قیمت بسته اینترنتی|قیمت اینترنت سر به فلک کشید| قیمت بسته های مختلف اینترنت
جدیدترین قیمت اینترنت| هر گیگ 40 هزار تومان
بر اساس مصوبه سال ۱۳۹۵ تعرفه اینترنت هر یک گیگ برای سیم کارت دائمی بین ۳ تا ۴۰ هزار تومان است. حالا ظاهرا اپراتورها این اجازه را دارند، در این محدوده به راحتی بسته اینترنتی تعریف کنند.

قیمت اینترنت در ایران گران است. قیمت اینترنت طی روزهای اخیر افزایشی شده است. قیمت اینترنت با توجه به سرعت پایین اینترنت چندان مقرون به صرفه نیست. قیمت اینترنت به دلیل استفاده از تکنولوژی های برتر گران شد. قیمت اینترنت سرورهای مختلف را بخوانید.
قیمت بسته های اینترنت
در طی یک هفته اخیر حذف بستههای محبوب اینترنتی و افزایش قیمت اینترنت در اپراتورهای همراه، منجر به اعتراضهای بسیاری از مردم در فضای مجازی شد. اما به نظر میرسد که اپراتورها خواهان افزایش قیمت اینترنت تا سقف تعرفه مصوب هستند.
طبق این مصوبه، سقف تعرفه هر یک گیگابایت برای سیمکارتهای دائمی ۴۰ هزار تومان و برای سیمکارتهای اعتباری ۶۰ هزار تومان است. البته به گفته وزیر ارتباطات افزایش فعلی تعرفهها تنها در چارچوب مصوبه قدیمی کمیسیون تنظیم مقررات رخ داده است.
اپراتورها مقصر نیستند!
سلجوقی، عضو سابق سازمان اطلاعات و فناوری کشور، در گفتوگو با تجارتنیوز درباره افزایش قیمت اینترنت میگوید: عواملی زیادی بر روی قیمتها تاثیرگذارند. به عنوان مثال تحریمها قطعا در قیمت اینترنت موثر هستند و نمیتوان آن را نادیده گرفت.
او افزایش قیمت بهای اینترنت منطقی میداند و میگوید: از نظر من تمامی زیرساختها چه زیرساختهایی خصوصی و چه دولتی تمام زیرساختهای اینترنتی کشور دارای مشککلات فنی هستند. طبیعتا زمانی که اپراتورها از لحاظ فنی مشکل دارند، برای ایجاد یک رابطه یکپارچه و حل مشکلات در سیستم اقتصادیشان، مجبور میشوند که با دیگر بخشهای اقتصاد کشور خود را منطبق کنند.
سلجوقی در این باره توضیح میدهد: زمانی که وزارت کار اقدام به افزایش ۵۷ درصدی حقوق میکند، طبعات این افزایش در همه بخشها نیز دیده میشود. در نهایت اپراتورها به دو صورت میتوانند عمل کنند، یکی تعدیل نیروی کار که خلاف قوانین کار است و دیگری افزایش قیمت خدمات و کالا. در این زمان با افزایش هزینهها دیگر کسی نمیپرسد آیا کیفیت خدمات و کالا افزایش مییابد؟
عضو سابق سازمان اطلاعات و فناوری معتقد است که افزایش حقوق اثر خودش را میگذارد و اقتصاد کشور دچار یک تورم مارپیچی میشود. چرا که با افزایش قیمتها، هزینه مواد اولیه، هزینه خدمات و نیروی انسانی نیز بالا میرود.
نقش دولت در افزایش بهای اینترنت
سلجوقی در پاسخ به این سوال تجارتنیوز که در شرایط کنونی چگونه میشود بین بقای اپراتورها و استفاده مردم از اینترنت یک تعادل ایجاد کرد؟ میگوید: اگر بخواهیم یک اتفاق بیافتد این این است که در وزارت کار به جای اینکه ۵۷ درصد اضافه کنند؛ باید ۲۰ درصد افزایش حقوق اعمال میکردند. چرا که منجر به تورم بالا نمیشد.
او ادامه داد: دولت میتواند، هزینههای اپراتورها مانند مبلغ مالیاتشان را کاهش دهدیا حتی ببخشد، شاید بتواند به کم بودن نرخ اینترنت کمک کند. اما اگر قرار باشد دولت مالیاتها را کامل بگیرد و قیمت اینترنت همچنان کم باشد، اپراتور نیز نمیتواند هزینههای خود را تامین کند.
این عضو سابق سازمان اطلاعات و فناوری در پایان گفت: به نظر میاید اگر به مسئله مانند قضیه واکنس کرونا نگاه راهبردی داشته باشند، میتوانند تا حدودی در افزایش قیمت اینترنت تعادل ایجاد کنند. زیرا اینترنت در توسعه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و بخشهای دیگر اثر بخش است.
