۰ هزار تومان از اعتبار یارانه ۴۰۰ هزار تومانی معادل ۵۰ درصد، افزایش اعتبار بدون سقف برای خانوارها اعمال میشود.
وی با بیان اینکه پرداخت یارانه برای جبران افزایش قیمت ۱۱ قلم کالای اساسی با حجم مشخص تمرکز دارد، افزود: در مرحله جدید، میزان اختلاف تورّمی کالاهای اساسی از سال ۱۴۰۱ بدون سقف ۸۰ هزار تومان برای مردم شارژ میشود.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تاکنون نزدیک به ۹۰ هزار فروشگاه در اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی همراهی دارند و توزیع قابل قبولی شکل گرفته است.
عسگریان اظهار کرد: آموزش، تجهیز و اتصال فروشگاهها با شرکت مجری طرح و بانکهای عامل صورت گرفته است و هدفگذاری دسترسی آسان و سریع مردم بود.
به گزارش مرکز روابطعمومی و امور بینالملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وی با تأکید بر اینکه تورّم ایجادشده توسط کالابرگ الکترونیکی جبران میشود، گفت: شرط بهرهمندی در مرحله جدید به ۵۰ درصد کاهش یافته است که افزایش آزادی عمل مردم در آن دنبال میشود.
معاون وزیر کار با بیان اینکه دولت افزایش قیمتها را پوشش میدهد و خانوارهای کمدرآمد در این خصوص حمایت میشوند، افزود: با توجه به تعیین میزان سبد غذایی از نظر حجم و قیمت براساس میزان تورّم مبلغی بدون سقف برای مردم شارژ میشود.
عسگریان تأکید کرد: در خصوص موضوع گرانی هم سازمانهای نظارتی و تعزیرات باید برای اجرای مطلوب و اثرگذار طرح کالابرگ الکترونیکی ورود کنند.
وی گفت: جلوگیری از افزایش تورّم از برنامههای اصلی دولت است و در ماههای آتی دهکهای دیگر هم مشمول این طرح خواهند شد.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سه دهک اول ۲۹ میلیون نفر را شامل میشود و در ادامه با استفاده از پایگاه اطلاعاتی رفاه ایرانیان دهکبندی به جای خانوار بر اساس تعداد نفرات صورت میگیرد.
عسگریان گفت: همه خانوارهای مشمول طرح میتوانند با نصب برنامه شبکه ملّی اعتبار «شما» و یا شمارهگیری #۱۴۶۳*۵۰۰* از باقیمانده اعتبار خود مطلع شوند.
دولت یارانه نقدی را قطع میکند؟
چندی پیش و با ابلاغ رسمی آخرین مصوبه هیئت وزیران در خصوص نرخ خوراک محصولات پتروشیمی مقرر شد نرخ گاز خوراک این صنایع از ابتدای تیرماه با تعرفۀ مترمکعبی 7 هزار تومان محاسبه شود، این در حالی است که تا پیش از این نرخ گاز خوراک برای صنایع پتروشیمی حدود 4200 تومان بود.
ابلاغ نرخ 7هزارتومانی بهعنوان تعرفۀ گاز خوراک از سوی دولت، با حواشی مختلفی روبهرو بود و موجی از انتقادات و نظرات را در برداشت، بر همین اساس وزیر اقتصاد اعلام کرده بود که بخشهایی از دولت همچنان اصرار دارند که فرمول بهجای نرخ ثابت همچون سنوات گذشته در دستور کار قرار گیرد تا انعطافپذیری قیمت در این حوزهها صورت گیرد، وزارت اقتصاد فرمول قیمتگذاری را به کمیسیون اقتصادی دولت پیشنهاد داده است، اگر این پیشنهاد وزارت اقتصاد مصوب شود، مصوبه قبل احتمالاً تغییر خواهد کرد
همچنین خاندوزی در حاشیه نشست روز گذشته هیئت دولت و در جمع خبرنگاران در خصوص قائل نبودن به نرخ ثابت برای گاز خوراک صنایع گفت: بنده با نرخگذاری ثابت مخالف هستم و معتقدم که باید مبنای نرخگذاری خوراک پتروشیمیها بر اساس فرمول باشد. مبنا قرار گرفتن فرمول میتواند عاملی برای پیشبینیپذیر شدن بازارها برای فعالین اقتصادی باشد. پیشنهاد ما بر این مبناست که فرمول مبنایی برای 3 سال و یا حتی تا پایان برنامه هفتم توسعه باشد تا سرمایهگذاران بتوانند بر مبنای آن فعالیتهای خود را سامان دهند. بهجهت بررسی این پیشنهاد، فردا جلسهای اضطراری در کمیسیون اقتصادی دولت برگزار میشود که امیدواریم با همکاری سایر وزارتخانهها این پیشنهاد مصوب شود.
اگرچه بهنظر میرسد با هجمه و فشار رسانهای که این روزها توسط برخی رسانهها برای تغییر نرخ گاز خوراک راه افتاده است، احتمالاً شاهد تغییراتی در نرخ گاز خوراک توسط کمیسیون اقتصادی دولت باشیم، اما ذکر این نکته الزامی است که هرگونه کاهش در نرخ گاز خوراک منجر به کسری منابع تبصره 14 خواهد شد.
گفتنی است، حدود 270 تا 300 هزار میلیارد تومان از منابع تبصره 14 مربوط به پرداخت یارانههای نقدی است که بعد از حذف ارز ترجیحی در سال گذشته، در نظر گرفته شده است. از طرفی بخش عمدهای از این منابع از محل فروش گاز با نرخ 7 هزار تومان به صنایع فولادی و پتروشیمی و... است.
همچنین لازم به ذکر است که طبق محاسبۀ مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی (براساس جدول زیر) حتی با احتساب نرخ خوراک 7هزارتومانی پتروشیمی، نرخ سوخت 1600تومانی کارخانجات سیمان، آجر، شیشه و قند و شکر و 3200تومانی آلومینیوم و مس در پایان سال حدود 30 هزار میلیارد تومان در منابع تبصره 14 کسری وجود خواهد داشت و بهازای هر یکهزار تومانی که نرخ گاز خوراک این صنایع کاهش پیدا کند منابع تبصره 14 با کسری 37 هزار میلیارد تومانی مواجه خواهد شد.
بنابراین بهنظر میرسد ابهامات در خصوص نرخ خوراک همچنان ادامه خواهد داشت و معلوم نیست که اگر دولت تصمیم به تغییر در نرخ گاز خوراک صنایع بگیرد، کسری منابع تبصره 14 چگونه و از چه محلی قرار است جبران شود؟
همچنین در شرایطی که تورم سالهای اخیر معیشت قشر ضعیفتر جامعه را بهشدت تحت تأثیر قرار داده است و انتظار میرفت دولت با افزایش یارانه ها کمی از این فشار بکاهد، تغییر نرخ گاز خوراک پرداخت همین میزان یارانه فعلی را نیز با چالش مواجه خواهد کرد و عملاً دیگر امکانی برای افزایش یارانهها باقی نخواهد گذاشت.
دیدگاه خود را ارسال کنید