وام مسکن
وام مسکن 600 میلیونی بگیرید | جزئیات مهم
محمد آئینی اظهار کرد: کسانی که ملکشان در محدوده بافتهای فرسوه شهری، سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای تاریخی واقع شده، نسبت به نوسازی اقدام کرده اند، پروژه شان به ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و قصد دارند از تسهیلات جدید نوسازی تا سقف ۶۰۰ میلیون تومان استفاده کنند به سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن (نهضت ملی مسکن) به نشانی saman.mrud.ir و یا سایت شرکت بازآفرینی شهری تهران به نشانی udrc.ir مراجعه کنند.

وام مسکن پرداخت شد. وام مسکن دارای شرایط خاصی است. وام مسکن به تمام افراد پرداخت می شود. وام مسکن از سود مناسبی برخوردار نیست. جزئیات جدید وام مسکن را بخوانید.
جزئیات جدید وام مسکن
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: متقاضیانی که ملک آنها در بافتهای هدف بهسازی و نوسازی قرار دارد و پروژه شان به ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده میتوانند از سقف تسهیلات نوسازی تا ۶۰۰ میلیون تومان استفاده کنند؛ مشمولان برای ثبت درخواست به سامانه طرحهای جامع حمایتی مسکن یا سایت شرکت بازآفرینی شهری ایران مراجعه کنند.
محمد آئینی اظهار کرد: کسانی که ملکشان در محدوده بافتهای فرسوه شهری، سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای تاریخی واقع شده، نسبت به نوسازی اقدام کرده اند، پروژه شان به ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و قصد دارند از تسهیلات جدید نوسازی تا سقف ۶۰۰ میلیون تومان استفاده کنند به سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن (نهضت ملی مسکن) به نشانی saman.mrud.ir و یا سایت شرکت بازآفرینی شهری تهران به نشانی udrc.ir مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه سقف تسهیلات صرفا به واحدهای واقع در اطراف حرمهای مطهر چهار شهر مشهد، قم شیراز و تهران پرداخت میشود افزود: سقف وام ۴۵۰ میلیون تومان است اما در چهار شهر مشهد، قم، شیراز و تهران و در محدوده حرم امام رضا (ع)، حرم حضرت معصومه (ع)، حرم شاهچراغ (ع) و حرم حضرت عبدالعظیم (ع) تا سقف ۶۰۰ میلیون تومان رسیده که ۱۵۰ میلیون تومان از وام کلیه متقاضیان بدون سود بانکی پرداخت میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: افراد برای آنکه بدانند خانهشان در محدوده هدف بازآفرینی قرار دارد یا خیر کد جام یا کد پستی ملک را وارد کنند.
آئینی گفت: برای دریافت این تسهیلات نیازی به سپرده گذاری نیست و همین که ملک در بافتهای فرسوده واقع شده باشد کافی است تا مشمول دریافت این وام شود.
وی تاکید کرد: ۱۵۰ میلیون تومان از تسهیلات نوسازی در تمامی شهرها با سود صفر درصد پرداخت میشود. مابقی ۱۸ درصد خواهد بود. لذا نرخ سود در تهران حدود ۱۲ درصد، در کلانشهرها ۱۱ درصد و در سایر شهرها حدود ۱۰ درصد است. علاوه بر این در تهران ۱۵۰ میلیون تومان دیگر از این تسهیلات و در سه شهر دیگر قم، شیراز و مشهد ۲۰۰ میلیون تومان با سود ۹ درصد است و اگر متقاضیان زیر پوشش نهادهای حمایتی باشند سود این بخش از تسهیلات ۴ درصد خواهد بود.
آئینی با بیان اینکه ۴۵۰ میلیون تومان از تسهیلات نوسازی توسط بانک مسکن پرداخت می شود گفت: مازاد این رقم تا سقف ۶۰۰ میلوین تومان برای چهار شهر تهران، قم، مشهد و شیراز توسط صندوق سرمایهگذاری حرم مطهر که زیرمجموعه شرکت بازآفرینی شهری است تامین خواهد شد. خوشبختانه طی چند ماه اخیر با حمایت وزیر راه و شهرسازی منابع نوسازی ۳.۵ برابر دورههای گذشته شده و انشاءالله بتوانیم به هدف نوسازی سالیانه ۱۵۰ هزار واحد دست پیدا کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: بر اساس قانون حمایت از احیا، حمایت از نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده، شهرداریها موظفند حداقل ۵۰ درصد در عوارض پروانه و تواکم ساخت تخفیف بدهند که این رقم تا ۱۰۰ درصد هم میتوانند باشد. در حال حاضر شهرداریهای کشور همکاری خوبی در بافتهای فرسوده دارند و به طور متوسط بالای ۸۵ درصد تخفیف میدهند.