پس از چند سال اپراتورها اجازه پیدا کردهاند تا نرخ تعرفه اینترنت خود را افزایش دهند. آنها در آخرین درخواست خود از وزارت ارتباطات خواستهاند که برای تامین شبکه نیازمند این هستند که تا هر گیگابایت اینترنت به مبلغ ۴۰ هزار تومان گرانتر شود. اما وزیر ارتباطات اعلام کرده بود افزایش قیمت اینترنت باید منوط به ارتقا کیفیت و سرعت آن باشد.
با وجود این به نظر میرسد که اپراتورها براساس این مصوبه؛ در افزایش قیمت اینترنت خود مختار هستند و میتوانند به راحتی سقف آن را در نظر بگیرند. اما اگر اینترنت تا این حد گران شود، بسیاری از افراد در این شرایط اقتصادی کشور، توان خرید اینترنت را از دست میدهند.
رییس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی گفت که افزایش تعرفه در صورت افزایش کیفیت و بهرهمندی مشترکان از تکنولوژیهای برتر امکان پذیر است.
گزارشها از گران شدن بسته های اینترنتی خبر میدهند و به نظر میرسد گران شدن بستههای اینترنت پس از شاتل و مخابرات به اپراتورهای تلفن همراه یعنی همراه اول و ایرانسل نیز رسیده است. در این خصوص رییس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که مجلس با افزایش تعرفه اینترنت ثابت و موبایل مخالف است .
حجت الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج الدینی در رابطه با مسائل مطرح شده مبنی بر افزایش تعرفه خدمات اینترنت از سوی اپراتورها، اظهار کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با افزایش تعرفه اینترنت به این شکل مخالف هستند و اگر قرار است افزایش تعرفهها مدنظر قرار گیرد باید این مسئله بر اساس افزایش کیفیت باشد و مشترکین بتوانند از تکنولوژیهای برتر در حوزه اینترنت ثابت و موبایل بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: در بخش اینترنت ثابت حتما باید شبکه فیبری در دسترس مردم قرار گیرد اپراتورها بر اساس آن، تعرفهگذاری جدید را مدنظر قرار دهند.
رییس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه به طور حتم مجلس شورای اسلامی با افزایش قیمت تعرفه اینترنت بر اساس تکنولوژیهای منسوخ گذشته مخالفت خواهد کرد، گفت: حتما باید افزایش تعرفهها با افزایش کیفیت شبکه همراه باشد.
همچنین سهیل یحیی زاده، رییس کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در اسرع وقت و به صورت فوری جلسهای از سوی کمیته مذکور با حضور اپراتورها و نمایندگان مجلس شورای اسلامی جلسهای را برگزار میکنیم، گفت: نتایج این جلسه در اختیار نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه مصوبه ۲۶۶ کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در سال ۱۳۹۶، آخرین مصوبه حوزه تعرفهگذاری خدمات اینترنت ثابت بوده است، گفت: در این مصوبه برای خدمات اینترنتی، کف و سقف قیمت تعیین شده است و همه شرکتها ملزم به رعایت آن هستند؛ بعد از مصوبه ۲۶۶، مصوبه دیگری نداشتهایم و همچنان ملاک ما همان مصوبه است، با توجه به رقابتی بودن فضای بازار، بعضی شرکتها خدمات خود را با تعرفه پایینتر از سقف مصوب ارائه میکردند و اکنون اعلام کردهاند تعرفه را به سقف مصوبه رساندهاند که صحت این مسئله باید توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بررسی شود.
یحییزاده ادامه داد: البته شرکت مخابرات به این علت که یکی از شرکتهای غالب و دارای مشترک بالا است، برای تغییر تعرفه، حتی در بازه کف و سقف مصوب هم باید مجوز دریافت کند و اینکه آیا چنین کاری را انجام داده یا نه، بررسی و اعلام میشود.
وی با اشاره به اینکه بر اساس مصوبه موجود در رابطه با اپراتورهای غالب، علاوه بر اینکه ملزم به رعایت سقف و کف هستند، باید بستهها و تعرفهگذاریها به تایید سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برسد، بیان کرد: بنابراین اپراتورها مجاز نیستند نسبت به تغییر بستههای تعرفه حتی در بازه مربوطه راسا اقدام کنند.
وی همچنین درباره احتمال مصوبه جدید و افزایش مجدد تعرفهها، تصریح کرد: هنوز مصوبه جدیدی در دستور کار نیست اما اگر چنین باشد قطعا شرط اولیه، افزایش کیفیت است چراکه اول باید کیفیت بیشتر شود و پس از آن انتظار داشته باشیم مشترکان، افزایش قیمت را بپذیرند.
دیدگاه خود را ارسال کنید