قیمت مرغ | قیمت مرغ امروز 11 خرداد 1401| مرغ کیلویی 45 هزار تومان

قیمت مرغ امروز 11 خرداد 1401| مرغ کیلویی 45 هزار تومان

محمد یوسفی، رئیس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی گفت: روزانه ۷هزار تن مرغ در سطح کشور و ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰تن در تهران توزیع می‌شود.

پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

قیمت مرغ اعلام شد. قیمت مرغ در نوسان است. قیمت مرغ به دلیل نبود نظارت گران شد. احتمال افزایش دوباره قیمت مرغ می رود. قیمت مرغ با وضعیت اقتصادی بسیاری از خانواده ها جور نیست. 

قیمت مرغ

قیمت مرغ امروز 11 خرداد

قیمت هر کیلو مرغ در میدان بهمن کمتر از ۴۰هزار تومان و در خرده فروشی‌ها ۴۰ تا ۴۵هزار تومان است.

به‌گفته او، با توجه به شرایط عرضه و تقاضا پیش‌بینی می‌شود که دوره گذر برای ایجاد تعادل در بازار طی ۴۵روز تا ۲ماه آینده ادامه یابد.

خرید حمایتی مرغ در کشور انجام می‌شود

حسین دماوندی‌نژاد معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه‌های دولت برای رفع مشکل مرغداران اظهار داشت: هر هفته تعداد مشخصی جوجه گوشتی در کشور تولید داریم که باید در فضای پرورشی قرار گیرند؛ به همین منظور تولید قراردادی با مرغداران در دستور کار قرار دارد به‌طوری که مرغداران به‌تعداد جوجه دریافت‌شده، نهاده با بازپرداخت مدت‌دار از شرکت پشتیبانی امور دام تحویل می‌گیرند و مبادرت به تولید می‌کنند.

وی افزود: تولیدکنندگان بعد از تولید، مختار هستند که تولید خود را به بازار عرضه کنند یا اینکه آن را به‌قیمت مصوب به شرکت پشتیبانی امور دام تحویل دهند.

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: همچنین تعرفه‌های صادراتی مرغ برداشته شده است و در صورتی که بازار کشور تأمین باشد، تولیدکنندگان می‌توانند محصول مازاد خود را به بازار‌های منطقه‌ای صادر کنند.

وی تصریح کرد: پرورش‌دهندگان گله‌های پوشش‌دهنده مرغ مادر، جوجه گوشتی و تخم‌گذار نیز می‌توانند با دریافت تسهیلات مدت‌دار و اعتباری اقدام به تولید کنند.

رئیس انجمن ملی تولیدکنندگان زنجیره‌ای گوشت مرغ گفت: خرید مرغ در کشور کاهش یافته است اما با آغاز اختصاص کالابرگ خرید کالاهای اساسی و اقدامات دیگری که دولت در دستور کار دارد مشکل کاهش تقاضا رفع می‌شود.

با تغییرات قیمت یک‌باره نهاده‌های دامی و افزایش قیمت مرغ، تقاضای خرید گوشت مرغ نیز در بازار کاهش یافت؛ همین امر نیز خرید جوجه یک‌روزه توسط مرغداری‌ها را کاهش داد.

با افزایش بهره‌وری در واحدهای مرغداری قیمت مرغ به‌تدریج به تعادل می‌رسد و قیمت مرغ نیز در بازار پذیرفته می‌شود اما در زمان حاضر صنعت مرغداری کشور با شوک‌هایی مواجه است.

مرغ در زمان حاضر از قیمت مصوب ۶۰هزارتومانی خود کمتر به فروش می‌رسد به همین منظور دولت خرید تضمینی مرغ مازاد را به‌صورت منجمد، حذف تعرفه صادراتی مرغ و اخیراً خرید توافقی مرغ را در دستور کار دارد.

قیمت مرغ واقعی نشود مرغداران در آینده دچار مشکل می‌شوند

حبیب اسدالله‌نژاد، مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی اظهار داشت: تولید مرغ به‌اندازه کافی در کشور موجود است و این محصول در زمان حاضر از قیمت مصوب پایین‌تر به فروش می‌رسد.

وی افزود: با توجه به اینکه میزان تولید مرغ در کشور بیشتر از نیاز بازار است، شرکت پشتیبانی امور دام، اقدام به خرید مرغ مازاد مرغداران کرده است و از طرفی با برداشته شدن تعرفه، این محصول به دیگر کشورها صادر می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: مرغداران فعلاً مشکلی ندارند اما اگر قیمت‌ها به‌سمت قیمت واقعی و مصوب خود، در آینده نرود، مرغدارانی که برمبنای ارز نیمایی جوجه‌ریزی داشته‌اند، دچار مشکل می‌شوند.

مرغدارانی که مرغ سایز تولید کنند با کمبود نهاده مواجه نمی‌شوند

وی تصریح کرد: در زمان حاضر نهاده‌ها با قیمت مصوب جدید در اختیار مرغداران قرار می‌گیرد و بر اساس سهمیه‌ای که دارند می‌توانند نهاده‌ها را دریافت کنند.

اسدالله‌نژاد در پاسخ به اینکه نهاده اختصاصی به‌قیمت مصوب جدید نیاز مرغداران را به‌طور کامل برطرف می‌کند یا خیر، گفت: مرغداران که مرغ خود را به‌صورت سایز به بازار عرضه کنند نهاده کم نمی‌آورند، اما مرغدارانی که مرغ خود را در محدوده یک کیلو و ۲۰۰ گرم تا یک کیلو و ۸۰۰ به بازار عرضه نکنند با افزایش ضریب تبدیل و زیان مواجه خواهند بود.

وی همچنین در واکنش به طرح جدید دولت درباره خرید حمایتی مرغ نیز گفت: به‌جای خرید توافقی مرغ می‌توان خرید تضمینی مرغ را در دستور کار قرار داد تا قیمت مرغ کمتر از نرخ مصوب خود خریداری نشود.

کالابرگ مرغ حتماً باید جایگزین یارانه نقدی شود

عبدالعلی طهماسبی رئیس هیئت مدیره انجمن ملی تولیدکنندگان زنجیره‌ای گوشت مرغ و عضو انجمن جوجه یک‌روزه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: برای اینکه شاهد جوجه‌کُشی نباشیم باید میان قیمت تمام‌شده محصول تولیدی و نرخ فروش این محصول در بازار تعادل ایجاد شود.

وی اضافه کرد: با اصلاح یارانه تولید و افزایش قیمت مرغ، برای اینکه مصرف این محصول دچار افت نشود لازم است که حتماً به‌جای دادن یارانه نقدی، کالابرگ به مردم داده شود.

رئیس انجمن ملی تولیدکنندگان زنجیره‌ای گوشت مرغ ادامه داد: برای تأمین سرمایه در گردش مرغداران نیز باید فکری شود زیرا مرغداران به‌راحتی نمی‌توانند تسهیلات بانکی از بانک کشاورزی دریافت کنند.

وی ابراز کرد: وقتی شرایط برای مرغداران مهیا نباشد آنها نیز از جوجه‌ریزی هراس دارند و در نتیجه این امر منجر به کاهش تقاضا برای خرید جوجه یک‌روزه خواهد شد.

طهماسبی گفت: جوجه یک‌روزه زمانی که مشتری نداشته باشد یا قیمت آن پایین‌تر از قیمت تمام‌شده باشد، به‌سمت معدوم شدن می‌رود اما در زنجیره‌ها که صفر تا صد تولید را در یک مجموعه دارند جوجه‌کُشی روی نمی‌دهد.

دیدگاه خود را ارسال کنید