آئینی اظهار کرد: از شهرداریها درخواست کردیم تا مدت زمان صدور پروانه را کاهش دهند که اکثرا اجابت کردند. در حال حاضر دریافت پروانه بیش از ۷ تا ۸ ماه طول میکشد که شهرداریها قصد دارند این زمان را به کمتر از ۲ ماه برسانند و این برای سرمایه گذار بسیار مهم است.
بنا بر این گزارش، سقف تسهیلات نوسازی و بهسازی در بافتهای ناکارآمد تا پیش از این ۲۵۰ میلیون تومان بود که در روزهای اخیر به ۶۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد. بر این اساس هم اکنون تسهیلات بافت فرسوده در تهران ۴۵۰ میلیون تومان است، در کلانشهرها ۴۰۰ میلیون تومان، در مراکز استانها ۳۵۰ میلیون تومان و در باقی شهرها ۳۰۰ میلیون تومان است. از سوی دیگر مبلغ نوسازی بافت فرسوده در چهار شهر مشهد، قم، شیراز و تهران و در محدوده حرم امام رضا (ع)، حرم حضرت معصومه (ع)، حرم شاهچراغ (ع) و حرم حضرت عبدالعظیم (ع) تا سقف ۶۰۰ میلیون تومان رسیده است که ۱۵۰ میلیون تومان از وام کلیه متقاضیان بدون سود بانکی پرداخت میشود.
در جلسه علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه) جزءهای ۱ تا ۴ بند الحاقی ۴ تبصره ۱۶ بودجه ۱۴۰۱ در بخش هزینه ای به شرح زیر تصویب شد.
بندالحاقی ۴- هدایت اعتبار(تسهیلات اعطایی با سود مصوب شورای پول و اعتبار)
۱- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است با هماهنگی وزارتخانه های جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت و سازمانهای توسعهای از محل ترکیب منابع بانکی با منابع قرضالحسنه، تسهیلات مبتنی بر قرارداد از جمله کشاورزی قراردادی با سود دوازده درصد (۱۲%) تعیین و سهم هر بانک را تا سقف یک میلیون میلیارد (۱.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تعیین کند.
آیین نامه اجرائی این بند توسط بانک مرکزی تا پایان اردیبهشت ماه تهیه و به تصویب هیأت وزیران می رسد. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است گزارش عملکرد اجرای این بند را هر سه ماه یکبار به کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اصل چهل و چهارم(۴۴) قانون اساسی مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
۲- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است آییننامه اجرایی این بند را حداکثر تا اول اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ به بانکهای عامل ابلاغ کند. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مجاز است درصورت اجرا نکردن تکالیف این بند توسط بانکهای عامل؛ نسبت به افزایش سپرده قانونی آنها اقدام نماید.
۳- تسهیلات پرداختی ماده (۴) قانون جهش تولید و تأمین مسکن در سال ۱۴۰۱ به چهار میلیون میلیارد (۴.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال افزایش می یابد.
سهمیه هر بانک توسط بانک مرکزی در فروردین ماه تعیین میشود. مجموع دوران مشارکت ساخت و فروش اقساطی تسهیلات ساخت مسکن بیست سال است و پس از دوره مشارکت به فروش اقساطی تبدیل و تعهدات آن به متقاضی واجد شرایط منتقل میشود. این تسهیلات با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار به افراد واجد شرایط معرفی شده و توسط وزارت راه و شهرسازی پرداخت میشود. بانک مرکزی موظف است گزارش عملکرد این بند را به صورت برخط (آنلاین) در اختیار عموم مردم قرار دهد.
بانک مرکزی مکلف است گزارش اجرای این بند را به صورت ماهانه به تفکیک بانکها و شهرها به کمیسیونهای عمران و برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات کشور ارائه نماید.
دولت مجاز است در راستای حمایت از اقشار کمتر برخوردار و همچنین حمایت از روستاییان در راستای تکمیل نهضت مقاوم سازی روستاها، نسبت به کاهش سود تسهیلات فوق الذکر از طریق سیاستهای حمایتی و تلفیق منابع بانکها با منابع صندوق ملی مسکن اقدام نماید.
مبلغ پانصد هزار میلیارد (۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تسهیلات قرضالحسنه ساخت مسکن موضوع این بند در اختیار صندوق ملی مسکن برای پرداخت وام به افراد محروم قرار می گیرد.
