افزایش حقوق|فوری: جزئیات جدید از افزایش حقوق| حقوق بگیران بخوانند
فوری: جزئیات جدید از افزایش حقوق| حقوق بگیران بخوانند
در اجرای ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه، دولت مکلف به راهاندازی سامانه ثبت حقوق و مزایا است و طی آن تمامی دستگاههای مشمول باید نسبت به اعلام میزان ناخالص پرداختی به هر یک از کارکنان اقدام کند، اما در همین بند قانونی تاکید شده دولت امکان دسترسی برای نهادهای نظارتی و عموم مردم به این اطلاعات را فراهم آورد.
افزایش حقوق هر ساله انجام می شود. افزایش حقوق یکی از بندهای قانونی برنامه های توسعه است. افزایش حقوق با نرخ تورم فاصله دارد. افزایش حقوق باب طبع بسیاری از افراد نیست. زمان آغاز افزایش حقوق اعلام شد.
زمان آغاز افزایش حقوق
اگر چه طی سالهای گذشته الزام قانون برای دسترسی عمومی به اطلاعات حقوق کارکنان اجرایی نشده است ولی به استناد وعده اخیر معاون رئیس جمهوری باید به زودی این اتفاق رخ دهد.
در اجرای ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه، دولت مکلف به راهاندازی سامانه ثبت حقوق و مزایا است و طی آن تمامی دستگاههای مشمول باید نسبت به اعلام میزان ناخالص پرداختی به هر یک از کارکنان اقدام کند، اما در همین بند قانونی تاکید شده دولت امکان دسترسی برای نهادهای نظارتی و عموم مردم به این اطلاعات را فراهم آورد.
با این وجود در سال پایانی برنامه ششم توسعه حتی ورود اطلاعات حقوقی از سوی دستگاههای مشمول در سامانه تکمیل نشده و برخی ورود هم نکردهاند و در همین رابطه اخیرا با اعلام سازمان اداری و استخدامی، شرط پرداخت حقوق، ورود اطلاعات به سامانه ثبت حقوق و مزایا اعلام شد.
وعده معاون رئیس جمهور برای دسترسی به اطلاعات حقوق
اما دسترسی به اطلاعات بر اساس قانون چگونه خواهد بود موضوعی است که اخیرا لطیفی -رئیس سازمان اداری و استخدامی و معاون رئیس جمهوری-به نوعی وعده آن را داده است؛ به طوری که در اظهاراتش گفته «دسترسی به اطلاعات پرداختیها برای نهادهای نظارتی و عموم در قانون تکلیف شده که انشاالله این اتفاق صورت می گیرد.»
این وعده در حالی مطرح شده و به مطالبهای در اجرای قانون شفاف سازی پرداخت کارکنان خواهد بود که در دولت قبل با وجود درخواستهایی که در اجرای این بند از قانون برنامه ششم توسعه وجود داشت، سازمان اداری و استخدامی اعلام کرده بود که با اینکه مسئول راه اندازی سامانه است اما نه مکلف به باز کردن دسترسی به این اطلاعات بوده و نه مجوز آن را دارد که سامانه را برای عموم باز کند.
انصاری -رئیس وقت سازمان اداری و استخدامی- این موضوع را مشروط به موافقت دولت دانسته و تاکید داشت که تصمیم گیری درباره دسترسی عموم به اطلاعات حقوقی مدیران به دولت بستگی دارد و هر زمان که این مجوز را صادر کند، دسترسی به اطلاعات پرداختی مدیران فعال خواهد شد.
به هر حال اینکه در صورت تکمیل فرآیند اطلاعاتی حقوق دستگاهها در سامانه ثبت حقوق و مزایا، دولت فعلی به قانون عمل خواهد کرد و وعده رئیس سازمان اداری و استخدامی تا چه حد عملیاتی خواهد شد هم به نوعی به انجام تعهد دولت به اجرای قانون برنامه ششم توسعه بستگی دارد.
راهاندازی سامانه حقوق و مزایا (پاکنا) از تکالیف ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه است و از اواخر سال ۱۳۹۶ این سامانه راهاندازی شد و از اوایل سال ۱۳۹۷ دستگاههای اجرایی مشمول موظف به ورود اطلاعات بودند. اما بسیاری از دستگاهها از اجرای قانون به هر بهانهای سرپیچی کردند.
از قانون بودجه ۱۳۹۸ تا کنون، به منظور شفافسازی، وضعیت پرداختهای حقوقی ثبت اطلاعات در سامانه حقوق مزایا به طور جدی دنبال شد و حتی در قانون بودجه ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ پراخت حقوق و مزایا مشروط به ثبت اطلاعات شد و در نهایت مقرر شد از خرداد امسال پرداخت حقوق کارکنان تنها براساس ثبت اطلاعات در سامانه پاکنا انجام شود.
سازمان اداری و استخدامی طی روزهای گذشته اعلام کرد که حقوق کارمندانی که اطلاعات آنها در سامانه پایگاه اطلاعات کارکنان دولت وارد نشده باشد حقوق دریافت نمیکنند.
رییس سازمان اداری و استخدامی کشور نیز در این خصوص اعلام کرد: سازمان اداری و استخدامی با همراهی سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصادی و دارایی تلاش می کنند سامانه حقوق و مزایا فعال باشد و برای این منظور زیرساختهای لازم نیز فراهم شده است.
