قیمت خودرو
افزایش عجیب قیمتها در بازار خودرو | قیمت خودرو امروز 21 فروردین
بررسی نوسانات قیمتی در بازار خودرو حاکی از گران شدن خودروهای پراید از چهارشنبه هفته گذشته تا امروز است به طوری که پراید ۱۳۱ از ۱۷۱ میلیون تومان در چهارشنبه هفته گذشته امروز به ۱۷۲ میلیون تومان رسیده است و پراید ۱۵۱ نیز در این مدت ۲ میلیون تومان گران شده است و این خودرو در حال حاضر ۱۵۹ میلیون تومان قیمت خورده است.
قیمت خودرو طی سالهای گذشته با نوسان همراه بود. قیمت خودرو به دلیل افزایش تقاضا گران شد. قیمت خودرو پس از ممنوعیت واردات سر به گرانی گذاشت. قیمت خودرو در سال جاری با افزایش قابل تاملی همراه شد. قیمت خودرو امروز با تغییراتی همراه بود.
قیمت خودرو امروز 21 فروردین
از چهارشنبه هفته گذشته تا امروز افزایش قیمت ها در بازار خودرو شدت بیشتری گرفته است و خودروهای پراید، پژو، سمند و ساینا در این مدت گران شده اند.
بررسی نوسانات قیمتی در بازار خودرو حاکی از گران شدن خودروهای پراید از چهارشنبه هفته گذشته تا امروز است به طوری که پراید ۱۳۱ از ۱۷۱ میلیون تومان در چهارشنبه هفته گذشته امروز به ۱۷۲ میلیون تومان رسیده است و پراید ۱۵۱ نیز در این مدت ۲ میلیون تومان گران شده است و این خودرو در حال حاضر ۱۵۹ میلیون تومان قیمت خورده است.
در بین خودروهای پژو نیز این افزایش قیمت ها مشهود است به طوری که پژو ۲۰۶ تیپ ۲ مدل ۱۳۹۹ از ۲۶۰ میلیون تومان در چهارشنبه گذشته امروز به ۲۶۲ میلیون تومان رسیده است و مدل ۱۴۰۰ این خودرو نیز در این مدت ۲ میلیون تومان گران شده است و این خودرو در حال حاضر ۲۷۲ میلیون تومان قیمت خورده است و مدل ۱۴۰۱ این خودرو نیز در حال حاضر ۲۸۰ میلیون تومان قیمت دارد.
در بین دیگر خودروهای پژو بازار نیز پژو پارس مدل ۱۳۹۹ از ۲۶۵ میلیون تومان در چهارشنبه گذشته امروز به ۲۶۷ میلیون تومان رسیده است.
این افزایش قیمت ها در بین خودروهای سمند نیز رخ داده است به طوری که سمند lx مدل ۱۴۰۰ از ۲۶۴ میلیون تومان در چهارشنبه هفته گذشته امروز به ۲۶۶ میلیون تومان رسیده است.
در بین خودروهای ساینا موجود در بازار ساینا دنده ای مدل ۱۴۰۰ از ۱۹۲ میلیون تومان در چهارشنبه گذشته امروز به ۱۹۶ میلیون تومان رسیده است و مدل ۱۳۹۹ این خودرو نیز در این مدت ۳ میلیون تومان گران شده است و این خودرو در حال حاضر ۱۸۶ میلیون تومان قیمت خورده است.
سعید موتمنی در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با وضعیت اولین هفته بازار خودرو در سال جدید، اظهار کرد: طی چند روزی که از آغاز به کار بازار خودرو در سال جدید میگذرد، بازار همچنان آرام است و تغییر چندانی در قیمت خودروها با مدل ۱۴۰۰ دیده نمیشود اما در مقابل، فاصله قیمت بین محصولات تولیدی ۱۴۰۱ و ۱۴۰۰ قابل تامل بوده است و اختلاف قیمت ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومانی دیده میشود.
رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو تهران، تصریح کرد: علیرغم اینکه طی چند روز اخیر شروع به کار بازار بصورت رسمی، خریدار در بازار همچنان کم است اما تقاضا برای خودروهای با مدل جدید (۱۴۰۱) بیشتر است؛ همین افزایش تقاضا برای خرید خودرو با مدل ۱۴۰۱ و با توجه به اینکه تعداد خودروهای با مدل جدید در حال حاضر (نسبت به خودروهای مدل سال گذشته) کمتر است، منجر به ایجاد فاصله قیمتها شده و قیمت خودروهای تولیدی سال جدید را افزایش داده است.
