یارانه معیشتی 1 میلیونی ویژه شب یلدا برای این خانوار تعیین شد | تایید رئیس مجلس برای اجرایی این مصوبه یلدایی!
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای هر مادر مشمول طرح تا سقف ۴ میلیون تومان واریز می شود که در مدت ۶ ماه باید از کالاهای تعریف شده خریداری شود.
نشست خبری همکاری مشترک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بنیاد کرامت رضوی با محوریت "مشارکت در زمینه ارائه بسته غذایی رایگان برای گروههای آسیب پذیر با اولویت مادران داری کودک زیر ۲ سال دهک یک درآمدی" و آغاز مرحله نخست این طرح با حضور سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، سرپرست امور تولیت آستان قدس رضوی و فرمانده قرارگاه امام حسن مجتبی در محل وزارت تعاون برگزار شد. ۸ استان کم برخوردار در کشور وجود دارد که نیاز به افزایش سبد معیشت دارند. دو طرح در حال پیگیری برای تأمین معاش خانوارهای کم درآمد طرح ملی یسنا و طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است. طرح ملی یسنا به عنوان یاور سلامت نوزادان بوده و دومین طرح ویژه مادران باردار یا دارای فرزند شیرخوار دهک یک است. در مرحله نخست ۱۱۰ میلیارد تومان برای ۲۷ هزار و ۵۰۰ مادر تخصیص داده شده است.
سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ابتدای نشست، گفت: طرح حمایت از مادران باردار و شیرده دهک اول در راستای ایجاد عدالت اجتماعی بوده که در گام نخست برای ۸ استان کم برخوردار از امروز آغاز میشود.
وی افزود: برای هر فرد مشمول طرح تا سقف ۴ میلیون تومان در کالابرگ الکترونیک واریز میشود که در مدت ۶ ماه باید از کالاهای اختصاص داده شده برای تقویت مادران باردار و شیرده خریداری شود.
یارانه نقدی این دهک ها میلیونی اضافه شد
منابع هدفمند سازی یارانه ها در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ با رشدی ۱۵ درصدی نسبت به سال گذشته به ۷۵۸ هزار میلیارد تومان رسیده است.
منابع هدفمند سازی یارانه ها در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ با رشدی ۱۵ درصدی به ۷۵۸ هزار میلیارد تومان رسیده است. این در حالی است که منابع هدفمندی یارانه ها در بودجه سال گذشته حدود ۶۵۹ هزار میلیارد تومان بوده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اکنون به حدود ۸۰ میلیون نفر یارانه نقدی میدهیم در حالی که قانون فقط هفت دهک را مکلف کرده است، اما براساس آمار فقط نیم دهک است که یارانه نمیگیرند. حرف مجلس شورای اسلامی این است که دولت در طول برنامه سیاست کمک معیشتی به مردم را بر مبنای کالابرگ قرار دهد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: قطعا نظر مجلس شورای اسلامی این نیست که یارانه نقدی قطع شود، اما نگاه ما این است که در طول اجرای برنامه هفتم توسعه مبنای سیاستهای کمک معیشتی به اقشار آسیب پذیر باید توزیع کالابرگ الکترونیکی باشد.
محمدباقر قالیباف در جریان جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و بررسی بندی از لایحه برنامه هفتم توسعه که به تکلیف مجلس به دولت برای ارائه بسته معیشتی در قالب کالابرگ الکترونیکی به اقشار کم درآمد جامعه باز میگشت بیان کرد: اولا باید بگویم منظور مجلس شورای اسلامی از این بند این نیست که یارانههای نقدی حذف شود. مجلس به هیچ عنوان این نظر را ندارد؛ ما در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ با پیشنهاد دولت و موافقت مجلس شورای اسلامی، دولت را مجاز دانستیم که ارز ترجیحی را حذف کند، اما مجلس، دولت را مکلف کرد که اگر ارز ترجیحی حذف شد حتما کالابرگ الکترونیکی جایگزین شود، اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد و اشکالاتی را به وجود آورد.
وی در ادامه اظهار کرد: اکنون در ادامه این سیاست برای حل خلأ موجود ما مصوب کردیم اگر دولت قصد دارد به خانوادههای کم درآمد در این شرایط تورمی که نزدیک به دو دهه تورم بین ۳۰ تا ۴۰ درصد است قصد دارد کمک کند از طریق یارانه نقدی نباشد چرا که یارانه ۳۰۰ یا ۴۰۰ تومانی مشکل مردم را حل نمیکند؛ بلکه در قالب کالابرگ به معیشت مردم کمک شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: اکنون به حدود ۸۰ میلیون نفر یارانه نقدی میدهیم در حالی که قانون فقط هفت دهک را مکلف کرده است، اما براساس آمار فقط نیم دهک است که یارانه نمیگیرند. حرف مجلس شورای اسلامی این است که دولت در طول برنامه سیاست کمک معیشتی به مردم را بر مبنای کالابرگ قرار دهد. براساس آزمون وسع افراد کم درآمد کالابرگ الکترونیکی دریافت کنند.
وی در ادامه تاکید کرد: به هیچ عنوان مدنظر مجلس شورای اسلامی نیست که یارانه نقدی قطع شود بلکه اگر قرار است کمک معیشتی به افراد شود باید در قالب کالابرگ باشد نه اینکه دوباره یارانه اضافه شود؛ در قالب کالابرگ باید کمک انجام شود.
دیدگاه خود را ارسال کنید