«میثم لطیفی» افزود: البته برخی دستگاهها قوانین خاص خود را دارند، به همین دلیل در مادۀ ۲۹ قانون برنامۀ ششم توسعه، نام تمامی دستگاههای مشمول - اعم از اینکه قانون خاص خود را دارند یا از قانون عام تبعیت میکنند -آورده شده است تا هیچ دستگاهی عذر و بهانهای برای واردنکردن اطلاعات پرداختیهای خود نداشته باشد و نهایتاً یک انضباط مالی ایجاد شود.
وی با بیان اینکه ۱۵۰ دستگاه اصلی و مادر در سامانۀ پاکنا احصا شدهاند، تصریح کرد: نزدیک به ۳۰ دستگاه تقریباً کامل و ۴۰ دستگاه بیش از ۸۰ درصد از اطلاعاتشان را وارد کردهاند و ۱۷ دستگاه نیز هیچ اطلاعاتی را در سامانه ثبت نکردهاند.
معاون رییسجمهور گفت: سازمان اداری و استخدامی با دستگاههای اجرایی برای ورود اطلاعات پرداختی کارکنانشان، مذاکراتی انجام داده است و مقرر شده از روز شنبه، هر روزی که بالاترین مقام مجاز دستگاههای اجرایی که عموما معاونان اداری و مالی هستند به سازمان اداری و استخدامی کشور تعهد کتبی بدهد که اطلاعات را هرچه سریعتر وارد میکنند، صدور مجوز پرداخت حقوق کارکنان نیز از سوی این سازمان انجام میشود.
وی همچنین از راهاندازی دو سامانه با عناوین سامانه یکپارچه نظام اداری، «سینا»، و داشبورد اطلاعاتی نظام اداری، «دانا»، در آینده نزدیک خبر داد و گفت: بنا داریم این سامانهها در اختیار مردم قرار بگیرد تا بدانند وضعیت نیروی انسانی، حقوق و دستمزد و میانگین سنی آنان در کشور به چه صورت است.
وی با اشاره به بخشی از ماده ۲۹ قانون برنامۀ ششم توسعه، تأکید کرد: در قانون تکلیف شده است دسترسی به اطلاعات پرداختیها برای نهادهای نظارتی و عموم مردم فراهم شود که این امر نیز انجام میشود.
اجرای طرح یارانه دستمزد در 16 استان/ پیش بینی ایجاد 16 هزار شغل اولی
یارانه دستمزد، وجهی است که توسط دولت به موجب این شیوهنامه به صورت ماهانه بابت بخشی از دستمزد نیروی کار شغل اولی زیر 35 سال به کارفرما پرداخت و منابع این طرح از محل منابع پیشبینی شده اشتغال در قانون بودجه سنواتی، کمکهای مردمی و منابع ناشی از اجرای هدفمندی یارانهها تامین میشود.
به عبارت بهتر, طرح یارانه دستمزد یکی از برنامه ها و سیاست های دولت در حوزه اشتغال در شرایط بحران اقتصادی است،این طرح اکنون در کشور در حال اجراست و به کارآفرینانی که دانش آموختگان دانشگاهی را جذب کنند 30 درصد یارانه دستمزد می دهد.
عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جامعه هدف طرح پرداخت یارانه دستمزد را، جوانان بیکار جویای کار شغل اولی در مناطق محروم و کم برخوردار از اشتغال و همچنین بنگاه های اقتصادی رسمی فعال در شهرستان های کم برخوردار از اشتغال در کشور عنوان کرد و گفت: این طرح به عنوان ابزار تشویقی برای جذب نیروی کار جدید توسط کارفرمایان بخش خصوصی و تعاونی در استان های کم برخوردار شامل ایلام، کردستان، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و کهگیلویه و بویراحمد در سال 1398 عملیاتی شد و انتظار می رود سازمان برنامه و بودجه، منابع کافی برای اجرای فاز دوم این طرح در 16استان مرزی در سال 99فراهم آورد.
ایجاد 6هزار و 752فرصت شغلی در استان های هدف طرح پرداخت یارانه دستمزد طی یکسال اجرا از سال 98تاکنون، نشان دهنده میزان اثربخشی برنامه های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در قالب سیاست های فعال بازار کار است.
علاالدین ازوجی؛ مدیرکل دفتر سیاست گذاری و توسعه اشتغال وزارت کار درباره طرح یارانه دستمزد می گوید: این طرح تا سال گذشته در 8استان و امسال در 16استان در حال انجام است. 8استان محروم و کم برخوردار و 8استان مرزی نیز به آن اضافه شده است. طرح یارانه دستمزد یکی از برنامه ها و سیاست های دولت در حوزه اشتغال در شرایط بحران اقتصادی است،این طرح اکنون در کشور در حال اجراست و به کارآفرینانی که شغل اولی که عمدتاً فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند را جذب کنند 30درصد یارانه دستمزد می دهد.یارانه دستمزد تجربه اول کشور است.
ازوجی بیان کرد: سال 98 بر اساس منابع ایجاد 5هزار شغل را پیش بینی می کردیم که تا پایان سال تعداد اشتغال جدید از این طرح به 6هزار نفر رسید. برای سال 99 و سال 1400، پیش بینی ها این است که حدود 16هزار شغل اولی با یارانه دستمزد ایجاد شود. منابعی که برای این طرح در سال 99 در نظر گرفته شده است حدود 32میلیاردتومان منابع داده شده است.
دیدگاه خود را ارسال کنید