۴- با هدف توسعه استفاده از ماشینآلات کشاورزی نوساز در راستای توسعه سطح زیر کشت دیم زارها، بانکهای کشاورزی، ملی و توسعه تعاون موظفند به نسبت مساوی مبلغ صدهزار میلیارد (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تسهیلات برای خرید ماشینآلات مربوطه از تولیدکنندگان داخلی که به تأیید وزارت جهادکشاورزی میرسد را با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار و دوره بازپرداخت پنجساله، به متقاضیان معرفی شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی پرداخت نمایند.
این تسهیلات پس از انعقاد قرارداد خرید بین متقاضیان و تولیدکنندگان ماشینآلات صرفاً به تولیدکننده پرداخت میگردد و اقساط مربوطه توسط متقاضی به بانک عامل بازپرداخت میگردد. وزارت جهاد کشاورزی مکلف است از طریق صندوقهای زیرمجموعه تمهیدات لازم جهت تسهیل ضمانت تسهیلات مذکور را برای متقاضیان فراهم نماید.
محمود زاده گفت: تاکنون حدود یک میلیون و ۳۸۰ هزار متقاضی وام ودیعه مسکن ثبت نام کردند که از این تعداد ۶۰۰ هزار نفر واجد شرایط شناخته شده اند و این روند تا پایان سال برای پرداخت ادامه دارد.
محمود محمود زاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی، با بیان اینکه مذاکراتی برای افزایش سرعت پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن با بانک ها صورت گرفته است، گفت: تاکنون حدود یک میلیون و ۳۸۰ هزار متقاضی ثبت نام کرده اند که از این تعداد ۶۰۰ هزار نفر واجد شرایط شناخته شده و پرونده آنها تکمیل و به بانکها ارسال شده است که از این تعداد هم حدود ۷۰ هزار متقاضی تسهیلات خود را توانسته اند از بانکها دریافت کنند و این روند تا پایان سال برای پرداخت ادامه دارد.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه طبق استراتژیهای که پیش از این وجود داشت، مردم خود اقدام به ساخت این واحدها میکنند، افزود: بخش دیگری از این واحدها توسط انبوه سازان، تعاونیها و پیمانکاران بزرگ ساخته میشوند که در این حوزه هیچ محدودیتی وجود ندارد و افرادی که توانمند و حائز شرایط هستند، ما بستری برای آنها فراهم کرده ایم که بتوانند در این حوزه ورود کنند.
مذاکره با کشورهای خارجی برای استفاده از تکنولوژی آنها برای طرح نهضت ملی مسکن
محمود زاده تصریح کرد: در طرح نهضت ملی مسکن در مقیاس بزرگتر شرکتهای صنعتی سازی ایرانی و خارجی مذاکراتی را انجام داده ایم که بتوانیم برای انتقال تجربه و تکنولوژی جدید از ظرفیت آنها استفاده کنیم تا پروژهها با سرعت بیشتری ساخته شوند.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه هر دو تخصیص زمین و پرداخت تسهیلات در قانون لحاظ شده و تبعات عدم اجرای آن هم در قانون دیده شده است، گفت: قانون جهش تولید مسکن کمتر از ۲۰ روز پیش به ما ابلاغ شده و در همین مدت کمیته تامین مسکن به ریاست استاندار در استانهای مختلف تشکیل شده و با توجه به برنامه ریزی که با وزیر راه و شهرسازی در این خصوص صورت گرفته، امیدواریم همکاری دستگاه ها در تامین زمین بیشتر شود.
محمود زاده درباره میزان تسهیلات ساخت این واحدها هم گفت: پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی برای این تسهیلات متفاوت است به طوری که قیمت تمام شده متناسب با هر شهر و هر طبقه باید تفاوت داشته باشند به طور مثال در کلان شهرها که بسیاری از پروژهها به صورت بلند مرتبه ساخته میشود، باید میزان تسهیلات بیشتری را دریافت کنند و در سایر مناطق که ارتفاع ساختمان کمتر است، باید تسهیلات کمتری پرداخته شود.
او توضیح داد: سرعت اجرای واحدهای مسکن ملی هم به افزایش یافته و در صورتی که متقاضیان آورده خود را پرداخت کنند، اجرای این واحدها تسریع و تسهیل خواهد شد.
محمود زاده در پایان بیان کرد: متقاضیان مسکن ملی که در این طرح ها ثبت نام کرده اند در صورت واجد شرایط بودن منتظر پیامک برای تکمیل مدارک خود باشند.
دیدگاه خود را ارسال کنید