پنیرک چه کاربردی برای سلامتی ما دارد؟
از پنیرک به عنوان گیاهی با اثرهای مختلف یاد شده است به طور مثال منبع غنی از ویتامینهای A و B و C بوده و همچنین دارای مواد لعابی، تاننها، مواد رزینی، اگزالات کلسیم و اسانس میباشد.
از پنیرک به عنوان گیاهی با اثرهای مختلف یاد شده است به طور مثال منبع غنی از ویتامینهای A و B و C بوده و همچنین دارای مواد لعابی، تاننها، مواد رزینی، اگزالات کلسیم و اسانس میباشد البته مهمترین ماده موثره گل آن موسیلاژ میباشد. گلهای پنیرک بیش از ۱۰ درصد موسیلاژ دارند. این موسیلاژ در اثر هیدرولیز، تبدیل به گالاکتوز، آرابینوز، گلوکز، رامنوز و اسید گالاکتورونیک میشود.
از پنیرک برای درمان سرفه و به صورت موضعی به عنوان شستشو دهنده دردرمان زخمها استفاده میشود. دم کردهی گلها به خاطر داشتن موسیلاژ، یکی از داروهای خوب ضد سرفه است. هم چنین به عنوان ضد نزله (زکام) و تورم دهان و گلو مصرف میشود. از سویی، چون دارای خاصیت قابض ضعیف است، تا حدی به عنوان ضداسهال عمل میکند. در طب عوام از خوراکی آن، به منظور مشکلات مثانه و به صورت ضماد موضعی در التیام زخمها استفاده میشود.پ
از رنگ آن (آنتوسیانینهای آن)، برای مواد غذایی استفاده میشود. به تاگی مطالعههای زیادی روی خواص ضد میکروبی تیره پنیرکیان انجام شده که فعالیت ضد میکروبی علیه بسیاری از پاتوژن انسانی را اثبات میکند.
دیدگاه خود را ارسال کنید