وی خاطر نشان کرد: بطور مثال پژو ۲۰۶ تیپ ۲ با مدل ۱۴۰۰ در محدوده ۲۶۵ میلیون تومان قرار دارد اما مدل ۱۴۰۱ آن ۲۷۶ میلیون تومان قیمت دارد. پژو پارس ۱۴۰۰ حدود ۲۸۰ میلیون تومان و مدل جدید آن ۲۹۷ میلیون تومان قیمت دارد. باتوجه به اینکه از محصولات گروه خودروسازی سایپا تاکنون تنها کوییک فاکتور شده است، کوییک ۱۴۰۱ در محدوده قیمتی ۲۰۷ میلیون تومان قرار دارد، در حالیکه قیمت کوییک تولید سال گذشته ۱۹۷ میلیون تومان است اما قیمت سایر محصولات این خودروساز تغییر خاصی نسبت به قیمتهای پایانی سال گذشته نداشته است.
موتمنی ادامه داد: همانطور که اشاره شد با توجه به اینکه هفته اول طی شد، خریدار بصورت قابل توجه برای خرید مراجعه نکرده اما متقاضی برای خرید مدلهای ۱۴۰۱ وجود دارد.
وی برای هفتههای پیشرو بازار پیشبینی کرد: در هرصورت این موضوع به عوامل مختلفی همچون خبرهای سیاسی- اقتصادی، میزان عرضه، نوسان ارز و.. بستگی دارد. چنانچه نوسان ارزی خاصی ایجاد نشود و عرضه به درستی صورت گیرد، مشکلی در بازار ایجاد نخواهد شد و بازار همچنان آرام خواهد ماند اما اگر نیاز بازار تامین نشود، شاهد افزایش قیمت خواهیم بود.
موتمنی تاکید کرد: بازار خودرو سالهاست که دچار فاصله قیمتی بسیار با قیمتهای مصوب بوده و دچار آشفتگی است که به سبب عرضه کم خودرو به بازار ایجاد شده است. اگر خودرو متناسب با نیاز بازار عرضه و نیاز بازار تامین شود، دیگر فاصله قیمتی نخواهیم داشت اما متاسفانه طبق آمار، میزان عرضه در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۹ نیز کمتر شده بود و از ۸۰۰ هزار دستگاه فراتر نرفت؛ این در حالیست که نیاز بازار بیش از یک میلیون دستگاه است.
این مقام صنفی ضمن اشاره به دستور رئیس جمهور مبنی بر افزایش ۱.۵ برابری تولید خودرو در سال جدید، گفت: امید است که خودروسازان تولید را افزایش دهند. چنانچه تولید و عرضه نیز بیشتر شود، بازار نسبی و آرامی برای سال جاری خواهیم داشت.
بازار خودرو در نیمه دوم سال 1400 روزهای پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشت. نوسانات دائمی نرخ ارز تنها یکی از عواملی بود که قیمت روز محصولات ایران خودرو را تحت تاثیر قرار میداد. سردرگمی از بابت نتیجه برجام و همچنین واردات خودروهای جدید چینی هم از دیگر دلایلی بود که مشتریان خرید و فروش خودرو را بلاتکلیف میکرد.
اما با توجه به خبر حذف مصوبه واردات خودرو، احتمالا بازار خودرو رنگ آرامش را به خود نخواهد دید. مجلس در اسفند ماه گذشته به دولت اجازه داده بود که 96 هزار دستگاه خودرو و ماشین آلات را در سال 1401 وار کند و سهم خودروهای سواری، 70 هزار خودرو در نظر گرفته شده بود.
مدیر روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه در این باره توضیح داده است که کنار گذاشتن بند مربوط به 70 هزار خودروی سواری، پیش از ابلاغ بودجه 1401 انجام شده و دولت در این میان مسئولیتی ندارد. او مدعی است که دلیل این کار را باید از مجلس، شورای نگهبان یا مجمع تشخیص مصلحت پیگیری کرد.
اینطور که به نظر میرسد، بازار متلاطم خودرو آرام نمیگیرد.
دیدگاه خود را ارسال کنید