نرخ سود بانکی | نرخ سود بانکی جزییات | نرخ سود بانکی 1401
فوری: رشد نرخ سود بانکی | نرخ سود جدید بانکی چند؟
جدول تغییرات نرخ سود بین بانکی نشان میدهد که نرخ سود در این بازار از ۲۰.۳۶ درصد در ابتدای سال جاری به ۲۰.۵۹ درصد در خردادماه رسیده است.
نرخ سود بانکی به عنوان یکی از انواع نرخ سود بانکی در بازار پول به نرخهای سود یا بهره در سایر بازارها جهت میدهد که در واقع این نرخ سود بانکی، قیمت ذخایر بانکهاست و زمانی که آنها در پایان دوره مالی کوتاهمدت اعم از روزانه یا هفتگی، دچار کسری ذخایر میشوند، از سایر بانکها در بازار بین بانکی یا از بانک مرکزی استقراض میکنند. کارشناسان، افزایش نرخ سود بانکی را عامل مهمی برای مهار تورم و کاهش انتظارات تورمی میدانند اما شرط آن را تداوم افزایشهای چمشگیر نرخ سود بانکی در بازار بین بانکی بیان میکنند که این موضوع به سیاستهای بانک مرکزی وابسته است زیرا، به اعتقاد آنها سیاست انبساطی بانک مرکزی مانع از روند صعودی نرخ سود بانکی در بازار بین بانکی میشود و در پی آن نیز تاثیری در کاهش یا مهار تورم نخواهد داشت. جزییات بیشتر نرخ سود بانکی را در ادامه بخوانید.
جزئیات افزایش نرخ سود بانکی
چگونه افزایش نرخ بهره بین بانکی به کاهش تورم ختم میشود به این صورت است که افزایش این نرخ، افزایش سود سپردهها و اوراق دولتی را در پی خواهد داشت که این امر، مردم را به سپردهگذاری در بانکها و خرید اوراق دولتی تشویق میکند و به اعتقاد کارشناسان موجب میشود که مردم به سمت سرمایهگذاری در بازارهای طلا، ارز، خودرو و ... نروند تا این موضوع تقاضا برای خرید این داراییها و قیمت آنها را کاهش دهد و بدین ترتیب با کاهش انتظارات تورمی، تورم نیز کنترل شود.
در این بین، بررسی روند سود بین بانکی از ابتدای سال جاری تا پنجم خردادماه نشان میدهد که نرخ این سود از ۲۰.۳۶ به ۲۰.۵۹ درصد رسیده است.
تغییرات جدول نرخ بازار بین بانکی بیانگر این است که این نرخ در اولین ماه سال جاری معادل ۲۰.۳۶ درصد بوده و در انتهای فروردینماه به ۲۰.۲۹ درصد رسیده است.
در دومین ماه سال جاری سود بین بانکی ۲۰.۳۶ درصد بود و آخرین رقمی از این نرخ در انتهای اردیبهشت ماه به ثبت رسیده، ۲۰.۵۷ درصد است.
بازار اولیه اوراق نرخ سود بانکی
در بازار اولیه دولت می تواند اوراق خود را به مشتریان فروخته و از این طریق کسری بودجه را تامین کند.
برخی کارشناسان معتقدند این مسیر یکی از راه های غیر تورمی در تامین کسری بوده و از اهمیت بالایی برخوردار است.
درهمین رابطه در هفته اول خرداد ماه در حدود 3 هزار و 570 میلیارد تومان اوراق بدهی به بانکها و بورسی ها فروخته شده که نرخ سود موثر آن در سطح 21.63 درصد بود.
مقایسه فروش هفتگی اوراق در مرحله اول سه سال گذشته نشان می دهد این بیشترین نرخ سود اوراق بدهی در بازار اولیه بوده است.
نرخ سود بانکی باز افزایش یافت
پس از هفته ها سکوت در نرخ سود بازار باز سرانجام در هفته اول خرداد ماه این شاخص افزایشی 0.01 واحد درصدی داشته و به 19.01 درصد رسید. در این بازار بانک ها می توانند در جهت تامین کسری های خود اوراق از بانک مرکزی خریداری کرده و این بانک با نرخ سود معلوم و تاریخ سررسیدی که خود تعیین کننده آن است به صلاحدید خود به نهادهای مالی قرض ده9د. با این که حجم بسط پول در این بازار در کانال 70 همتی قرار دارد اما نرخ سود آن صعودی شده و به 19.01 درصد رسید.
روند صعودی نرخ سود بانکی هفته اول خرداد
برخی هدف بانک مرکزی از بسط های بی شمار پول در بازار باز را کنترل نرخ سود بین بانکی می دانند. کاهش روند بسط نقدینگی در بازار باز در هفته های اخیر اما موجب شده تا باوجود افت روند اعتبارات قاعده مند در بازار بین بانکی، نرخ سود در این بازار روندی صعودی داشته باشد.
در همین رابطه متوسط هفتگی نرخ بهره اعلام شده در هفته پایانی اردیبهشت ماه برابر با 20.57 درصد بوده که با 0.02 واحد درصد رشد به 20.59 درصد رسید. این بیشترین میزان نرخ بهره از 5 ماه گذشته تا کنون بوده است.
روند نزولی نرخ سود بانک مسکن در هفته ابتدایی خرداد 1401
نرخ سود وام مسکن به نوعی نشان دهنده روند هزینه پرداختی متقاضیان است. در این بازار مجردین و متاهلین می توانند با خرید اوراق تسه از بانک مسکن وام از این نهاد خریداری کرده و آن را در جهت خرید خانه یا تعمیرات هزینه کنند.
سقف این وام برای مجردین برابر با 240 میلیون تومان و برای متاهلین در سطح 480 میلیون تومان قرار داشته است.
دیدگاه خود را ارسال کنید